همبازی از اسباب‌بازی برای کودک مهم‌تر است

یک پژوهشگر حوزه اجتماعی و خانواده گفت: برای فرزندان همبازی بسیار مهم‌تر از اسباب بازی است و با پیرشدن جامعه، نیاز به ورود نیروی کار مهاجر احساس خواهد شد که این موضوع با آسیب‌های سیاسی و اجتماعی خاصی همراه خواهد بود. 

به گزارش آتیه‌آنلاین، در ادامه برگزاری سلسله نشست‌های تخصصی غرفه خانواده ما ( سازمان تامین اجتماعی) در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران با محوریت خانواده و جمعیت امروز (شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه) بهزاد جامه‌بزرگ، میزبان ابولفضل اقبالی، پژوهشگر حوزه اجتماعی و خانواده بود. در این نشست که با محوریت سیاستگذاری در حوزه جوانی جمعیت از منظر نقطه اتکا برگزار شد، اقبالی بیان کرد: فارغ از هرگونه مسائل سیاسی و حکومتی، جوانی جمعیت یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جامعه ایرانی است.

او ادامه داد: در نگاه اول زوج‌ها به دلایل و عوامل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی با احتیاط به مسئله فرزندآوری فکر می‌کنند اما یک سری مسائل از جنس گره‌های ذهنی عامل اصلی عدم تمایل زوج‌ها به فرزندآوری است.

این پژوهشگر حوزه اجتماعی و خانواده اضافه کرد: از گره‌های ذهنی زوج‌ها می‌توان به جملات کلیدی همچون (آینده فرزند در ایران تباه است، هزینه فرزندآوری زیاد است، کدام نوع زایمان بهتر است، چطور فرزندم را تربیت کنم، چندفرزندی و مادر شدن با توسعه فردی زنان در تقابل است و ...) اشاره کرد.

اقبالی مسائل اقتصادی و معیشتی را در فرزندآوری بی‌تاثیر ندانست و یادآور شد: مسائل اقتصادی و معیشتی در فرزندآوری تاثیرگذار است اما ذهنیت و تفکر زوج‌ها وزن بیش‌تری بر این موضوع دارد.

او ادامه داد: احساس بدبختی و نارضایتی معیشتی نسبت به واقعیت جامعه تاثیر بیش‌تر بر تفکر و عملکرد افراد جامعه دارد از این رو نیاز است تا در فضای آموزشی و رسانه کشور، سرمایهگذاری بیشتری برای رفع گره و دغدغه‌های ذهنی صورت گیرد.

اقبالی گفت: هر جامعه‌ای نیاز به نسل جوان دارد زیرا آینده هر کشور به واسطه نسل جوان ساخته می‌شود و پیری جامعه نیاز به ورود نیروی کار از دیگر کشورها را تشدید می‌کند و این مهم خطرات آسیب‌های سیاسی و اجتماعی را به همراه دارد.

این پژوهشگر حوزه اجتماعی و خانواده در بخش دیگر صحبت‌های خود به مسائل پیرامون فرزندان اشاره و بیان کرد: همبازی از اسباب بازی برای فرزندان مهم‌تر است و بچه‌هایی که با همسالان خود بزرگ می‌شوند، مسائل و مشکلات کمتری دارد.

او در انتها گفت: در فضای مجازی و رسانه‌ای کشور باید به گره‌های ذهنی پاسخ مناسب داده شود و در هر قالب محتوای مناسب با محوریت پاسخ به گره‌های ذهنی زوجین تولید شود.

کد خبر: 70567

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 10 =