به گزارش آتیه آنلاین، اگرچه ۴۱ درصد افراد مشمول صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را زنان تشکیل میدهد، همچنین در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مسیر جذب ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از زنان غیرشاغل روستایی دارای سه فرزند و بیشتر فراهم شده اما این صندوق به دنبال جذب بیمهشدگان جدید در دیگر دستگاههای اجرایی همچون بهزیستی است.
طبق آخرین دادههای آماری سه میلیون نفر به عنوان بیمه شده صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تحت پوشش قرار دارند اما از طرفی دیگر جذب بیمهشدگان همچون زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی در قالب تفاهمنامه میان این صندوق و سازمان بهزیستی کشور در دستور کار قرار گرفته تا زمینه رشد افراد بیمه شده و توسعه پوشش بیمهای در این نهاد بیمهگر هم فراهم شود.
همچنین از طرفی دیگر زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی میتوانند از همه خدمات صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استفاده کنند و حتی با سالها بیمهپردازی میتوانند از تعهدات بلندمدتی همچون بازنشستگی و دریافت مستمری نیز بهرهمند شوند.
۲ میلیون و ۵۰۰ هزار زن غیرشاغل روستایی در زمره بیمهشدگان
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در سال گذشته برنامه محوری برای پوشش بیمهای زنان روستایی غیرشاغل با سه فرزند و بیشتر در دستور خود قرار داد تا از این طریق زنان دارای شرایط این صندوق بتوانند بدون پرداخت هزینهای و به صورت رایگان از بیمه بهرهمند شوند.
براساس برآوردهای اولیه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از بانوان غیرشاغل روستایی با سه فرزند و بیشتر امکان استفاده از بیمه رایگان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان را دارند که تاکنون حدود ۳۰۰ هزار نفر براساس برنامهریزی دولت و این صندوق برای استفاده از این این نوع بیمه اقدام کردهاند.
براساس آمارهای موجود تاکنون ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه تخصیص داده شده، به طوری که در سال گذشته ۷۰۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۳ نیز یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به همین موضوع تزریق شده است که یک هزار میلیارد تومان آن برای تمدید بیمه ۳۰۰ هزار نفر از مادران غیرشاغل در سال گذشته است و مابقی برای بیمه رایگان مادران غیرشاغل روستایی و عشایری دارای سه فرزند و بیشتر در سال جاری است. البته مادرانی که در این دوره بیمهای فرزندان چهارم و یا بیشتر خود را متولد کنند، به ازای هر فرزند به سنوات بیمهای افراد بیمه شده افزوده میشود.
برنامهریزی برای پوشش بیمهای بانوان سرپرست خانوار روستایی و عشایری
همچنین با امضای این تفاهمنامه همکاری میان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و روستاییان و سازمان بهزیستی کشور، بانوان سرپرست خانوار روستایی و عشایر تحت پوشش صندوق قرار میگیرند و از مزایا و خدمات بیمه اجتماعی در قالب برنامههای تعیین شده این صندوق بهرهمند خواهند شد.
حامد قادرمرزی، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر درباره این تفاهمنامه همکاری با سازمان بهزیستی گفت: در راستای افزایش تعداد زنان روستایی و عشایر سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی عضو صندوق به ۶۱ هزار و ۲۰۰نفر این تفاهمنامه منعقد شده است. این اقدام با توجه به نقشآفرینی فعال این نهادها در زمینه حمایت از اقشار آسیبپذیر جامعه و تحقق آرمانهای بلند نظام مقدس محقق شده است. البته با توجه به اهتمام دولت چهاردهم، بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار در راستای ارتقای سطح رفاه اقتصادی انجام میشود.
