منابع صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان چگونه تأمین می‌شود؟

داده‌های آماری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، ‌ روستاییان و عشایر حاکی از آن است که تا شهریورماه سال جاری میزان حق بیمه‌های وصول شده در کل کشور ۳۱۸ میلیارد و ۸۱۴ میلیون تومان بوده که نرخ رشد آن نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۳.۹۷ درصد نشان داده شده است.

به گزارش آتیه آنلاین، این داده‌های آماری نشانگر این است که بیشترین میزان حق بیمه وصولی مربوط به استان آذربایجان شرقی با ۳۱ میلیارد و ۷۶۶ میلیون تومان و کمترین وصولی از حق‌بیمه‌های پرداختی بیمه‌شدگان تحت پوشش این صندوق مربوط به استان قم با یک میلیارد و ۵۶۳ میلیون تومان بود.

همچنین در بخش بیمه‌شدگان جدید تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، میزان وصولی حق بیمه در کل کشور به ۲۰ میلیارد و ۲۷۶ میلیون تومان رسید که حق بیمه وصول شده در بخش تمدید بیمه در این صندوق نیز ۲۹۸ میلیارد و ۷۶ میلیون تومان بوده است.

مستمری پرداخت شده به مستمری‌بگیران تحت پوشش

از طرفی دیگر میزان مستمری پرداخت شده از سوی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان در شهریورماه سال جاری رقم‌های متفاوتی نشان می‌دهد به گونه‌ای که این رقم‌ها در بخش معوقات مستمری پرداخت شده در شهریورماه به رقم ۲۱ میلیارد و ۹۹۷ میلیون تومان رسیده و مستمری پرداخت شده در طول ماه به مستمری‌بگیران تحت پوشش نیز به ۳۱۸ میلیارد و ۲۳۷ میلیون تومان رسید.

براساس داده‌های آماری و اطلاعات موجود صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، نرخ رشد مستمری‌ها در شهریورماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۲ درصد رشد نشان می‌دهد.

طبق داده‌های آماری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نسبت پشتیبانی مالی در این صندوق در شهریورماه در بخش حق بیمه وصول شده و مستمری پرداخت شده رقم‌های متفاوتی را نشان داده است به طوری که در این مدت میزان حق بیمه وصول شده ۳۱۸ میلیارد و ۸۱۴ میلیون و ۹۴۷ هزار و ۵۱۶ تومان بوده در حالی است که مستمری پرداختی ۳۱۸ میلیارد و ۲۳۷ میلیون و ۱۴۴ هزار و ۴۶۲ تومان بوده است.

براساس این آمارهای موجود ۵۷۷ میلیون و ۸۰۳ هزار و ۵۴ تومان وصولی حق بیمه بیشتر از میزان پرداختی مستمری مربوط به مستمری‌بگیران در این صندوق بیمه‌ای بود.

رشد ۱۶۵ درصدی بودجه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان

صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، ‌ روستاییان و عشایر همچنین در سه سال گذشته حدود ۹۵۰ میلیارد تومان وصولی در کارنامه خود به ثبت رسانده که براساس این آمارها، بودجه این صندوق در سال گذشته نیز رشد ۱۶۵ درصدی را تجربه کرده است. این اقدامات نشان می‌دهد که این صندوق جوان و پایدار به دنبال توسعه خدمات پوشش بیمه‌ای افراد مشمول است.

همچنین افزایش سطوح درآمدی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر یکی دیگر از دستاوردهای سال‌های اخیر این صندوق محسوب می‌شود به طوری که سطوح درآمدی این صندوق تا سال ۱۴۰۰ افزایش‌های قابل توجهی نداشت اما در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ رشد حدود ۶۰ درصدی را ثبت کرد.

سطوح درآمدی صندوق بیمه اجتماعی

صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر برای جذب بیمه‌شدگان از میان مشمولان هشت سطح درآمدی را به عنوان مبنای وصول حق بیمه افراد در سال جاری دارد تا افراد بیمه‌شده بتوانند با انتخاب هریک از این سطوح درآمدی حق بیمه خود را به این نهاد بیمه‌گر واریز کنند.

مبلغ درآمد ماهانه وصول حق بیمه صندوق بیمه اجتماعی کشور در این هشت سطح از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در سطح یک شروع و تا ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در سطح هشت تعیین شده است. همچنین پنج درصد حق بیمه سهم بیمه شده در یک ماه و یک سال نیز براساس این سطوح مشخص شده است.

طبق این اطلاعات سطح یک درآمدی مبنای وصول حق بیمه سال ۱۴۰۳ برای بیمه‌شدگان تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، مبلغ درآمد ماهانه مبنای وصول حق بیمه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، سطوح ۲ این میزان حق بیمه یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، سطح سه پرداخت حق بیمه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و سطح چهار بیمه‌شدگان تحت پوشش ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان باید حق بیمه پرداخت کنند.

همچنین بیمه‌شدگان در سطح پنج بیمه‌پردازی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان باید ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، سطح ششم بیمه‌پردازان رقم ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، سطح هفتم بیمه‌پردازی پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و سطح هشت به میزان ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حق بیمه در سال جاری رسیده است.

۱۰ میلیون نفر مشمول بیمه اجتماعی کشاورزان

با توجه به اینکه روستاییان، کشاورزان، عشایر، ساکنان شهرهای زیر ۲۰ سال، رانندگان شهری و تعدادی دیگر از افراد مشمول و جامعه هدف صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به شمار می‌روند که تعداد آن‌ها به ۳۰ میلیون نفر می‌رسد. اما طبق قانون افراد بالای ۵۰ سال و زیر ۱۸ سال امکان بهره‌مندی از خدمات این صندوق را ندارند به همین دلیل جامعه هدف این نهاد بیمه‌گر به ۱۰ میلیون نفر می‌رسند.

در حال حاضر حدود سه میلیون بیمه شده با بیمه‌پردازی به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، زمینه پرداخت مستمری به بیش از ۲۰۹ هزار مستمری‌بگیر تحت پوشش این صندوق را فراهم کرده‌اند. به طور یقین هرچه تعداد بیمه‌پردازان روند افزایشی داشته باشد علاوه بر تأمین منابع پایدار در راستای ارائه خدمات مستمری به گروه بازنشستگان و مستمری‌بگیران فعالیت‌های بهتری خواهد داشت.

صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر یکی از ۱۸ صندوق بازنشستگی در کشور به شمار می‌رود، با وجود اینکه از سال ۱۳۸۴ به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده اما دارای ضریب پشتیبانی ۸.۸ است یعنی به ازای هر ۸.۸ بیمه شده تنها یک نفر از این صندوق مستمری دریافت می‌کند.

این آمارها نشان می‌دهد که این صندوق بازنشستگی از نظر ضریب پشتیبانی، جذب منابع، تأمین منابع پایدار و برنامه‌ریزی برای توسعه پوشش بیمه‌ای دارای وضعیت مطلوب‌تری نسبت به دیگر صندوق‌ها است و به همین واسطه برای پایدار و جوان ماندن همچنان به دنبال جذب بیمه‌شدگان جدید از میان جامعه هدف است.

برخی داده‌های آماری نشان می‌دهد که جذب بیمه‌شدگان جدید صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان در سال‌های اخیر روند افزایشی داشته به گونه‌ای که در این مدت یک میلیون و ۴۵ هزار نفر به عنوان افراد بیمه‌شده جدید تحت پوشش این نهاد بیمه‌ای قرار گرفتند.

کد خبر: 75236

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 5 =