پرداخت ماهانه بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان به مستمری بگیران تامین اجتماعی سمنان

مدیرکل تامین اجتماعی استان سمنان در پنجمین جلسه شورای هماهنگی مدیران زیر مجموعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی استان از پرداخت ماهانه بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان به مستمری بگیران استان خبر داد.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل تامین اجتماعی استان سمنان، به منظور گرامی‌داشت هفته بسیج، پنجمین جلسه شورای هماهنگی مدیران زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با حضور کمال نیک اقبال، مدیرکل تامین اجتماعی استان و کلیه مدیران زیرمجموعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و اعضای هیات اندیشه‌ورز سازمان بسیج کارگران و کارخانجات استان سمنان در اول آذر ماه ۱۴۰۳ به میزبانی اداره کل تامین اجتماعی استان برگزار شد.

در این جلسه نیک اقبال با بیان اینکه بسیجیان در دوران انقلاب از کلیه تعلقات دنیوی خود چشم پوشیده و در راه اعتلای میهن اسلامی از جان، مال و فرزندان خود گذشتند، یاد و خاطر این عزیزان را گرامی داشت و گفت: با توجه به شرایط تحریم اقتصادی و مشکلاتی که کارفرمایان در حوزه کار، تولید و در حوزه صنعتی دارند و این مسائل مستقیماً روی پرداخت حق بیمه این گروه از کارفرمایان تاثیرگذار است ما سعی کرده‌ایم که تعامل لازم را در این مورد و در موارد خاص با کارفرمایان گرامی داشته باشیم.

وی افزود: در استان سمنان حدود ۱۰۰ هزار نفر مستمری‌بگیر داریم و بالای ۶۰۰ میلیارد تومان به طور ماهانه به این عزیزان پرداخت می شود علاوه بر این حدود ۱۳۰ میلیارد تومان بابت هزینه‌هائی نظیر درمان بیماران، تعهدات کوتاه مدت و بیمه بیکاری پرداخت می‌شود، همچنین ذکر این نکته الزامی است که با همه این شرایط هنوز وصولی این استان پاسخگوی پرداخت مستمری‌های این اداره کل نبوده و با این اوضاع اقتصادی سعی داریم که خدمت شایسته‌ای به مخاطبین سازمان ارائه دهیم.

مدیرکل تامین اجتماعی استان سمنان همچنین با اشاره به اینکه دکتر سالاری و دکتر میدری تمام تلاششان جهت جلب رضایت مردم و مخاطبین سازمان است ادامه داد: متناسب سازی هم قابلیت اجرایی یافته و قسمتی از حقوق بازنشستگان از محل مطالبات سازمان پرداخت شده است و البته این تنها قسمتی از خواسته‌های مستمری بگیران ما را تامین خواهد کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه سه دستگاه تامین اجتماعی، اداره کار و دانشگاه علوم پزشکی و دو حوزه کارفرمایی و کارگری به طور مستقیم با مسائل مشاغل سخت و زیان آور درگیر هستند گفت: ما با چالش سنگینی در این حوزه مواجه هستیم در سال ۱۴۰۱ به میزان ۲۸ درصد بازنشستگان ما از مشاغل سخت و زیان آور بودند و این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۳۲ درصد رسیده است، همچنین سن بازنشستگی به شدت در صندوق بازنشستگی رو به پایین است.

نیک اقبال افزود: یکی از مسائلی که در این باره این شورا آن را پیگیر می‌کند این است که ضریب یک و نیم برای کلیه مشاغل سخت و زیان آور منصفانه نیست. به عنوان مثال با بازدیدی که از معدن تزره بعد از اتفاق حادثه تزره داشتیم واقعاً آن کار سخت و زیان آور با مشاغلی نظیر اپراتور خط تولید یا کارگر نانوایی که آن هم سختی‌های خود را دارد در یک سطح نیستند و یکی از مسائلی که سازمان به آن مبتلاست اجرای عادلانه این موضوع بوده که منجر به صدور بخشنامه ۱۷۷۷ شده است.

