رشد بازرسی‌ کار و برخورد با شاغلان غیرمجاز اتباع

آخرین داده‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه اشتغال اتباع خارجی از صدور کاهش روادید ورود و کار اتباع، روند کاهشی صدور و تمدید پروانه کار اتباع و رشد تجدید این پروانه، افزایش صدور کارت موقت اتباع خارجی و کاهش تمدید کارت مذکور و افزایش وصولی صدور پروانه کار، کارت موقت و جرایم کارفرمایان مختلف در به‌کارگیری اتباع شاغل غیرمجاز خبر می‌دهد.

به گزارش آتیه آنلاین، جزییات تازه از بخش اشتغال و به‌کارگیری اتباع غیرمجاز در سطح کشور نشان از روند افزایشی تعداد و مبلغ جریمه کارفرمایان به واسطه اشتغال غیرمجاز اتباع، افزایشی بازرسی حوزه اشتغال اتباع بدون مجوز و شناسایی شاغلان اتباع غیرمجاز و همچنین کاهش تعداد کارفرمایان متخلف معرفی شده به مراجع قانونی در ارتباط با موضوع تخلف به‌کارگیری اتباع غیرمجاز دارد.

صدور بیش از ۴ هزار روادید ورود و کار اتباع ماهر

براساس اطلاعات مربوط به سالنامه آماری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سال ۱۴۰۱ از سوی اداره کل اشتغال اتباع خارجی این وزارتخانه تعداد ۴ هزار و ۵۵ مورد مجوز یا روادید ورود با حق کار مشخص برای اتباع ماهر صادر شده؛ این در حالی است که سال ۱۴۰۲ این وضعیت روند کاهشی داشته است.

آمارها همچنین نشان می‌دهد، سال قبل تعداد ۳ هزار و ۳۲۳ مورد مجوز یا روادید ورود با حق کار مشخص برای اتباع ماهر از سوی وزارت کار صادر شده است.

همینطور به ترتیب در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ تعداد ۱۵۸ و ۴۱۹ مورد ابطال روادید ورود با حق کار مشخص از سوی وزارت کار انجام شده است.

بخش دیگری از آمار وزارت کار در ارتباط با صدور روادید ورود با حق کار مشخص برای اتباع ماهر بیانگر این است که بیشترین تعداد این مجوزها در سطح کشور در استانهای اصفهان با ۵۸۹ مورد، بوشهر با ۴۴۱ مجوز و یزد با ۲۶۷ مورد صورت گرفته است.

بیشترین مورد ابطال روادید موردنظر برای اشتغال اتباع در سال گذشته مربوط به استانهای بوشهر، یزد، اصفهان و تهران است؛ در این بین استانهای بوشهر و یزد همزمان در جمع مناطق با بالاترین و مجوز اشتغال و ابطال این مجوز قرار دارند.

ایلام، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان شمالی و لرستان در سال گذشته آمار بسیار پایینی در حوزه صدور روادید ورود با حق کار مشخص برای اتباع ماهر را ثبت کرده‌اند؛ در برخی از این مناطق حتی یک مورد روادید ورود و اشتغال صورت نگرفته است.

کاهش صدور و تمدید پروانه کار اتباع

مقایسه آمارهای دو سال اخیر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیانگر کاهش صدور و تمدید پروانه کار اتباع خارجی ماهر است؛ در حالی که تجدید این مجوزهای اشتغال، روند افزایشی را ثبت کرده است.

براساس آخرین داده‌های آماری، سال ۱۴۰۱ در مجموع بالغ بر ۳ هزار و ۶۰۰ مورد صدور پروانه کار برای اتباع دارای مهارت انجام شد، در صورتی که با توجه به روند کاهشی این حوزه، تعداد پروانه کار اتباع خارجی در سال قبل به حدود ۲ هزار و ۶۰۰ مورد رسید. همچنین در سال‌ ۱۴۰۱ بالغ بر ۵ هزار و ۵۰۰ مورد و در سال گذشته نیز بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ مورد تمدید مجوز یا پروانه اشتغال اتباع در سطح کشور صادر شده است؛ این روند نیز سیر کاهشی داشته است.

بخشی از اطلاعات جدید مربوط به حوزه اشتغال اتباع خارجی در کشور نیز برخلاف شاخص‌های صدور و تمدید پروانه کار، روند افزایشی در حوزه تجدید مجوز اشتغال اتباع ماهر را نشان می‌دهد؛ به‌گونه‌ای که تعداد تجویز پروانه اشتغال اتباع از ۱۸۹ مورد در سال ۱۴۰۱ به ۴۱۸ مورد در سال قبل رسیده است.

براساس آمارها استانهای اصفهان، بوشهر و تهران بالاترین میزان صدور مجوز یا پروانه کار اتباع خارجی دارای مهارت‌های فنی و تخصصی را در سال گذشته به ثبت رسانده‌اند. همچنین استانهای خراسان رضوی، اصفهان و تهران نیز به ترتیب بیشترین سهم تمدید پروانه کار اتباع خارجی ماهر را در اختیار دارند.

