به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایسنا، سکته مغزی عامل ۱۰ درصد موارد مرگ و میر در جهان است و زوال عقل نیز یکی از بزرگترین چالشهای حوزه سلامت در جهان است. پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰، ۱۳۰ میلیون نفر در جهان به این عارضه دچار شوند.
در این بررسی، ۳۶۵ هزار نفر فرد ۵۰ تا ۷۴ ساله برای مدت یک دهه مورد مطالعه قرار گرفتند. در شروع مطالعه، شرکت کنندگان گزارشی از میزان مصرف چای و قهوه ارائه کردند. در مدت زمان انجام مطالعه، ۵۰۷۹ نفر از این افراد به زوال عقل و ۱۰ هزار و ۵۳ نفر حداقل یکبار دچار سکته مغزی شدند.
محققان مشاهده کردند: افرادی که دو تا سه فنجان قهوه یا سه تا پنج فنجان چای در روز مصرف کردهاند با کمترین میزان خطر ابتلا به زوال عقل یا سکته مغزی روبرو بودهاند.
محققان دانشگاه پزشکی تیانجین چین اظهار داشتند: نوشیدن قهوه یا ترکیب کردن آن با چای با کاهش خطر زوال عقل ناشی از سکته مغزی مرتبط است.
نظر شما