قادرمرزی افزود: در سالهای اخیر، نیاز به حمایت از گروههای آسیبپذیر در جامعه، لزوم بهرهمندی از سازوکارهای حمایتی جامع و موثر را دوچندان کرده است. در این راستا، استفاده از ظرفیت بیمه اجتماعی بهعنوان یکی از راهکارهای پایدار میتواند نقشی اثرگذار در توانمندسازی مددجویان ایفا کند بر همین اساس از سال ۱۳۸۶ با سازمان بهزیستی تفاهمنامهای منعقد شد و تا سال ۱۳۹۵ در مجموع ۵۱ هزار و ۵۰۰ نفر از مخاطبان سازمان برزگ بهزیستی عضو این صندوق شوند و با این ۹ هزار نفر تعداد افراد بیمه شده به ۶۱ هزار و ۲۰۰ نفر افراد بهرهمند از خدمات بیمهای میرسند.
وی اضافه کرد: این همکاری گامی بزرگ در راستای حمایت از مددجویان در مناطق روستایی و عشایری است چرا که ۹ هزار زن سرپرست خانوار روستایی و عشایری تحت پوشش بهزیستی به جمعیت عضو صندوق بیمه اجتماعی اضافه شده و تعداد زنان سرپرست خانوار روستایی و عشایری فاقد بیمه اجتماعی در سازمان بهزیستی به صفر رسید و ۱۰۰ درصد آنها تحت پوشش قرار گرفتند.
بر اساس این تفاهمنامه همه افرادی در حوزه روستایی و عشایری که تحت پوشش بیمه هستند شناسایی و به بخش بیمهپردازی اضافه خواهند شد تا پوشش بیمه زنان روستایی تکمیل شود. صندوق بیمه اجتماعی نیز با استفاده از زیرساختهای موجود و ارائه خدمات بیمهای موثر، امکان پوشش بیمه اجتماعی جامعه زنان سرپرست خانوار روستایی و عشایری را فراهم میکند تا این افراد خدماتی همچون بیمه بازنشستگی، بیمه ازکارافتادگی و بازماندگان را دریافت کنند.
آمارهایی از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان به عنوان یکی از صندوقهای جوان در میان ۱۸ صندوق بیمهگر اکنون به دنبال جذب روستاییان، عشایر و کشاورزان است. در حال حاضر سه میلیون نفر به عنوان اعضا و بیمهشدگان تحت پوشش این صندوق قرار دارند. براساس برخی آمارها حدود ۴۱ درصد بیمهشدگان را زنان تشکیل میدهند.
روستاییان، کشاورزان، عشایر، ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، رانندگان درون شهری، زنان غیرشاغل دارای سه فرزند و بیشتر و تعدادی دیگر از افراد مشمول به عنوان جامعه هدف صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به شمار میروند که تعداد آنها به ۳۰ میلیون نفر میرسد. اما طبق قانون افراد بالای ۵۰ سال و زیر ۱۸ سال امکان بهرهمندی از خدمات این صندوق را ندارند به همین دلیل جامعه هدف این نهاد بیمهگر به ۱۰ میلیون نفر میرسند.
داشتن تابعیت جمهوری اسلامی، عدم عضویت همزمان در سایر صندوقهای بیمهای و بازنشستگی، ساکنان دائمی روستاها، ساکنان مناطق عشایری، کشاورزان غیرساکن در روستا، ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، رانندگان حمل و نقل بار و مسافر و اعضای شرکتهای فنی مهندسی و مشاورهای میتوانند با داشتن شرایط لازم از خدمات بیمهای و بازنشستگی این صندوق بیمهگر بهرهمند شوند.
همچنین افراد فعال در سازمانهای نظام دامپزشکی و نظام مهندسی، شاغلان بخش کشاورزی، قالیبافان، ورزشکاران، مربیان قرآنی و افراد شاغل در بخشهای صنایع دستی و دارندگان کارت عضویت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امکان بیمهپردازی در این صندوق را دارند. همه این افراد میتوانند پس از انجام مراحل قانونی ثبتنام، به عنوان اعضای فعال بیمهشده این صندوق محسوب شوند.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از سال ۱۳۸۴ به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده اما دارای ضریب پشتیبانی ۸.۸ است یعنی به ازای هر ۸.۸ بیمه شده تنها یک نفر از این صندوق مستمری دریافت میکند. این ضریب پشتیبانی نشان میدهد که یکی از جوانترین و پایدارترین صندوقهای بیمهگر در کشور است.
نظر شما