تشریح آخرین جزییات فعالیت مراکز خدمات اشتغال و کاریابی‌ها

مقایسه داده‌های مربوط به سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه فعالیت مراکز خدمات اشتغال و کاریابی‌ها نشان از روند روبه‌رشد این دفاتر در یک‌سال منتهی به پایان اسفند سال گذشته دارد.

به گزارش آتیه آنلاین، براساس آمارها در سال ۱۴۰۱ مجموعاً تعداد یک‌هزار و ۵۴۳ مرکز خدمات اشتغال و دفاتر کاریابی در سراسر کشور فعالیت داشته و سرویس‌های این حوزه را در اختیار کارجویان و مراکز تولیدی، خدماتی و صنعتی قرار داده‌اند. در این حوزه در مدت اشاره شده به تفکیک ۴۵ مرکز خدمات اشتغال، ۱۳۰۰ کاریابی داخلی و ۱۹۸ کاریابی خارجی ارائه خدمات بخش مذکور را عهده‌دار بوده‌اند.

براساس خروجی آمارهای حوزه فعالیت کاریابی‌ها در مجموع یک‌هزار و ۴۹۸ مرکز کاریابی در سال ۱۴۰۱ به صورت فعال در حال تسهیل خدمات اشتغال بوده‌اند.

آمارها همچنین از رشد تعداد مراکز خدمات اشتغال و دفاتر کاریابی در سال گذشته حکایت دارد؛ به‌گونه‌ای که به گواه داده‌های وزارت کار در سال ۱۴۰۲ با رشد ۱۳ موردی مراکز و دفاتر خدمات اشتغال و کاریابی، تعداد این مراکز به ‌یک‌هزار و ۵۵۶ مورد رسید. در این سال آمار ۵۷ مرکز خدمات اشتغال، ‌یک‌هزار و ۴۹۹ دفتر کاریابی شامل ‌یک‌هزار و ۲۹۵ کاریابی داخلی و ۲۰۴ کاریابی خارجی به ثبت رسیده است.

آمار مقایسه‌ای حوزه نشان از روند افزایشی مجموع مراکز خدمات اشتغال و کاریابی‌های خارجی دارد، در حالی که کاهش کاریابی‌های داخلی را در این دوره زمانی شاهد بوده‌ایم.

بیشترین خدمات اشتغال و کاریابی در تهران

مطابق داده‌های سالنامه آماری وزارت کار، استان‌های تهران با ۲۸۸ مورد، خراسان رضوی با ۱۵۰ مرکز و آذربایجان‌شرقی با ۹۹ مورد بیشترین تعداد مراکز خدمات اشتغال و دفاتر کاریابی را در سال قبل در اختیار داشته‌اند. در این مدت در استان تهران ۱۹۳ کاریابی داخلی و ۹۵ کاریابی خارجی مشغول به فعالیت بوده‌اند.

همینطور در بازه زمانی اشاره شده حجم بالایی از مراکز خدمات اشتغال و دفاتر کاریابی در استان‌های فارس، اصفهان، آذربایجان‌غربی و گیلان فعال بوده‌اند.

همچنین براساس خروجی آماری حوزه فعالیت مراکز خدمات اشتغال و کاریابی کشور، استان‌های کهگیلویه‌وبویراحمد با ۱۲ مرکز، خراسان شمالی با ۱۴ مورد و کردستان با فعالیت ۱۶ مرکز، کمترین تعداد مراکز موردنظر را در سال گذشته در اختیار داشته‌اند. از طرفی استان‌های کرمان، قم و خراسان جنوبی نیز در بین مناطق دارای کمترین میزان دفاتر و مراکز مربوط به اشتغال و کاریابی محسوب می‌شوند.

مطابق آخرین آمارهای حوزه فعالیت کاریابی‌ها نیز ۱۷ استان یا بدون دفاتر کاریابی خارجی یا حداکثر با یک مورد فعال از این دفاتر ثبت شده‌اند. در نقطه مقابل، بالاترین حجم و تعداد فعالیت دفاتر کاریابی خارجی در استان‌های تهران، خراسان رضوی، فارس و اصفهان در حال فعالیت هستند؛ استان‌های گیلان و البرز نیز در رده‌های بعدی قرار دارند.

طبق جدیدترین آمار حوزه اشتغال و کاریابی کشور، بالاترین سهم از فعالیت مراکز خدمات اشتغال کشور در استان‌ سیستان و بلوچستان با ۱۱ مورد و استان‌های البرز و کرمانشاه هرکدام با ۸ مورد به ثبت رسیده است.

به‌کارگیری بیش از ۲ هزار نفر از طریق مراکز خدمات اشتغال

داده‌های وزارت کار در ارتباط با تعداد جویندگان کار، فرصت‌های شغلی، معرفی‌شدگان به کارفرما و به‌کار گمارده‌شدگان از طریق فعالیت مراکز خدمات اشتغال در سال ۱۴۰۲ حاکی از به‌کارگیری ۲ هزار و ۳۳۷ نفر به این واسطه است. این در حالی است که خروجی داده‌های سال ۱۴۰۰، آمار چندین برابری حدود ۲۵ هزار نفری را در این حوزه نشان می‌دهد. تعداد افراد جویای کار به‌کارگیری‌شده از طریق مراکز خدمات اشتغال در سال ۱۴۰۱ نیز ۷ هزار و ۶۱۱ مورد اعلام شده که بیش از سه برابر داده‌های سال قبل است.

