به گزارش آتیه آنلاین، از آنجا که خانواده مستمریبگیران جمعیت هشت میلیون نفری و خانواده بیمهشدگان حدود ۴۰ میلیون نفر را شامل میشوند بنابراین تکلیف مهم سازمان تأمین اجتماعی برای توسعه خدمات به این گروهها بسیار سنگین است زیرا ارائه خدمات به ۴۸ میلیون نفر نیاز به تأمین منابع پایدار دارد.
مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی به تازگی به دو اولویت اصلی و مهم سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: اولاً باید مستمری خوبی به همه افراد تحت پوشش در حوزه مستمریبگیران پرداخت کنیم و با توجه به محدودیت منابع باید به سمتی حرکت کنیم که این اتفاق با پشتوانه منابع پایدار رقم بخورد.
سالاری ادامه داد: در گام دوم باید درمان بیمهشدگان را با کیفیت مناسب تأمین کنیم. سایر موارد کمتر اولویت دارند؛ چه اگر مستمری خوب پرداخت کنیم، بازنشسته خود میتواند نیازهای خود را تأمین کند، اما اگر مستمری مکفی نباشد یا دغدغه بیماری و درمان وجود داشته باشد، سایر خدمات چندان مفید نخواهد بود. در این مسیر قطعاً به همگرایی نیازمندیم؛ چون هدف بسیار مقدسی داریم که باید آن را محقق کنیم و دست کم به سمت آن حرکت کنیم.
پرداخت مستمری به بازنشستگان رویکرد مهم تأمین اجتماعی
یکی از مهمترین تکالیف بسیار سنگین سازمان تأمین اجتماعی برای ارائه خدمات گسترده به گروه مستمریبگیران و بازنشستگان پرداخت مستمری به این افراد است زیرا چهار میلیون و ۳۰۰ هزار بازنشسته و مستمریبگیر هرماه باید از این سازمان مستمری خود را دریافت کنند. این وظیفه ماهانه رقم هنگفتی از میزان تعهدات سازمان را شامل میشود.
براساس آمارهای موجود میزان تعهدات کوتاهمدت و بلندمدت سازمان تأمین اجتماعی به صورت ماهانه مبلغ ۶۰ تا ۶۵ هزار میلیارد تومان میشود که بخش عمده آن در حوزه پرداخت مستمری هزینه میشود زیرا حدود ۷۰ درصد کل بازنشستگان کشور از این نهاد بزرگ بیمهای خدمات دریافت میکنند.
تأمین اجتماعی که اکنون بزرگترین نهاد بیمهگر و خدماترسان کشور به شمار میرود سالانه برای تأمین منابع پایدار خود از محل وصول حق بیمههای دریافتی از همه بیمهشدگان تحت پوشش بخش عمدهای از منابع خود را در حدود ۸۰ درصد را از این محل تأمین میکند تا بتواند تعهدات همهجانبه خود را برای همه گروههای بیمهشدگان و مستمریبگیران اجرایی کند.
هزینه ۹۰ هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی برای اجرای تعهدات
قائم موهبتی، معاون فرهنگی، اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به وسعت حوزه مأموریتی این سازمان گفت: سازمان تأمین اجتماعی با تحت پوشش داشتن بیش از ۴۹ میلیون نفر از آحاد جامعه، ماهانه بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان بابت خدمات و تعهدات ذینفعان این سازمان هزینه میکند.
موهبتی بیان کرد: بیشتر این مبلغ به حوزه پرداخت مستمری برای بازنشستگان و مستمریبگیران تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی اختصاص دارد بنابراین تلاش برای ایجاد پایداری در منابع و انجام به موقع تعهدات از اولویتهای راهبردی این سازمان است.
تأمین منابع برای ارائه بهتر خدمات به ذینفعان
اگرچه سازمان تأمین اجتماعی در وصول منابع پایدار خود از کارفرمایان تلاشهای جدی در برنامههای کاری خود دارد اما این وظیفه حوزه کارفرمایی است تا در زمان مقرر و به بهترین شیوه حقبیمههای مربوط به همه افراد فعال در کارگاههای تحت پوشش را پرداخت کنند تا این نهاد بیمهگر هم بتواند در بخش ایفای تعهدات به نقش خود به خوبی عمل کند.
یک میلیون و ۴۰۰ هزار کارگاه تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی در حوزه کارفرمایی فعالیت دارند که بیش از ۸۰ درصد حق بیمهها از این فعالیتهای اقتصادی، تولیدی و خدماتی تأمین میشود، اگر ارائه لیست حق بیمهها و پرداخت آنها در زمان تعیین شده انجام شود، تأمین اجتماعی هم میتواند مهمترین تکالیف و وظایف خود در راستای پرداخت مستمری و ارائه خدمات باکیفیت در حوزه درمان را به همه بیمهشدگان و مستمریبگیران ارائه دهد.
