کاشت رایگان 2 هزار حلزون شنوایی کودکان در سال

وزیر بهداشت گفت: سالانه حدود 2 هزار مورد کاشت حلزون شنوایی برای کودکان انجام می‌گیرد که به‌صورت کاملاً رایگان و بدون تحمیل هزینه به خانواده‌ها ارائه می‌شود.

به گزارش آتیه آنلاین، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امروز سه شنبه در همایش ملی دستاوردهای سلامت در حوزه مراقبت‌های گوش و شنوایی گفت: در کشور ما، سالانه حدود 2 هزار مورد کاشت حلزون شنوایی برای کودکان انجام می‌گیرد که خوشبختانه این خدمات، به‌صورت کاملاً رایگان و بدون تحمیل هزینه به خانواده‌ها ارائه می‌شود؛ می‌توان گفت که در عمل، این خدمت حیاتی به شکل صد درصد رایگان در اختیار نیازمندان قرار دارد.

ظفرقندی با بیان اینکه کم‌شنوایی علل گوناگونی دارد، عنوان کرد: از جمله علل کم شنوایی و ناشنوایی می توان به ژنتیک، عفونت‌ها، کهولت سن و سایر زمینه‌های مؤثر اشاره کرد. بر اساس گزارش‌های منتشرشده از سوی سازمان جهانی بهداشت (WHO)، در حال حاضر حدود ۶۳۰ میلیون نفر در جهان از درجاتی از ناتوانی شنوایی رنج می‌برند و پیش‌بینی می‌شود این آمار تا سال ۲۰۵۰ به مرز نگران‌کننده ۹۳۰ میلیون نفر برسد. این روند افزایشی، زنگ خطری جدی برای نظام‌های سلامت در سراسر جهان است.

وی افزود: آمارهای مختلف حاکی از آن است که میزان شیوع کم‌شنوایی در سطوح مختلف، از ۱۰ تا ۲۵ درصد جمعیت را درگیر می‌سازد. نکته‌ای که از اهمیت بسزایی برخوردار است و باید مورد توجه جدی نظام بهداشت و درمان قرار گیرد، آن است که این آمار در میان دهک‌های پایین اقتصادی-اجتماعی، به مراتب بالاتر است؛ مساله‌ای که مسئولیت ما را در تحقق عدالت در سلامت (یکی از اولویت های اصلی وزارت بهداشت)، مضاعف می‌سازد و به ما حکم می کند که بیش از پیش مراقبت کنیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه حدود ۳.۹ نوزاد در هر هزار تولد با عارضه کم‌شنوایی متولد می‌شوند، عنوان کرد: عدد غربالگری نوزادان به عنوان ابزاری مؤثر برای تشخیص زودهنگام، جایگاهی پراهمیت دارد و در حال حاضر بیش از ۹۷ درصد نوزادان بدو تولد تحت پوشش برنامه غربالگری شنوایی، مشکل شنوایی شان سریع تر تشخیص داده شده و تحت درمان قرار می گیرند.

وی افزود: آنچه در گذشته موجب رنج فراوان خانواده‌ها می‌شد، تأخیر در تشخیص این ناتوانی بود. هنگامی که کم‌شنوایی دیر تشخیص داده شود، حتی با وجود کاشت حلزون و تمامی مداخلات درمانی، اثربخشی به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌یابد. در حالی‌که تشخیص زودهنگام، کلید موفقیت درمان و بهره‌وری کامل از خدمات سلامت در این زمینه است.

وی گفت: این دستاورد بزرگ در حوزه سلامت، نشانه‌ای روشن از تلاش‌های مؤثر و جهت‌دار در راستای ارتقای سلامت شنوایی در کشور است و نویدبخش آینده‌ای روشن‌تر برای فرزندان این سرزمین خواهد بود.

کد خبر: 79729

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 0 =