آثار تسهیل صدور مجوزهای اشتغال در بازار کار

تا همین چند سال قبل گرفتن مجوز برای راه‌اندازی کسب و کار مسیر پرپیچ و خمی داشت و دارندگان امضای طلایی به انحای مختلف سعی می‌کردند در این مسیر سنگ‌اندازی کنند و از شکسته شدن انحصار رانت خود و اطرافیانشان جلوگیری کنند. با تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار بخش عظیمی از این گره گشوده و قفل و زنجیر از پای فضای کسب و کار کشور باز شد.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از روزنامه ایران،ناصر چمنی کارشناس حوزه کار گفت: حل موضوع کارآفرینی و حذف موانعی که طی سال‌های گذشته در جریان اخذ مجوز کسب و کارها به وجود می‌آمد باعث شده بود که دریافت مجوز سال‌ها طول بکشد و این امر بسیاری از تولیدکنندگان و کارآفرینان را خسته و دلسرد می‌کرد.

وی افزود: اگرچه بحث تسهیل‌گری خصوصاً در حوزه صدور مجوزهای کسب و کار یکی از وظایف اصلی دولت‌هاست و طی دهه‌های گذشته دولت‌ها به این وظیفه مهم عمل نکردند و مشکلات زیادی در جریان اخذ مجوز کسب و کار به وجود آمد اما در دولت گذشته اقداماتی قابل تأمل در این راستا صورت گرفت. این اتفاق مبارک رقم خورد تا فضای کسب و کار برای کارآفرینان و تولیدکنندگان به نحو مطلوب مهیا شود. همچنین درحال حاضر زمان صدور مجوزها کوتاه شده و این امر در رونق اشتغال و ایجاد کارگاه‌ها و بنگاه‌های تولیدی اثرگذار بوده است.چمنی بیان داشت: آنچه در بحث صدور مجوزهای کسب وکار تأکید می‌شود، نظارت بر اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار است و این قانون باید مورد نظارت قرار گیرد و خروجی آن بررسی شود. کارشناس حوزه کار متذکر شد: معتقدم نظارت بر تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار باید صورت گیرد و اعلام شود که نتایج حاصل از این اقدام چه بوده است و چه میزان واحد تولیدی ایجاد شده است.

پایان انحصار و فراهم شدن تحول

حمید حاج اسماعیلی کارشناس بازار کار نیز معتقد است؛ تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار عرضه را زیاد می‌کند و هرجا عرضه زیاد شد، خود به خود رونق ایجاد می‌شود و انگیزه بیشتری به وجود می‌آید و در واقع می‌تواند یک جنب و جوش و یک فعالیت جدی در طبقات مختلف اجتماعی به وجود آورد تا افراد برای تولید ثروت در کشور مشارکت کنند و این چیزی است که ما هم‌اکنون در بازار کار بشدت به آن نیاز داریم. وی خاطرنشان کرد: انحصار باعث شده بود که افراد به سهولت به مشاغل دسترسی نداشته باشند لذا برداشتن انحصار باعث نوآوری و پیشرفت می‌شود. همچنین با اجرای این طرح، شاهد خلاقیت‌های زیادی در کشور خواهیم بود و با ورود افراد به بخش‌های مختلف کسب و کار رقابت سالم شکل می‌گیرد و تولید ثروت افزایش می‌یابد. حاج اسماعیلی بیان کرد: با تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، مشکلات بازار کار برطرف و فضای کسب و کار به سرعت متحول خواهد شد و این می‌تواند ایجاد انگیزه کند و ظرفیت‌های اشتغالزایی را در کشور رونق دهد.

دستاوردهایی قابل تأمل

تسهیل در صدور مجوز کسب و کار آثاری قابل توجه دارد که به برخی از مهم‌ترین آنها اشاره می‌شود.
کاهش هزینه‌های راه‌اندازی: پیچیدگی‌های اداری و بوروکراسی طولانی مدت، هزینه‌های راه‌اندازی یک کسب و کار را افزایش می‌دهند. تسهیل صدور مجوزها این هزینه‌ها را کاهش داده و به کارآفرینان کمک می‌کند تا با سرمایه کمتر کسب و کار خود را آغاز کنند.
افزایش سرعت رشد: کسب و کارهایی که به سرعت مجوزهای لازم را دریافت می‌کنند، می‌توانند سریع‌تر فعالیت خود را آغاز کرده و رشد کنند. این امر به افزایش بهره‌وری و رقابت‌پذیری اقتصاد کمک می‌کند.
ایجاد فرصت و رونق: راه‌اندازی کسب و کارهای جدید به طور مستقیم و غیرمستقیم منجر به ایجاد و رونق اشتغال می‌شود. کارآفرینان برای اداره کسب و کار خود به نیروی کار نیاز دارند و رشد کسب و کارها نیز به ایجاد فرصت‌های شغلی در سایر بخش‌ها منجر می‌شود.
افزایش نوآوری: محیط کسب و کار رقابتی و پویا که با تسهیل صدور مجوزها ایجاد می‌شود، به نوآوری و خلاقیت بیشتر در کسب و کارها کمک می‌کند.
جذب سرمایه‌گذاری خارجی: تسهیل صدور مجوزها و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاران خارجی را به سرمایه‌گذاری در کشور جذب می‌کند.
کاهش فساد اداری: با شفاف‌سازی فرآیند صدور مجوزها و کاهش اختیارات فردی در این فرآیند، امکان فساد اداری کاهش می‌یابد.

کد خبر: 75442

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 1 =