متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان خردادماه اجرایی می‌شود؟

مطالبه جدی اغلب بازنشستگان تحت پوشش صندوق‌ها و سازمان‌های بازنشستگی اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق آنان در سال‌های اخیر بوده است. در حال حاضر نیز اخباری مبنی بر اجرای این طرح و خواسته افراد بازنشسته در میان نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و برخی از مسئولان اجرایی کشور منتشر شده که خبرها حکایت از اجرای طرح همسان‌سازی حقوق در خرداد ماه سال جاری دارد.

به گزارش آتیه آنلاین، سال‌های سال است که بازنشستگان درخواست و مطالبه جدی خود را متناسب‌سازی حقوق برابر ۹۰ درصد حقوق شاغلان را دارند که در دولت سیزدهم این خواسته آنان به صورت جدی پیگیری شده و قرار است این موضوع طبق برنامه هفتم توسعه در مدت سه سال و به صورت ۴۰ درصد در سال جاری و ۶۰ درصد دیگر این طرح در طول این برنامه اجرایی شود.

همین موضوعات مطرح شده از سوی مسئولان کلان کشوری بارقه‌های امید را در دل بازنشستگان ایجاد کرده که پس از سال‌های سال این مطالبه و خواسته آنان در حال محقق شدن است که اخیرا داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اینگونه توضیح داد و گفت: وظیفه ما در دولت این است که معیشت بازنشستگان را بهبود بخشیم. دولت در لایحه بودجه سال گذشته این پیش‌بینی را داشت که منابع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین شود. منابع افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده به همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اختصاص خواهد یافت. بنا داریم که در گام اول ۴۰ درصد همسان‌سازی را انجام دهیم.

منظور با تاکید بر اینکه جداول بودجه تا آخر اردیبهشت ماه از سوی مجلس شورای اسلامی اعلام خواهد شد، ادامه داد: براساس زمان‌بندی طراحی شده در قانون، احکام همسان‌سازی از خرداد ماه سال جاری اجرا و البته معوقات دو ماه نخست سال نیز به بازنشستگان پرداخت خواهد شد.

صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز درباره اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به تازگی گفته است: همسان‌سازی زمانی که قانون ابلاغ شود اجرا خواهد شد اگر قانون برنامه هفتم ابلاغ شود حال با توجه به این که گفته می‌شود اصلاحیه آورده‌اند آن اصلاحیه هم اصلاح شود به طور قطع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از تاریخ اجرای قانون انجام خواهد بود.

تاریخ اجرایی برنامه هفتم از ابتدای سال ۱۴۰۳ یعنی از اول فرودین سال ۱۴۰۳ خواهد بود، هرگونه اصلاحی در احکام بازنشستگان از اول فروردین سال جاری اعمال می‌شود.

حدود ۶ تا ۷ میلیون بازنشسته در انتظار همسان‌سازی حقوق

با توجه به فعالیت ۱۸ صندوق و سازمان بازنشستگی در کشور در حال حاضر بیش از ۶ تا ۷ میلیون بازنشسته از خدمات این سازمان‌ها بهره‌مند هستند که مهمترین خواسته آنها همسان سازی حقوق و به نوعی ۹۰ درصد حقوق شاغلان است که در این مدت بحث‌ها و جلسات مختلفی برای اجرای این طرح در مجلس شورای اسلامی، دولت و دیگر نهادها صورت گرفته که در نهایت در برنامه هفتم توسعه این موضوع محقق شد.

صندوق‌ها و سازمان‌های بازنشستگی و بیمه‌ای شامل بزرگترین سازمان یعنی تأمین اجتماعی با چهار میلیون و ۳۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر، صندوق بازنشستگی کشوری با یک میلیون و ۷۰۰ هزار بازنشسته، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با ۱۹۰ هزار مستمری‌بگیر به شمار می‌روند که در مجموع بیشترین تعداد بازنشستگان را تحت پوشش داشته و مابقی افراد بازنشسته و مستمری‌بگیر از خدمات دیگر صندوق‌های بازنشستگی بهره‌مند هستند.

اجرای طرح همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تحت پوشش صندوق‌های بازنشستگی و بیمه‌ای در حال حاضر به عنوان یکی از خواسته‌های اصلی بازنشستگان به صورت جدی از سوی دولت سیزدهم پیگیری می‌شود تا بازنشستگان و مستمری‌بگیران بتوانند از این حق قانون برخوردار شوند.

براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی باید حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد حقوق شاغلان در دستگاه‌های اجرایی برسد که قرار است طبق برنامه هفتم توسعه در طول این برنامه متناسب‌سازی حقوق اجرایی شود و در سال نخست ۴۰ درصد و در سال‌های بعدی هر کدام ۳۰ درصد اجرا شود تا در نهایت ۱۰۰ درصد این طرح در سه سال زمینه اجرایی پیدا کند.

اختصاص ۱۸۰ همت برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

سیدنظام‌الدین موسوی، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفت: زمانی که منابع مالی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان پیش بینی شده دلیلی وجود ندارد که صندوق‌های بازنشستگی اجرای آن را به تاخیر بیندازند. بیش از هفت میلیون نفر از بازنشستگان در کشور منتظر اجرای هرچه سریع‌تر متناسب‌سازی حقوق هستند. به همت مجلس یازدهم در بودجه سال ۱۴۰۳ اعتباری معادل ۱۸۰ همت برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اختصاص داده شده که ۵۰ همت آن برای بازنشستگان کشوری، لشکری و فولاد و۱۳۰ همت برای بازنشستگان تأمین اجتماعی است.

موسوی ادامه داد: منابع متناسب‌سازی برای صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری از محل اجرای مالیات بر ارزش افزوده پیش‌بینی شده است و با توجه به مصوبات برنامه هفتم و بودجه سال ۱۴۰۳ حقوق بازنشستگان باید به صورت ۹۰ درصد شاغل همتراز پرداخت شود که ۴۰ درصد آن باید در سال جاری اعمال شود. متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان براساس مصوبه مجلس از فروردین امسال محاسبه و باید در احکام بازنشستگان نیز اعمال شود، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از تاریخ اجرای قانون برنامه هفتم انجام می‌شود.

در حال حاضر بازنشستگان و مستمری‌بگیران تحت پوشش صندوق‌های بازنشستگی با جامعه آماری بیش از ۶ میلیون نفر در انتظار اجرای این قانون هستند تا بتوانند با این اقدام به نوعی به بهبود معیشت افراد بازنشسته آنها منجر شود.

کد خبر: 70739

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =