توسعه پوشش بیمه‌ای مسیر پایداری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان

صندوق‌های بازنشستگی و بیمه‌ای با گسترش خدمات خود به بیمه‌شدگان مسیری را فراهم می‌کنند که بتوانند به ماندگاری آن صندوق کمک کنند، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز در مسیر رشد و پایداری خود به توسعه پوشش بیمه‌ای توجه خاص دارد.

به گزارش آتیه آنلاین، تعداد بالای بیمه‌شدگان و رشد شمار افراد بیمه‌پرداز در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در حال حاضر به شیوه‌ای دنبال می‌شود که از جامعه هدف این صندوق بیش از سه میلیون نفر عضو دارد که حدود ۲ میلیون نفر بیمه شده محسوب می‌شوند.

همچنین در سه سال گذشته بیش از یک میلیون نفر بیمه شده جدید از میان کشاورزان، روستاییان، عشایر و دیگر گروه‌های مشمول از خدمات این صندوق برخوردار شدند و همچنان توسعه پوشش بیمه‌ای در دستور کار این صندوق قرار دارد.

تعمیم و گسترش خدمات بیمه‌ای در بستر بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر می‌تواند علاوه بر ماندگاری این صندوق، تأمین به هنگام حق بیمه، افزایش ضریب پشتیبانی و توسعه خدمات بیمه‌ای و بازنشستگی به همه مشمولان این نهاد بیمه‌گر را به دنبال داشته باشد.

رویکرد اصلی صندوق توسعه پوشش بیمه‌ای

حامد قادرمرزی، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، گسترش پوشش بیمه‌ای جامعه هدف را رویکرد اصلی صندوق در سال جاری عنوان کرد و گفت: هنوز بخش بزرگی از جامعه هدف تحت پوشش بیمه قرار نگرفته، از همین رو باید طرح‌های موثر برای افزایش تعداد بیمه‌گذاران تدوین و اجرا شود.

قادرمرزی بر استفاده از روش‌های نوین اطلاع‌رسانی، همکاری با نهادهای محلی، ایجاد سیستم‌هایی در راستای ساده‌سازی فرآیند ثبت‌نام و لزوم همراهی با سایر نهادهای دولتی و خصوصی تاکید کرد تا بتوان یک همکاری سازنده و موثر در مسیر نگهداشت بیمه‌شدگان و تمدید بیمه‌شدگان غیرفعال ایجاد کرد.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر اظهار کرد: مدیریت‌های استانی باید بتوانند با اثربخشی بالا و استفاده از تجارب موفق استان‌های پیشگام همراه با تبادل دانش، مهارت‌ها و پیشبرد برنامه‌های نظارتی و ارزیابی عملکرد، دستاوردهای خود در زمینه اهداف متعالی صندوق را گسترش دهند.

وی به نوآوری و ابتکار عمل در ارائه خدمات بیمه‌ای اشاره کرد و گفت: مدیریت‌های استان‌ها باید با برنامه‌ریزی در سه ماهه پایانی سال تمام تلاش خود و کارگزاران را در راستای اطلاع‌رسانی گسترده از خدمات صندوق و پوشش حداکثری به کار بندند. همچنین نظارت دقیق و مستمر بر هزینه‌ها باید در دستور کار همه مدیران قرار گیرد. با مدیریت هوشمندانه منابع و کاهش هزینه‌های زائد، می‌توان به بهبود توان مالی صندوق و افزایش کیفیت خدمات پرداخت.

قادرمرزی با اشاره به چشم‌انداز آینده صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر بیان کرد: هدف اصلی و رسالت صندوق، رسیدن به یک نظام بیمه‌ای پایدار و کارآمد است. صندوق باید به طور مداوم در راستای بهبود کیفیت خدمات و جلب رضایت بیمه‌گذاران تلاش کند. صندوق می‌تواند با مشارکت و تعامل سازنده بین نهادهای ذیربط، به تحقق این چشم‌انداز دست یابد.

۲ میلیون بیمه‌پرداز در صندوق بیمه اجتماعی

آمارهای موجود حاکی از آن است که در حال حاضر حدود ۲ میلیون نفر از جامعه هدف صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به عنوان بیمه‌پردازان اصلی این صندوق به شمار می‌روند که در مجموع باید برای گسترش و توسعه پوشش بیمه‌ای در راستای افزایش شمار بیمه‌شدگان تلاش جدی کرد.