تشریح آخرین جزییات فعالیت مراکز خدمات اشتغال و کاریابی‌ها

رشد جویندگان کار و کاهش فرصت‌های شغلی

مقایسه آماری سه سال اخیر در حوزه فعالیت مراکز خدمات اشتغال بیانگر روند کاهشی جویندگان کار از طریق این مراکز در مقایسه سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ است، در حالی که این روند در سال قبل افزایش داشته است. براساس آمارها تعداد ۲۱ هزار و ۸۷۸ نفر در سال گذشته به واسطه فعالیت مراکز خدمات اشتغال، جوینده کار معرفی شده‌اند و این در حالی است که این آمار نسبت به سال قبل از آن رشد بیش از ۶ هزار نفری را تجربه کرده است.

فرصت‌های شغلی ارائه شده در حوزه فعالیت مراکز خدمات اشتغال اما در سه سال اخیر روند کاملاً کاهشی را تجربه کرده است؛ به‌ شکلی که تعداد فرصت‌های شغلی از حدود ۲۸ هزار مورد در سال ۱۴۰۰ به تعدادی بالغ بر ۱۰ هزار و ۴۰۰ مورد در سال ۱۴۰۱ رسید و آخرین آمار آن در سال قبل بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی را نشان می‌دهد.

افزایش جوایندگان کار و روند کاهشی فرصت‌های شغلی در سه سال اخیر در حوزه کار و فعالیت مراکز خدمات اشتغال مشهود است.

مراجعه بیشتر کارجویان به دفاتر کاریابی‌ها

خروجی سالنامه آماری وزارت کار نشان از رشد جویندگان کار و فرصت‌های شغلی در حوزه فعالیت دفاتر کاریابی خصوصی در مقایسه سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ دارد. با توجه به رشد بیش از ۱۳۸ هزار موردی افراد کارجو، براساس آخرین آمارها بالغ بر ۲۸۳ هزار جوینده کار در سال گذشته از طریق دفاتر کاریابی خصوصی دنبال اشتغال بوده‌اند؛ این در حالی است که در سال قبل از آن ۱۴۵ هزار نفر از این مسیر شغل موردنظر خود را جستجو کردند.

شاخص فرصت‌های شغلی ارائه شده در دفاتر کاریابی نیز در سال قبل با روند روبه‌رشدی مواجه شد؛ به این واسطه در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در قالب دفاتر مذکور به جویندگان کار معرفی شد. این در حالی است که سال پیش از آن این شاخص عدد حدود ۲۵۳ هزار فرصت شغلی را نشان می‌داد.

تشریح آخرین جزییات فعالیت مراکز خدمات اشتغال و کاریابی‌ها

کاهش اشتغال افراد به واسطه کاریابی‌های خصوصی

در شرایطی که سال گذشته رشد جویندگان کار و ارائه فرصت‌های شغلی در حوزه کاری مراکز یا دفاتر کاریابی خصوصی به ثبت رسید، کاهش معرفی‌شدگان به کارفرما و به‌کارگماری افراد در مشاغل موردنظر در این محدوده زمانی رخ داد.

به این واسطه افراد معرفی‌شده به کارفرما از عددی بالغ بر ۲۵۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۱۰۲ هزار نفر در سال قبل رسید و این به معنی کاهش بالغ بر ۵۰ درصدی آمار این حوزه محسوب می‌شود.

آمار افراد به‌کارگماری شده یا مشغول به‌کار نیز در حوزه فعالیت مراکز کاریابی خصوصی در سال گذشته با کاهش مواجه شد. در این ارتباط آمار حدود ۴۴ هزار نفری سال ۱۴۰۱ در سال قبل به حدود ۳۳ هزار نفر رسید.

مناطق فعال اشتغال کاریابی در سراسر کشور

براساس جدیدترین خروجی حوزه فعالیت دفاتر کاریابی خصوصی در سطح کشور، استان‌های خراسان رضوی، فارس و خوزستان با ترتیب بالاترین میزان جویندگان کار ثبت شده در این حوزه را در اختیار دارند. به این واسطه تعدادی بالغ بر ۲۷۰ هزار نفر در سال گذشته از طریق مراکز کاریابی خصوصی واقع در استان خراسان رضوی اقدام به ثبت اطلاعات خود جهت یافتن اشتغال از این طریق کرده‌اند.

همچنین آمارهای مربوط به فرصت‌های شغلی ثبت شده در ارتباط با دفاتر کاریابی خصوصی در همه مناطق کشور حاکی از ثبت بیشترین تعداد فرصت‌های شغلی در استان‌های البرز، قزوین و خراسان رضوی است؛ داده‌های این بخش ثبت بیش از ۳۸ هزار و ۴۰۰ فرصت شغلی در استان البرز را نشان می‌دهد.

خروجی بخشی از سالنامه آماری وزارت کار بیانگر بالاترین تعداد افراد معرفی شده به کارفرما را در استان‌های خراسان رضوی، قزوین و فارس است؛ به این واسطه در استان خراسان رضوی بیش از ۱۶ هزار فرد برای اشتغال‌ به کارفرما معرفی شده‌اند.

همینطور استان‌های خراسان رضوی، مازندران و فارس نیز بالاترین آمار به‌کارگماری کارجویان را از طریق کاریابی‌ها در سال قبل در اختیار دارند؛ بر این اساس بالغ بر ۳ هزار و ۸۰۰ مورد اشتغال‌به‌کار افراد در استان خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ ثبت شد.

کد خبر: 75384

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =