استفاده از ابزارهای هوشمند در خانه‌های سالمندان

ابزارهای هوشمند مراقبت از سالمندان را بهبود می‌بخشند و فشار کاری مراقبین را کاهش می‌دهند. اخیرا استفاده از فناوری‌های هوشمند در مراکز مراقبت از سالمندان چین شروع شده است، این ابزارها همچنین خطرات ناشی از سهل‌انگاری انسانی را کاهش می‌دهند و از خطاهای سهوی جلوگیری می‌کنند. چین در حال روی آوردن به فناوری‌های هوشمند برای افزایش مراقبت از جمعیت سالمند در حال رشد خود است. آمارهای رسمی نشان می‌دهد که این کشور نزدیک به ۳۰۰ میلیون شهروند ۶۰ ساله یا بالاتر از ۶۰ سال دارد و تا سال ۲۰۵۰ حدود یک سوم جمعیت چین بیش از ۶۰ سال سن خواهند داشت.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از asianews؛ «تسرینگ وانگمو» یکی از سخت‌ترین نقش‌های شغلی را در یک خانه سالمندان با بودجه دولتی در شهر «نیان ژینگ» واقع در منطقه خودمختار «ژیانگ» چین دارد.

طی شش سال گذشته، این مراقب ۳۴ ساله وظیفه مراقبت شبانه‌روزی از دو سالمند را بر عهده داشته است که کاملا زمین‌گیر و در بستر بودند. وظایف او شامل تغذیه به موقع آنها، جابجایی آنها در رختخواب هر دو ساعت برای جلوگیری از زخم بستر، اطمینان از رعایت برنامه دارویی آنها و تعویض سریع ملحفه‌های کثیف است.

با این حال، زمانی که خانه سالمندان «نیان ژینگ» برای ۳۲ بیمار از ۹۸ بیمار مسن خود مچ‌بند دیجیتالی ارائه کرد و تشک‌های معمولی را برای ۱۰ سالمند با نیازهای مراقبت ویژه به تشک‌های هوشمند ارتقا داد (از جمله دو موردی که تحت نظارت «تسرینگ» بودند) فشار کاری او کاهش یافت.

این دستگاه‌ها طوری طراحی شده‌اند که در هنگام فرارسیدن وقت کمک به سالمندان برای دارو یا خدمات دیگر به مراقبان در گوشی‌های هوشمند خود هشدار می‌دهند.

«تسرینگ وانگمو» می‌گوید: «اگر افرادی که تحت مراقبت من هستند در علائم حیاتی خود مانند ضربان نبض و غلظت اکسیژن خون بی‌نظمی نشان دهند، دستگاه‌ها به من هشدار می‌دهند و زمان کافی برای تماس با کمک پزشکی به سادگی فراهم می‌شود.» این کارمند خانه سالمندان «نیان ژینگ»، که آخرین مدرکش فارغ‌التحصیلی دبیرستان است، می‌گوید که شش سال پیش از شغل نظافتی در یک فرودگاه محلی استعفا داد و در برنامه‌های آموزشی شرکت کرد تا یک مراقب معتبر شود. او معتقد است که مراقبت هم به صبر و هم مهارت نیاز دارد و افزود: «من عاشق کارم هستم. همه روزی پیر خواهند شد، از جمله خود من.»

اما بسیاری از خانه‌های سالمندان در تلاش هستند تا مراقبان واجد شرایط را برای بیماران سالمند استخدام کنند، این مسئله تا حدی به دلیل انگی است که به این شغل پرمشغله وارد می‌شود. مسئولین بارها تاکید کرده‌اند که پرستاری حرفه‌ای قابل احترام است که می‌تواند نگرانی خانواده‌های بیماران و همچنین جامعه را برطرف کند اما بار شغلی و انگ اجتماعی گزینه‌های مناسب را بسیار محدود می‌کند.

خوشبختانه، معرفی دستگاه‌های هوشمند از اوایل امسال به کاهش بحران نیروی انسانی در بخش خدمات بهداشتی و مراقبت کمک می‌کند، آن هم در کشوری که به سرعت در حال خاکستری شدن جمعیت است.

