به گزارش آتیه آنلاین، علیرضا منادی سفیدان امروز در اجلاس سراسری مدیران و رؤسای فنی و حرفهای در کرج،با استناد به پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی در آغاز سال جدید مبنی بر حمایت از سرمایهگذاری در تولید، بیان کرد: سرمایهگذاری تنها پرداخت پول نیست. بدون نیروی ماهر، هیچ تحولی اتفاق نمیافتد. تربیت مربیان، سنگ بنای این مسیر است.
وی افزود: سازمان فنی و حرفهای پس از ۶۰ سال فاقد اساسنامه، با پیگیری مجلس، صاحب سند قانونی شد و این مصوبه با بالاترین آراء به تصویب رسید.
تعریف درآمدهای پایدار برای سازمان فنی و حرفهای
رئیس کمیسیون آموزش مجلس به سه منبع درآمدی جدید برای این سازمان اشاره کرد و گفت: ۱. ۲ درصد از درآمدهای مبارزه با قاچاق کالا، یکهزارم حقوق ماهانه ۱۵ میلیون کارگر کشور (معادل ۱۰ هزار تومان ماهانه از هر کارگر که در سال به ۱۲۰ هزار تومان میرسد که در مجموع حدود ۱.۵ تا ۲ همت درآمدزایی میکند، همچنین نیم در هزار از بودجه پروژههای عمرانی برای آموزش مهارتی کارگران همان پروژهها به سازمان اختصاص مییابد.
منادی هشدار داد: اگر کارگران را بهروز نکنیم، کیفیت ساختارها به شدت کاهش مییابد چرا که آموزش فنی و حرفهای، اساس تولید ملی است.
موفقیتهای بینالمللی و الزامات آینده
منادی سفیدان با اشاره به کسب جایگاههای برتر مربیان ایرانی در مسابقات جهانی مهارت، خاطرنشان کرد: امروز بهترین کارگران را داریم، اما باید زنجیره تأمین آموزش از کودکی تا دانشگاه یکپارچه شود.بر این اساس، در برنامه هفتم توسعه مقرر شده ۵۰ درصد آموزشهای متوسطه به سمت مهارتهای فنی سوق یابد که هدایت نیمی از دانشآموزان به هنرستانها گامی در این مسیر است.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به ضرورت شکلگیری زنجیره آموزش در کشور گفت: اگر مجموعه مدرسه و دانشگاه باهم هماهنگ و به سمت مهارتآموزی حرکت کنند زنجیره تأمین اموزش در کشور شکل میگیرد و نهایت آخرین حلقه زنجیره که ثروت آفرینی است، دست یافتنی میشود.
وی تأکید کرد: با توجه به اینکه 60 درصد آموزشهای مهارتی در دستان مجموعه سازمان فنی و حرفهای است و 30 درصد در حوزه آموزش در کشور میگنجد؛ اگر مجموعه این 90 درصد با هم متحد شوند و از موازیکاری فاصله بگیرند بهرهوری قطعاً محقق میشود.
منادی گفت: همواره مقام معظم رهبری بر این مهم تأکید دارند که پایان برنامه 5 ساله به رشد 8 درصدی دست بیابیم که یک درصد آن از محل مهارتآموزی قابلیت تحقق دارد. اگر امسال رشد 5 درصدی تولید مدنظر است باید سهم درصد مهارت در تحقق آن مورد توجه جدی قرار گیرد.
چالشهای پیشرو
رئیس کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به تصویب رتبهبندی مربیان فنی و حرفهای مشابه معلمان، افزود: این مصوبه هنوز اجرایی نشده اما پیگیر اجرای آن خواهیم بود.
وی همچنین بر ضرورت هماهنگی بین دستگاهها برای کاهش بیکاری فارغالتحصیلان تأکید و بیان کرد: دانشگاهها آموزشهای نظری خوبی ارائه میدهند، اما بدون مهارتافزایی، بیکاری ادامه خواهد یافت. برنامهریزی برای یکپارچهسازی آموزشهای مهارتی از کودکی تا دانشگاه و تخصیص منابع مالی پایدار، از جمله راهبردهای کلیدی عنوان شده توسط منادی سفیدان بود که در پایان بر حرکت در مسیر تحقق آنها تأکید کرد.
نظر شما