۷۰ درصد بازنشستگان از تأمین اجتماعی خدمات میگیرند
علی جهانی، کارشناس بیمههای اجتماعی در این باره به آتیه آنلاین گفت: تأمین اجتماعی امروز با داشتن بیش از ۸۶ تا ۹۰ درصد اشتغال کشور، در مجموع ۷۰ درصد بازنشستگان کشور را تحت پوشش دارد. این سازمان به واسطه پوشش این تعداد از بازنشستگان در جامعه خدمات کوتاهمدت و بلندمدتی گستردهای به گروه مستمریبگیران ارائه میدهد.
جهانی افزود: از مجموع ۶.۵ میلیون نفر مستمریبگیر و بازنشسته اصلی کشور، حدود چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر یعنی بیش از ۷۰ درصد از مستمریبگیران و بازنشستگان تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند که علاوه بر ارائه خدمات بیمهای و درمانی، پرداخت مستمری آنها به عهده این نهاد بزرگ بیمهای قرار دارد.
وی با بیان اینکه تأمین اجتماعی به عنوان یک سازمان بیمهگر اقتصادی و اجتماعی است، گفت: این نهاد بیمهگر را نمیتوان با نگاه حمایتی اداره کرد یا با کارکردهای امدادی آن را نگهداری کرد زیرا تحت عنوان یک سازمان بیمهگر فعالیت میکند. باید این سازمان با نگاه بیمهگری، محاسبات بیمهای و دیدگاه اقتصادی اجتماعی اداره شود و برای آن درآمدها هزینههای خاص تعریف شود تا با برنامهریزی و سیاستگذاری دقیق، در یک بازه زمانی به حیات خود ادامه دهد.
به گفته جهانی، همه کشورهای دنیا باید در عرصه تأمین اجتماعی و به ویژه صندوقهای بیمهای، سیاستگذاری قابل توجهی داشته باشند زیرا به عنوان یک ضرورت در همه زمینهها مورد توجه است.
وصول حق بیمهها برای تأمین منابع پایدار
این کارشناس بیمههای اجتماعی گفت: باید برنامهریزی و سیاستگذاری در سازمان بزرگی همچون تأمین اجتماعی به شیوهای باشد تا بتواند علاوه بر ثبات و پایداری در منابع وصولی، اجرای درست مصارف، برنامهریزی دقیق برای ایفای تعهدات و خدمات آن، مسیر تحقق فعالیتهای گسترده و همهجانبه این سازمان بیمهای را محقق کند.
وی بیان کرد: بیش از ۸۰ درصد منابع سازمان تأمین اجتماعی از محل وصول حق بیمه با مشارکت کارگران، کارفرمایان و دولت تأمین میشود و از این جهت مابقی درآمدهای سازمان از محل انجام سرمایهگذاریها بوده است. بنابراین باید همچنان با تأمین به موقع منابع در راستای ایفای تعهدات خود به گروههای تحت پوشش برنامهریزی درست داشته باشد.
جهانی اضافه کرد: در صورتی که کارفرمایان به تعهد خود در راستای پرداخت به روز و به هنگام حق بیمههای جامعه کارگری اقدام کنند، سازمان تأمین اجتماعی نیز بر اجرای تعهدات کوتاهمدت و بلندمدت خود در قبال بیمهشدگان و مستمریبگیران به صورت جدی عمل خواهد کرد همانگونه که تاکنون بر این اقدام اصرار وزیده و همه تعهدات این سازمان محقق شده است.
با وجود فعالیت ۱۸ صندوق بازنشستگی در کشور اما سازمان تأمین اجتماعی به دلیل توسعه فعالیتهای حوزه پوشش بیمهای و ارائه خدمات به ۴۸ میلیون بیمه شده و مستمریبگیر و نداشتن منابع دولتی و اتکا به منابع داخلی، تکالیف و وظایف بسیار سنگینی در راستای ارائه تعهدات خود دارد که باید در این زمینه همه کارفرمایان بخش دولتی و خصوصی برای پرداخت به موقع حقبیمههای حوزه کارفرمایی اقدام کنند تا این نهاد بیمهگر در زمان تعیین شده نسبت به پرداخت مستمری، ارائه خدمات بیمهای، درمانی و بازنشستگی اقدام کند.
نظر شما