به گزارش آتیه آنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنیوحرفهای، این استانداردها که پس از تطبیق با شاخصهای جهانی در فهرست شایستگیهای شغل مهندسی ابری، قرار گرفته، هماکنون در وبسایت سازمان فنیوحرفهای با کدهای ۳۵۱۲ و ۲۵۱۲ در دسترس دانشپذیران است.
«فاطمه منصوری» معاون پژوهش، برنامهریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنیوحرفهای، درباره فرآیند این استانداردسازی گفت: ما با همکاری آروانکلاد، موفق شدیم که بر اساس شیوهنامه تدوین استانداردهای ارزشیابی و شایستگی حرف، مشاغل و طبقهبندی استاندارد بینالمللی مشاغل (ISCO-۰۸)، دو عنوان شغلی تکنسین پردازش ابری و مهندس پردازش ابری و ۶ عنوان استاندارد شایستگی در حوزهی پردازش ابری را شناسایی و کدگذاری کنیم. از این میان، دو مجموعه استاندارد شایستگی و ارزشیابی تدوین شده و سایر استانداردهای این رشته نیز در حال تدوین است.
همچنین «محمد رهنمافرد» نماینده آموزشی آروانکلاد که در تعریف این رشتهها و تطبیق آنها با استاندارد جهانی، مشارکت داشته از منظری دیگر به اهمیت این استانداردها اشاره کرد. به گفته او، برای تعریف این استانداردها، معتبرترین شاخصهای جهانی از کشورهای توسعهیافته، مطالعه شده است و به این دلیل دانشپذیران میتوانند بعد از گذراندن این دورهها، بهعنوان تکنسین حوزهی فناوری ابری، نهتنها در ایران، بلکه در سختگیرانهترین کمپانیهای کلاد دنیا هم دانش لازم برای شغلهای مرتبط را داشته باشند.
دسترسپذیری عمومی به محتوای استاندارد بینالمللی
معاون پژوهش، برنامهریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنیوحرفهای، درباره لزوم تعریف این سرفصلها در سازمان آموزش فنیوحرفهای، توضیح داد: سازمان آموزش فنیوحرفهای بر اساس اسناد بالادستی، [قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنیوحرفهای و مهارتی، چارچوب ۸سطحی صلاحیت حرفهای ملی، استانداردهای بینالمللی (ایسکو ۲۰۰۸ و ایسکو ۲۰۱۱)] و با بهرهگیری از مطالعات تطبیقی و تجربیات کشورهای پیشرو در حوزهی مهارتآموزی، برای ایجاد بستری بر پایهی نظام واحد (واحدهای آموزشی شایستگیمحور) اقدام کرده است. از مزایای این رویکرد، میتوان به انعطافپذیری در حوزهی اجرای آموزشهای مهارتی، تجمیع واحدهای شایستگی در قالب بستههای شغلی متنوع و استفاده از واحدهای شایستگی در مسیر توسعهی حرفهای اشاره کرد.
منصوری، همچنین درباره اهمیت ایجاد فرصت آموزش، مطابق با تکنولوژی، اینگونه همکاریهای صنعت و آموزش را یکی از مهمترین نمونههای حرکت در مسیر پیشرفتهای روز دنیا دانست و گفت: در این نوع فعالیتها، تلاش میکنیم که فاصلهی یادگیری مهارت تا ورود به بازار کار را کم کنیم. بهعلاوه، همه این موارد را باید در کنار اهمیت ایجاد بستر بومی و فراگیری آموزشها بررسی کرد؛ زیرا هرچه به سمت آموزش عمومی و دسترسپذیری آموزشی برای جوانان کشورمان قدم برداریم، در مسیر یک کار ملی گام برداشتهایم.
نظر شما