با توجه به اینکه اکنون جامعه هدف صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان حدود ۳۰ میلیون نفر هستند اما به واسطه شرط سنی ۱۸ تا ۵۰ سال این گروه‌های هدف به ۱۰ میلیون نفر می‌رسند باید برای جذب این افراد تلاش مضاعف انجام داد تا بتوان اعضای فعال صندوق با جامعه آماری بیش از سه میلیون نفر را با توجه به گروه‌های مشمول به ۱۰ میلیون نفر رساند.
اگر همه افراد مشمول به عنوان بیمه‌پردازان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان از این نهاد بیمه‌گر خدمات دریافت کنند، پایداری و ماندگاری این صندوق تثبیت خواهد شد و همچنین علاوه بر توسعه خدمات گسترده به همه افراد تحت پوشش، برای اجرای تعهدات خود در قبال مستمری‌بگیران و بازنشستگان هم مشکلی نخواهد داشت.

رشد شمار بیمه‌شدگان با هدف افزایش ضریب پشتیبانی

اگرچه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به دلیل آغاز فعالیت رسمی خود از سال ۱۳۸۴ تاکنون به عنوان یکی از جوان‌ترین صندوق‌های بازنشستگی کشور به حساب می‌آید اما ماندگاری آن نیازمند توسعه پوشش بیمه‌ای، افزایش تعداد بیمه‌شدگان و رشد ضریب پشتیبانی دارد.

اهدافی که این صندوق بازنشستگی در سال‌های اخیر دنبال کرده بر همین رویکرد استوار است تا با پوشش بیمه‌ای گروه‌های هدف بتواند بر ماندگاری و پایداری صندوق و پرداخت تعهدات خود به بازنشستگان نیز با مشکل تأمین اعتبار مواجه نشود.

۲۱۴ هزار بازنشسته تحت پوشش صندوق

با توجه به جامعه آماری حدود ۲ میلیون نفر بیمه‌شدگان در حال حاضر ۲۱۴ هزار نفر در قالب بازنشستگان از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خدمات دریافت می‌کنند که باید برای توسعه خدمات و ارائه تعهدات به این اقشار منابع مالی پایدار داشته باشد.

در حال حاضر ۱۰۲ هزار و ۷۰ نفر مستمری‌بگیر بازنشسته، ۱۰۰ هزار و ۲۲۶ نفر گروه بازماندگان و ۱۲ هزار و ۳۹ نفر تحت عنوان مستمری‌بگیران در بخش ازکارافتادگان از خدمات این صندوق استفاده می‌کنند البته این افراد علاوه بر دریافت مستمری در بخش خدمات نیز تعهداتی برای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان به همراه دارد.

تعداد بالای بیمه‌شدگان و آمار پایین مستمری‌بگیران و بازنشستگان تحت‌ پوشش باعث شده که در حال حاضر ضریب پشتیبانی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان عدد ۸.۸ باشد که همین موضوع نشان‌دهنده جوان بودن این صندوق نسبت به دیگر صندوق‌های بازنشستگی در کشور است.

اگر همچنان بر شمار بیمه‌شدگان این صندوق افزوده شود به طور یقین یکی از صندوق‌های بازنشستگی جوان و پایدار در کشور باقی خواهد ماند و برنامه‌ها و سیاست‌های کلی خود را می‌تواند به همین واسطه اجرایی کند.

چنین برنامه‌هایی می‌تواند صندوق را به این مسیر هدایت کند تا از میان گروه‌های هدف همچون ساکنان دائمی روستاها، مناطق عشایری، کشاورزان غیرساکن در روستاها، ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، رانندگان حمل و نقل بار و مسافر، اعضای شرکت‌های فنی مهندسی، مشاوره‌ای، نظام دامپزشکی، نظام مهندسی، شاغلان بخش کشاورزی، مشاغل فصلی، کارگران ساختمانی، دارندگان مشاغل خانگی، زنان سرپرست خانوار، زنان خانه‌دار، قالیبافان، ورزشکاران، مربیان قرآنی، شاغلان در بخش صنایع دستی و دارندگان کارت عضویت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دنبال جذب بیمه‌شدگان جدید باشد.

کد خبر: 77172

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 3 =