نگهداری از ۶۵ کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست در بهزیستی قزوین

مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: بالغ‌ بر ۶۵ کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست صفر تا ۱۸ سال در مراکز نگهداری شبانه‌روزی بهزیستی استان، زندگی می‌کنند و از آن‌ها مراقبت می‌شود.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایسنا، علی‌ دهباشی‌پور با بیان این مطلب افزود: بنا بر قانون حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست که در سال ۱۳۹۲ به تصویب رسیده است؛ حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست معرفی‌ شده از سوی مراجع قضایی بر عهده سازمان بهزیستی است که بر این اساس کودکان صفر تا ۱۸ سال در مراکز شبانه‌روزی نگهداری می‌شوند.

وی ادامه داد: بالغ‌بر ۶۵ کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست صفر تا ۱۸ سال در مراکز نگهداری شبانه‌روزی بهزیستی قزوین، زندگی می‌کنند و از آن‌ها مراقبت می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین با اشاره به هدف بهزیستی در نگهداری کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست بیان کرد: تأمین شرایط زندگی سالم و با کرامت کودکان و نوجوانان بر اساس الگوی اسلامی ایرانی، تربیت و پرورش کودکان و نوجوانان موفق از طریق ارتقاء توانمندی‌های آنان در ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی با تأکید بر محورهای رشد است.

وی گفت: مراقبت و نگهداری از کودکان بی‌سرپرست و فرزندانی که والدینشان صلاحیت نگهداری از آن‌ها را ندارند، تربیت صحیح و ایجاد زمینه رشد و شکوفایی در فرزندان، فراهم کردن شرایط لازم جهت آمادگی فرزندان در زمینه بازگشت به زندگی خانوادگی و جامعه، بخشی از اقدامات بهزیستی استان قزوین در قبال این فرزندان است.

دهباشی‌پور ادامه داد: اشتغال به تحصیل و ارتقاء سطح علمی و مدارک تحصیلی فرزندان، فراهم کردن زمینه ازدواج و تشکیل زندگی مستقل، بسترسازی مناسب در زمینه اشتغال و بازتوانی فرزندان، آماده‌سازی و توانمندسازی افراد آماده ورود به زندگی مستقل، بسترسازی برای انتقال سالم و ایمن به زندگی مستقل، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی احتمالی در مراحل مختلفی از مراقبت، رهسپاری، رصد و پیگیری و حمایت از افراد مستقل شده و کمک به حل مشکلات فردی، اجتماعی و اقتصادی افراد مستقل شده از دیگر خدماتی است که به فرزندان بدسرپرست و بی‌سرپرست ارائه می‌شود.

وی با اشاره به فرآیند انتقال کودکان به زندگی مستقل، افزود: این فرآیند بر ارزش‌های اساسی استوار است که مهمترین آن‌ها عبارت است از استقلال و کاهش وابستگی، باور به نقاط قوت و توانمندی افراد تحت مراقبت، توانمندسازی، شفافیت در مسئولیت‌پذیری، احترام به شأن و کرامت انسانی، احترام به ویژگی‌ها و توانمندی‌های فرد تحت مراقبت است که به تقاضای خود یا بنا به تشخیص تیم مراقبت با تائید کارگروه ساماندهی امور کودکان نیازمند مراقبت از دایره سرپرستی سازمان بهزیستی خارج می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین بیان کرد: در پنج سال اخیر ۱۵ نفر از جوانان مقیم مراکز شبانه‌روزی به زندگی مستقل رهسپار شده‌اند و این فرزندان توانسته‌اند با آموزش‌هایی که در دوران اقامت در مرکز داشته‌اند، زندگی موفقی داشته باشند و تعدادی از این فرزندان نیز موفق شده‌اند در رشته‌های مورد علاقه خود و با کمک سازمان بهزیستی در دانشگاه‌های سطح استان تحصیل کنند.

وی با بیان اینکه دو نفر از فرزندان رهسپار شده، ازدواج‌ کرده‌اند، گفت: بهزیستی در بحث تأمین کمک‌ هزینه ازدواج این عزیزان نیز کمک کرده است و ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا فرزندانی که در بهزیستی نگهداری و مراقبت می‌شوند، به لحاظ تربیتی و کسب مهارت‌های زندگی توانمند باشند؛ همچنین نظارت‌های بهزیستی نسبت به این افراد تا پنج سال پس از استقلال برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی وجود دارد.

کد خبر: 78877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 2 =