علیبیگی با اشاره به اینکه امروزه اشتغال به عنوان یکی از اساسیترین دغدغههای جوانان به ویژه دانشآموختگان دانشگاهی محسوب میشود، افزود: برای حل مسئله اشتغال و رفع بیکاری جوانان باید اراده همگانی و فرادستگاهی وجود داشته باشد که این مهم با ساماندهی و هدایت یک وزارتخانه در راس، امکان اجرایی شدن خواهد داشت.
او همچنین با بیان اینکه طبیعتاً یک نهاد یا وزارتخانه مسئول و متولی ایجاد شغل نیست و این مهم باید در قالب سیاستگذاری و تعامل بین دستگاهی قابلیت اجرایی داشته باشد، اضافه کرد: البته ایجاد اشتغال گسترده موردنیاز بازارکار حتماً باید با بهرهگیری از ظرفیتهای بخش خصوصی صورت گیرد
رئیس هیأت مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار ادامه داد: هدفگذاری استفاده از ظرفیت بنگاههای غیرفعال با بهرهمندی از امکانات موجود در این کارگاهها و راهاندازی مجدد آنها زمینه اشتغالزایی را فراهم خواهد کرد.
علیبیگی تاکید کرد: با توجه به سرمایهگذاری انجام شده در این کارگاهها و زیرساختهای موجود، بازگشت این کارخانجات مولد به چرخه تولید و اشتغال ناشی از آن دور از دسترس نیست.
او در ادامه گفت: با توجه به اینکه کارگاههای اشاره شده به دلایل مختلف از جمله نوسانات اقتصادی راکد ماندهاند، برای ایجاد فرصتهای شغلی از آنها میتوان استفاده کرد و مزیت آن دسترسی راحتتر به اشتغال و نزدیکتر شدن به حل مسئله بیکاری است.
این فعال حوزه کار یکی دیگر از چالشهای راهاندازی مجدد این کارگاهها را مسئله نقدینگی دانست و افزود: حمایت دولت، سیستم بانکی و بخش خصوصی در این حوزه، امکان حل سریعتر مشکل تولید مجدد و اشتغال را فراهم خواهد کرد.
او بیان کرد: کمکهای حوزه نقدینگی و اقدامات و تصمیمات کلان در راهاندازی مجدد کارگاههای راکد به شرطی اهداف تعیین شده را محقق خواهد کرد که صرف تولید و اشتغالزایی شود.
بررسی توقف تولید در بنگاههای راکد
رئیس هیأت مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار، بررسی دلایل تعطیلی بنگاه و توقف تولید در آنها را اولویت راهاندازی مجدد این مراکز دانست و افزود: سپس با استفاده از ابزارهای نظارتی، رفع چالشهای کارگاهها و بازگشت آنها به چرخه تولید و خدمات باید در دستور کار قرار گیرد.
او گفت: نظارت و کمکهای اشاره شده علاوه بر گسترش فضای در اختیار تولید در کشور، زمینه اشتغال دانشآموختگان را فراهم خواهد کرد.
علیبیگی تاکید کرد: یکی از نمونه این اقدامات در سفر اخیر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان کرمانشاه و اقدام و هدفگذاری راهاندازی مجدد برخی کارگاههای راکد محقق شد.
این فعال و کارشناس حوزه کارگری در ادامه افزود: با توجه به بیکاری بخش قابل توجهی از فارغالتحصیلان دانشگاهی و از طرفی نیاز بازارکار به نیروی کار دانشآموخته ماهر، حتماً یکی از راهکارهای اساسی و کارآمد اشتغالزایی، برنامهریزی در بازگشت کارخانههای راکد به خط تولید است که جذب بسیاری از افراد دانشآموخته را به دنبال خواهد داشت.
نظر شما