همه چیز از طریق اتصال به سامانه

سرپرست سازمان تامین اجتماعی در روزهای پایانی مهرماه با اعلام اینکه اولویت اصلی سازمان تامین اجتماعی در بخش بیمه‌ای، تحول دیجیتال است، گفت: لازم است طرح ۳۰۷۰ که در دوره گذشته آغاز شده را با جدیت بیشتری دنبال و تکمیل کنیم و در این مسیر، صرف مکانیزه کردن خدمات موجود به معنای تحول دیجیتال نیست.

به گزارش آتیه آنلاین، مصطفی سالاری در نخستین نشست شورای معاونان سازمان تأمین اجتماعی در ارتباط با تحول دیجیتال در حوزه بیمه‌ای تامین اجتماعی بیان کرد: باید مداخله انسانی را در فرآیند ارائه خدمت به صفر برسانیم تا همه فعالیت‌ها به صورت خودکار اتفاق بیفتد.

وی افزود: گر بنا بر برقراری همان معایب مراجعه حضوری در کار باشد این را نمی‌توان تحول دیجیتال نامید. در این ارتباط پیشبرد موضوع به صورت هفتگی و در تعامل با استان‌ها به نحوی ادامه می‌یابد که خدمات به طور کامل غیرحضوری و با بررسی وضعیت خدمات قبلی، خدمات جدید توسعه پیدا خواهد کرد.

سابقه تحول دیجیتال تامین اجتماعی

«مصطفی سالاری» مدیرعامل وقت سازمان تامین اجتماعی سال ۱۳۹۹ از آغاز طرح ۳۰۷۰ در سراسر کشور با هدف کاهش مراجعات حضوری به شعب و کارگزاری‌های این سازمان خبر داد. در روزهای آغازین زمستان همان سال، ثبت‌نام در طرح ۳۰۷۰ تامین اجتماعی کلید خورد؛ در اطلاعیه‌ای که در آن زمان منتشر شد، جامعه تحت پوشش تامین اجتماعی با هدف بهره‌گیری از خدمات دیجیتال و غیرحضوری مخاطب قرار گرفتند.

حذف مراجعات حضوری، یکی از اصلی‌ترین اهداف طرح ۳۰۷۰ بود و در آن زمان اعلام شد « براساس این طرح هر هفته تعدادی از خدمات سازمان تأمین اجتماعی به صورت غیرحضوری ارائه می‌شود و طی ماه‌های آینده تا پایان بهمن ماه تعداد خدمات غیرحضوری به ۳۰ مورد می‌رسد و پیش‌بینی می‌شود که بیش از ۷۰ میلیون مراجعه حضوری به شعب و کارگزاری‌های تأمین اجتماعی حذف شود».

چند ماه بعد از اجرا، در تیرماه ۱۴۰۰، «مهرداد قریب» معاون بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی، کاهش حجم مراجعات، ارتقاء سطح رضایتمندی، تطبیق اطلاعات درست و همچنین کسب اطلاعات بهینه نیروی انسانی را بخشی از اهداف طرح ۳۰۷۰ دانست و گفت: این طرح، قرار در قالب این طرح ملی و عظیم خدمات اصلی این سازمان به صورت کاملاً الکترونیکی و از طریق سامانه خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی به بیمه‌شدگان، کارفرمایان بازنشستگان ارائه شود؛ به عنوان مثال در گذشته در مورد بیمه بیکاری شاید ۱۴ الی ۲۰ بار مراجعه به سازمان تأمین اجتماعی می‌شد اما اکنون این فرایند حذف و از طریق ثبت سامانه روابط کار به صورت الکترونیکی و نیاز به حضور در شعب ندارد و در اسرع وقت این کار عملیاتی می‌شود.

بایدها و محدودیت‌ها

در حال حاضر ۵۹ خدمت بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی به صورت دیجیتال و بدون نیاز به مراجعه حضوری به شعب ارائه می‌شود؛ اما به گفته «حسین حبیبی» فعال کارگری و عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، گسترش خدمات دیجیتال و غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی، نیاز به همکاری و کمک دولت در جهت تامین زیرساخت‌ها دارد.

او در گفت‌وگو با آتیه آنلاین با تاکید بر مزایای بسیار حذف مراجعات حضوری و انجام درخواست‌ها به صورت برخط، اضافه کرد: باید زیرساخت‌های اینترنت در کشور به خوبی فراهم باشد تا بیمه‌شدگان در یک استان محروم یا ساکن روستا بتواند به راحتی درخواست خود را در سامانه‌های مربوطه ثبت کند و بدون مراجعه حضوری و اتلاف وقت، خدمات بگیرد.

حبیبی مشکلاتی مانند قطعی اینترنت، کندی سامانه‌ها یا عدم دسترسی کارگران بیمه شده به اینترنت را موانع اصلی در حذف کامل مراجعات حضوری بیمه‌شدگان در حوزه خدمات بیمه‌ای دانست و بیان کرد: رفع این موانع ضرورت دارد و علاوه بر اینها باید مدارک مورد نیاز برای ثبت آنلاین درخواست خدمات بیمه‌ای به حداقل برسد؛ فرض کنید یک کارگر ساختمانی یا فصلی بخواهد در مورد غرامت ایام بیکاری خود اقدام کند، این کارگر نباید سردرگم شود؛ یادمان نرود دیجیتالی‌سازی به معنای تسهیلگری‌ است و قرار نیست کار برای مخاطب دشوارتر شود.

رسیدن به جایی که بیمه‌شدگان تامین اجتماعی بتوانند به راحتی در هر نقطه‌ای از کشور به سامانه‌های الکترونیک خدمات متصل شده و سرویس‌ها را بدون نیاز به مراجعه حضوری به شعب دریافت کنند، رسیدن به یک نقطه ایده‌آل در تحول دیجیتال این سازمان است و تحقق آن نیازمند بسترسازی است. ضمن اینکه هدف هر اصلاحات و تغییرات باید ایجاد تحول و تسهیلگری در توسعه کمی وکیفی خدمات سازمان‌ها به جامعه هدف و گروه‌های اجتماعی تحت پوشش باشد.

کد خبر: 75301

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 11 =