جهانی در گفتوگو با آتیه آنلاین افزود: با توجه به اینکه ۵۳ درصد جمعیت کشور از خدمات گسترده بیمهای، درمانی و بازنشستگی این سازمان بزرگ بیمهای برخوردار هستند، این نهاد بیمهگر به عنوان اولین دستگاه خدماترسان در حوزههای بیمهای به همه گروههای تحت پوشش محسوب میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بیمه شده اصلی در یک میلیون و ۴۰۰ هزار کارگاه تولیدی، اقتصادی و خدماتی خدمات گستردهای از سازمان تأمین اجتماعی دریافت میکنند. البته بیمهشدگان اصلی با خانوادههای آنان به حدود ۴۰ میلیون نفر افراد خدماتگیرنده از این سازمان به شمار میروند.
به گفته وی، همچنین چهار میلیون و ۳۰۰ هزار بازنشسته و مستمریبگیر تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی بخش عمدهای از خدمات و تعهدات بلندمدت این نهاد را به خود اختصاص دادهاند که جامعه آماری این گروهها با افراد تحت پوشش به حدود هشت میلیون نفر میرسند.
۷۰ درصد بازنشستگان بهرهمند از خدمات تأمین اجتماعی
کارشناس بیمههای اجتماعی گفت: تأمین اجتماعی امروز با داشتن بیش از ۸۶ تا ۹۰ درصد اشتغال کشور، در مجموع ۷۰ درصد بازنشستگان کشور را تحت پوشش دارد. اکنون سازمان تأمین اجتماعی به واسطه پوشش این تعداد از بازنشستگان در جامعه خدمات کوتاهمدت و بلندمدتی گستردهای به گروه مستمریبگیران ارائه میدهد.
وی اضافه کرد: از مجموع ۶.۵ میلیون نفر مستمریبگیر و بازنشسته اصلی کشور، حدود چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر یعنی بیش از ۷۰ درصد از مستمریبگیران و بازنشستگان تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند که سازمان علاوه بر ارائه خدمات بیمهای و درمانی، پرداخت مستمری آنها را عهدهدار است.
جهانی افزود: به تناسب صندوقهای برجسته در کشور، سازمان تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری و صندوق لشکری، بیشترین فراوانی حوزه بازنشستگی و بیمهای را به خود اختصاص دادهاند بنابراین این صندوقها باید هرکدام سیاستگذاری و برنامهریزی جدی داشته باشند تا به گروههای هدف خود خدماترسانی کنند.
وی با بیان اینکه تأمین اجتماعی به عنوان یک سازمان بیمهگر اقتصادی و اجتماعی است، گفت: این نهاد بیمهگر را نمیتوان با نگاه حمایتی اداره کرد یا با کارکردهای امدادی آن را نگهداری کرد زیرا تحت عنوان یک سازمان بیمهگر فعالیت میکند. باید این سازمان با نگاه بیمهگری، محاسبات بیمهای و دیدگاه اقتصادی اجتماعی اداره شود و برای آن درآمدها هزینههای خاص تعریف شود تا با برنامهریزی و سیاستگذاری دقیق، در یک بازه زمانی به حیات خود ادامه دهد.
به گفته جهانی، همه کشورهای دنیا باید در عرصه تأمین اجتماعی و به ویژه صندوقهای بیمهای، سیاستگذاری قابل توجهی داشته باشند زیرا به عنوان یک ضرورت در همه زمینهها مورد توجه است.
۹۵ درصد منابع تأمین اجتماعی با وصول حق بیمهها
کارشناس بیمههای اجتماعی بیان کرد: باید برنامهریزی و سیاستگذاری در سازمان بزرگی همچون تأمین اجتماعی به شیوهای باشد تا بتواند علاوه بر ثبات و پایداری در منابع وصولی، اجرای درست مصارف، برنامهریزی دقیق برای ایفای تعهدات و خدمات آن، مسیر تحقق فعالیتهای گسترده و همهجانبه این سازمان بیمهای را محقق کند.
وی بیان کرد: در سالهای گذشته حدود ۹۵ درصد منابع سازمان تأمین اجتماعی از محل وصول حق بیمه با مشارکت کارگران، کارفرمایان و دولت تأمین میشد و از این جهت مابقی درآمدهای سازمان از محل انجام سرمایهگذاریها بوده است. بنابراین باید همچنان با تأمین به موقع منابع در راستای ایفای تعهدات خود به گروههای تحت پوشش برنامهریزی درست داشته باشد.
جهانی ادامه داد: با توجه به فعالیت گسترده حوزه کارفرمایی اکنون مجموعه شرکتهای سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) حدود ۶ درصد از منابع سازمان را تأمین میکند و ۹۵ درصد منابع هم از محل وصول حق بیمه تأمین میشود. از همین رو باید همچنان کارفرمایان و شرکای اجتماعی برای پرداخت به موقع حق بیمه جامعه کارگری اقدام کنند.
وی تصریح کرد: در صورتی که کارفرمایان به تعهد خود در راستای پرداخت به روز و به هنگام حق بیمههای جامعه کارگری اقدام کنند به طور یقین سازمان تأمین اجتماعی نیز بر اجرای تعهدات کوتاهمدت و بلندمدت خود در قبال بیمهشدگان و مستمریبگیران به صورت جدی عمل خواهد کرد همانگونه که تاکنون بر این اقدام اصرار وزیده و همه تعهدات در زمان خود اجرایی شده است.
نظر شما