حدود ۴۷ هزار مورد کمک‌هزینه ازدواج به بیمه‌شدگان پرداخت شد

اجرای تعهدات کوتاه‌مدت در سازمان تأمین اجتماعی برای همه بیمه‌شدگان تحت پوشش یکی از برنامه‌های مستمری این نهاد بزرگ بیمه‌ای محسوب می‌شود در همین راستا از ابتدای سال جاری تاکنون به حدود ۴۷ هزار نفر از جامعه هدف کمک‌هزینه ازدواج پرداخت کرده است.

به گزارش آتیه آنلاین، سازمان تأمین اجتماعی تعهدات کوتاه‌مدتی همچون کمک هزینه بارداری، ازدواج، غرامت دستمزد ایام بارداری، هزینه کفن و دفن و خدمات اورتز و پروتز ارائه می‌دهد، این خدمات همراه به تعهدات بلندمدت سالانه هزینه‌های هنگفتی برای این نهاد بیمه‌گر دارد، به طوری که در سال گذشته ۴۰ تا ۴۲ هزار میلیارد تومان و در سال جاری نیز این رقم به ۶۰ تا ۶۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.

اما با توجه به اینکه سازمان تأمین اجتماعی در قبال بیمه‌شدگان تحت پوشش تکالیف و وظایفی را به عهده دارد در راستای اجرای تعهدات کوتاه‌مدت خود نیز برنامه‌های راهبردی و عملیاتی داشته تا همه گروه‌های بیمه شده و مستمری‌بگیر بتوانند در زمان نیاز از این خدمات بهره‌مند شوند.

کمک هزینه ازدواج نیز به عنوان یکی از مهمترین تعهدات سازمان تأمین اجتماعی برای بیمه‌شدگان به حساب می‌آید که هرساله تعداد زیادی از این گروه‌های مشمول می‌توانند در صورت داشتن شرایط لازم از این کمک هزینه برخوردار شده که در سال جاری نیز این تعهد به همه گروه‌های دارای شرایط پرداخت شده است.

شرایط دریافت کمک هزینه ازدواج

موضوع کمک هزینه ازدواج تحت عنوان یکی از حمایت‌های سازمان تأمین اجتماعی از بیمه‌شدگان تحت پوشش در ماده (۳) قانون تأمین اجتماعی به آن پرداخته شده است در همین راستا بزرگترین سازمان بیمه‌ای کشور نیز به استناد ماده (۸۵) همین قانون برای پرداخت این کمک هزینه اقدام می‌کند.

در همین راستا همه بیمه‌شدگان زن یا مرد با اولین ازدواج و داشتن شرایط قانونی لازم می‌توانند مبلغی معادل یک ماه متوسط حقوق یا مزد بیمه‌شده خود را به عنوان کمک هزینه ازدواج دریافت کنند. این قانون فقط برای افراد بیمه شده یکبار امکان دریافت آن وجود دارد و با ازدواج دوباره افراد دریافت این کمک‌هزینه امکانپذیر نیست.

همچنین شرایط لازم برای دریافت کمک هزینه ازدواج از سوی تأمین اجتماعی این است که در صورت احراز شرایط لازم، بیمه شده استحقاق دریافت کمک ازدواج را خواهد داشت، از جمله شرایط بهره‌مندی، ازدواج اول بیمه شده باشد، در تاریخ ازدواج رابطه استخدامی بیمه‌شده با کارفرما قطع نشده باشد، بیمه‌شده باید ظرف پنج سال قبل از تاریخ ازدواج حداقل ۷۲۰ روز سابقه کار و پرداخت حق‌بیمه داشته باشد و اگر زن و شوهر هر دو دارای شرایط اشاره شده باشند کمک هزینه به هر دو بیمه شده تعلق می‌گیرد و به حساب آنها واریز می‌شود.

میزان کمک هزینه ازدواج، معادل یک ماه متوسط حقوق یا مزد بیمه‌شده ظرف ۲ سال قبل از تاریخ عقد است و در صورتی که مبلغ کمک هزینه ازدواج محاسبه شده کمتر از حداقل دستمزد تاریخ ازدواج باشد، مبلغ قابل پرداخت به حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال وقوع عقد افزایش می‌یابد.