همچنین دولت منطقه‌ای «ژیانگ» نسبت‌های دقیق مراقب و بیمار را برای اطمینان از استانداردهای مراقبت بهینه ایجاد کرده است. این سیستم نسبت یک پرستار به یک بیمار را برای سالمندان بستری و بیماران وخیم، نسبت یک پرستار به ۳ بیمار را برای بیماران نیمه ناتوان و نسبت یک پرستار به ده را برای سایر بیمارها دیکته می‌کند.

با اجرای این مکانیسم، دولت منطقه‌ای در نظر دارد تضمین کند که سالمندان با سطوح مختلف نیاز، سطوح مناسب مراقبت و حمایت را دریافت می‌کنند. «لویانگ سونام»، مسئول خانه‌های سالمندان در این منطقه، می‌گوید: «با این حال، بسیاری از خانه‌های سالمندان به دلیل کمبود مراقبان توانمند و واجد شرایط، برای برآورده کردن نیازهای بیماران در کشمکش هستند. برای مثال ما مجبوریم به هر دو بیمار مسن با مشکلات حرکتی شدید یک مراقب و به هر شش سالمند مستقل دیگر یک مراقب اختصاص دهیم.»

با این همه استفاده از فناوری‌های هوشمند در مراکز مراقبت از سالمندان خطرات مانند آتش‌سوزی یا سایر خطرات که از خطای انسانی ناشی می‌شود را کاهش می‌دهد و از سهل انگاری در مراقبت جلوگیری می‌کند.

«پوربو تاچی»، مدیر خانه سالمندان «نیان ژینگ»، در مورد استفاده از وسایل هوشمند می‌گوید: «اگر سالمندان بستری در رختخواب به صورت مناسب در رختخواب قرار نگیرند، فناوری‌های جدید به مدیران هشدار می‌دهند. علاوه بر این، حسگرهایی که در هر اتاق نصب می‌شوند، در صورت بروز آتش‌سوزی به سرعت آلارم‌های هشدار را ایجاد می‌کنند.»

همزمان با روز سالمندان در چین، یک مناسبت سنتی چینی که در نهمین روز از نهمین ماه در تقویم قمری مشخص شده است و در آن به شهروندان سالخورده احترام می‌گذارد، آمارهای رسمی نشان می‌دهد که این کشور نزدیک به ۳۰۰ میلیون شهروند ۶۰ ساله یا بالاتر از ۶۰ سال دارد. افزایش قابل توجه جمعیت سالمندان به دلیل ترکیبی از عوامل، از جمله طول عمر بیشتر ناشی از افزایش کیفیت زندگی و کاهش نرخ تولد است.

به گفته کمیسیون ملی بهداشت چین، حدود یک سوم جمعیت چین تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۶۰ سال سن خواهند داشت و تقاضای زیادی برای مراقبین ایجاد می‌کند.

چین در حال روی آوردن به فناوری‌های هوشمند برای افزایش مراقبت از جمعیت سالمند در حال رشد خود است. در «هانگژو»، یک کافه تریا محلی تجهیزاتی در ورودی خود داده است که می‌تواند وضعیت سلامتی افراد مسن را ارزیابی کند و توصیه‌های غذایی را به آنها ارائه دهد. به‌طور مشابه، در «چینگدائو»، شهری در استان «شاندونگ»، دولت به نصب تخت‌خواب‌های هوشمند در منزل سالمندانی که به تنهایی زندگی می‌کنند یارانه پرداخت کرده است. اگر سالمندان برای مدت طولانی روی تخت خود دراز نکشند، این تخت‌های هوشمند می‌توانند به کارکنان مراقبتی هشدار دهند که نشان‌دهنده سقوط احتمالی یا سایر موارد اضطراری است.

در ژانویه، شورای دولتی کابینه چین، بخشنامه‌ای را منتشر کرد که بر پیشبرد «اقتصاد نقره» متمرکز بود؛ منظور از اقتصاد نقره سیستم تولید، توزیع و مصرف کالاها و خدمات با هدف استفاده از پتانسیل خرید در افراد مسن و سالمند بنابر تامین نیازهای مصرفی، معیشتی و بهداشتی آنان است. این بخشنامه برنامه‌هایی را برای تشویق استفاده از دستگاه‌های هوشمند مراقبت از سالمندان مانند ابزارهای پوشیدنی و روبات‌ها، به منظور ساده‌سازی فعالیت‌ها از جمله نظارت بر فاکتورهای سلامت و کمک به کارهای خانگی، ارائه کرده است.

کد خبر: 75408

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 10 =