مهرنوش نبوی، معاون تعهدات بیمه‌ای اداره کل تامین اجتماعی سمنان نیز در راستای بخشنامه ۱۷۷۷ بیان کرد: مطابق قانون تمام کسانی که ۲۰ سال سابقه متوالی یا ۲۵ سال سابقه متناوب داشته باشند بدون شرط سنی می‌توانند بازنشسته شوند، بعضی از مشاغل که به صورت عام هستند نظیر کارگر ساده طبق آیین نامه و قانون نمی‌تواند مشمول مشاغل سخت و زیان‌آور باشد کسی که عنوان شغلی عام نظیر کارگر ساده، کارگر یا راننده دارد و سخت و زیان آور بودن آن از نظر سازمان و کمیته دچار چالش باشد باید بررسی بیشتری شود.

وی با اشاره به اینکه در این بخشنامه به شرط اشتغال و بیمه‌پردازی، به طور همزمان پرداخته است ادامه داد: برای بررسی سخت وزیان آور بودن شغل در ابتدا گزارش تایید شغل سخت و زیان آور توسط نماینده وزارت بهداشت یا علوم پزشکی اندازه‌گیری و آلاینده‏ سنجی شده و نماینده سازمان، نماینده اداره کار، نماینده وزارت بهداشت علوم پزشکی و نماینده کارفرمایان و کارگران درکمیته‌های بدوی متشکل از نماینده علوم پزشکی، نماینده اداره کار و با حضور مدیران ذیربط، سخت و زیان آور بودن شغل مورد نظر را مورد بررسی قرار داده و نتیجه به تامین اجتماعی ارائه می‌شود. این صرفاً سخت و زیان‌آور بودن شغل مورد نظر را مورد بررسی قرار می‌دهد ولی به منزله اشتغال بیمه شده در شغل نیست، تایید اشتغال بیمه شده در شغل مورد نظر بر عهده تامین اجتماعی طبق قانون و آیین‌نامه است و پس از آن باید افرادی که ادعای اشتغال در این مشاغل را دارند نسبت به ارائه مدارک و مستندات مربوطه به تامین اجتماعی اقدام کنند تا پس از بررسی نسبت به احراز و استفاده از حقوق خود در مشاغل سخت و زیان آور بهره‌مند شوند.

نبوی گفت: با توجه به اینکه بیش از ۲۰ سال از ادعای بعضی از مشاغل گذشته است و ما خواستار دریافت مدارکی نظیر قراردادها، فیش‌های حقوقی و احکام شغلی هستیم که شاید دستیابی به آنها در حال حاضر مقدور نباشد از کارفرمایان این کارگاه‌ها تقاضا داریم در صورتی که واقعا اشتغال این عزیزان را در شغل‌های مربوطه تایید می‌کنند نسبت به همکاری و ارائه مدارک لازم جهت استفاده از مزایای مربوط اقدام کنند. همچنین در مواردی وضعیت بیمه‌شدگانی که واقعاً در این مشاغل اشتغال نداشتند در حالی که بر اساس قرارداد یا احکام شغلی خود از این مزایا استفاده به ناحق استفاده کرده‌اند نیز باید مشخص شود.

سعداللهی، رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایی استان سمنان و عضو شورا در این جلسه گفت: اگر بخشنامه ۱۷۷۷ به خوبی اجرا شود خیلی از معضلات تامین اجتماعی و هم انجمن‌های صنفی کارفرمایی از بین خواهد رفت.

وی ضمن تشکر بابت تشکیل این جلسه بیان کرد: بسیاری از مشاغلی که از طریق کارگران مورد ادعا قرار دارد باید بررسی شود و راستی‌آزمایی صورت بگیرد.

کد خبر: 76256

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 0 =