پرداخت ۴۶۴ میلیارد تومان کمک هزینه ازدواج

امیرعباس قدرتی، رئیس اداره بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه‌مدت سازمان تأمین اجتماعی درباره پرداخت این کمک هزینه به افراد بیمه شده گفت: بیمه ‌شدگان درصورت احراز شرایط مقرر می‌توانند در سامانه خدمات غیرحضوری سازمان به نشانی es.tamin.ir مراجعه و با ورود به منوی بیمه‌ شدگان، حمایت، های کوتاه‌مدت، درخواست کمک هزینه ازدواج، صرفاً با ورود اطلاعات تاریخ عقد و کدملی همسر، درخواست خود را ثبت کنند.

قدرتی ادامه داد: همچنین با نصب نرم‌افزار «تأمین من» و انتخاب گزینه بیمه ‌شدگان، هدیه ازدواج، امکان ثبت درخواست از سوی افراد مشمول وجود دارد؛ ضمن اینکه پس از تکمیل فرایند در سامانه خدمات غیرحضوری، مبلغ قابل پرداخت و تاریخ واریز وجه از طریق پیامک به بیمه شده اطلاع‌رسانی می‌شود.

رئیس اداره بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه‌مدت سازمان تأمین اجتماعی گفت: در نیمه نخست سال‌جاری ۴۶ هزارو ۳۹۴ نفر کمک هزینه ازدواج را دریافت کرده و ۴۶۴ میلیارد تومان به بیمه شدگان پرداخت شده است که البته در سال گذشته نیز ۷۱۱ میلیارد تومان به ۹۹ هزار و ۶۲۶ نفر از واجدان شرایط، این کمک هزینه ازدواج پرداخت شد.

تأمین اجتماعی و ۴۸ میلیون افراد تحت پوشش

در حال حاضر ضریب پوشش بیمه‌ای در کشور ۷۳ درصد است که همه صندوق‌های بیمه‌ای در مجموع ۲۳ درصد و سازمان تأمین اجتماعی از میان ۱۸ صندوق بازنشستگی و بیمه‌ای ۵۳ درصد جامعه را تحت پوشش دارد که برای ارائه خدمات گسترده به این گروه‌ها از منابع دولتی هم بهره‌مند نیست.

براساس آمارهای موجود، اکنون بیش از ۴۰ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به عنوان خانواده بیمه‌شدگان با افراد تبعی، تعهدات کوتاه‌مدت و بلندمدت از این نهاد بیمه‌ای در طول سال دریافت می‌کنند. همچنین چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به عنوان گروه مستمری‌بگیران شامل بازنشستگان، بازماندگان و ازکارافتادگان از خدمات و تعهدات سازمان تأمین اجتماعی بهره‌مند هستند که با افراد تبعی آنان شامل خانواده و فرزندان به عنوان اعضای خانواده بزرگ سازمان تأمین اجتماعی به حساب می‌آیند.

به همین واسطه برای اجرای همه تعهدات در قالب بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران تحت پوشش برای جذب همه گروه‌های فاقد بیمه تلاش‌های زیادی انجام می‌دهد تا علاوه بر ثبات در منابع پایداری که در راستای وصول حق بیمه از همه بیمه‌شدگان اصلی با جامعه آماری ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری دارد، برای جذب دیگر افراد بدون بیمه در قالب ۶ تا ۹ میلیون نفر و بیمه‌پردازی این افراد بخش دیگری از منابع خود را دریافت کند.

بنابراین با جذب همه گروه‌های بدون بیمه می‌توان علاوه بر پایداری منابع، در راستای ماندگاری سازمان تأمین اجتماعی و اجرای همه تعهدات این نهاد بزرگ بیمه‌ای برنامه‌ریزی درستی داشت همانگونه که از زمان تأسیس این نهاد بیمه‌گر تاکنون برای پایداری آن اقدامات اثربخشی انجام شده است، در سال‌های اخیر نیز در قالب اجرای طرح‌های متنوع بیمه‌ای ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر به جامعه تحت پوشش این سازمان افزوده شدند.

اجرای طرح‌های بیمه‌ای همچون طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی، بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد، بیمه‌های توافقی، بیمه اجباری و اختیاری از مسیرهای دریافت خدمات افراد بدون بیمه از سازمان تأمین اجتماعی محسوب می‌شود تا این نهاد نیز با توسعه پوشش بیمه، جذب منابع و اجرای تعهدات کوتاه‌مدت و بلندمدت همچنان به عنوان بزرگترین نهاد بیمه‌گر در کشور جامعه تحت پوشش خود را افزایش دهد.

کد خبر: 77146

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 3 =