افزایش صدور کارت موقت اشتغال اتباع خارجی

مطابق خروجی اطلاعات سالنامه وزارت کار، سال گذشته در شرایطی روند افزایشی صدور کارت موقت اتباع خارجی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت شد که تمدید این کارت‌ها کاهش را نشان می‌دهد.

بر این اساس در حالی صدور حدود ۳۹ هزار مورد صدور کار موقت اتباع در سال ۱۴۰۱ ثبت شده است که این آمار در پایان سال قبل به بیش از ۶۰ هزار و ۵۰۰ مورد رسید. همینطور آمار بیش از ۲۱۶ هزار موردی تمدید کارت موقت اتباع خارجی در سال ۱۴۰۱ به بالغ بر ۱۶۰ هزار مورد کاهشی پیدا کرده است.

مجموع آمار مربوط به صدور و تمدید کارت موقت اتباع با توجه به رشد حدود ۳۴ هزار موردی در سال قبل به بیش از ۲۲۱ هزار فقره رسیده است.

ثبت ۱۶ هزار جریمه کارفرمایان برای اشتغال اتباع غیرمجاز

اشتغال و به‌کارگیری نیروی کار اتباع دارای شرایط و الزاماتی قانونی است و جامعه کارفرمایان مشمول قانون کار برای بهره‌گیری از نیروی کار اتباع خارجی ملزم به رعایت قوانین و مقررات این حوزه هستند. در این راستا برخی از کارفرمایان به دلیل استفاده از نیروی کار اتباع غیرمجاز در بازرسی‌های حوزه کار، شناسای و مطابق قوانین، جریمه می‌شوند.

آمارهای وزارت کار درباره میزان جرایم کارفرمایان برای بهره‌مندی از نیروی کار اتباع غیرمجاز حاکی است در سال گذشته با ثبت روند افزاشی تعداد جرایم مذکور، ۱۵ هزار ۸۷۰ مورد جریمه در این حوزه محقق شده است؛ در حالی که این تعداد در سال قبل از آن ۱۳ هزار و ۴۰۰ مورد برآورده شده است. به گواه داده‌ها و اطلاعات وزارت کار، میزان ریالی این جرایم نیز رشد بیش از ۲ برابر را تجربه کرده است.

طبق خروجی سالنامه وزارت کار، استانهای تهران، اصفهان و فارس در سال ۱۴۰۲ بالاترین میزان جرایم مربوط به به‌کارگیری و اشتغال نیروی کار اتباع غیرمجاز خارجی را به خود اختصاص داده‌اند. در مجموع ۱۹ استان در این سال هرکدام بالاتر از ۱۰۰ مورد جریمه اشتغال کارگران غیرمجاز خارجی را در کارنامه دارند.

انجام بالغ بر ۶۱ هزار بازرسی کار در حوزه اشتغال اتباع

بررسی اطلاعات مربوط به بازرسی‌های انجام شده سال ۱۴۰۲ درباره اتباع خارجی، شاغل غیرمجاز و کارفرمایان متخلف حوزه کار بیانگر رشد حدود ۱۰ هزار موردی بازرسی‌های مذکور در بازه زمانی اشاره شده در سطح کشور است.

براساس آمارها سال ۱۴۰۱ حدود ۵۲ هزار بازرسی حوزه کار و اشتغال اتباع خارجی در کارگاه‌های سطح کشور توسط وزارت کار صورت گرفته و این در حالی است که سال‌پس از آن شاهد انجام بیش از ۶۱ هزار و ۵۰۰ مورد بازرسی در این حوزه بودیم.

برمبنای این بازرسی‌ها در سال ۱۴۰۱ تعداد ۳۷ هزار و ۳۳۶ اتباع شاغل غیرمجاز شناسایی و به دنبال آن ۵ هزار و ۱۵۱ کارفرمای متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند. همچنین در سال قبل به دنبال شناسایی تعداد ۴۰ هزار و ۷۰۷ مورد اتباع شاغل غیرمجاز، ۳ هزار و ۶۷۸ کارفرمای متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند. به این واسطه مقایسه داده‌ای دو سال اخیر وزارت کار در ارتباط با شناسایی اتباع غیرمجاز شاغل در کارگاه‌های سطح کشور، روند افزایشی این موارد را در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد.

آخرین اطلاعات آماری حوزه بازرسی کار اتباع خارجی نشان می‌دهد که سال گذشته استانهای فارس، اصفهان و خراسان رضوی موفق به ثبت بالاترین میزان بازرسی در این حوزه شده‌اند؛ استان فارس با ثبت بیش از ۱۲ هزار مورد بازرسی در یک سال، با اختلاف زیاد از دیگر مناطق کشور در حوزه بازرسی کار اتباع فعالیت داشته است.

کمترین تعداد بازرسی کار اتباع نیز در این سال به استانهای کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه و ایلام اختصاص دارد؛ قم، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، اردبیل و آذربایجان شرقی نیز آمار پایینی از بازرسی این حوزه را در سال گذشته ارائه داده‌اند.

همچنین استانهای تهران، اصفهان و فارس به ترتیب بالاترین میزان شناسایی اتباع شاغل غیرمجاز را در سطح کشور به خود اختصاص داده‌اند؛ این در شرایطی است که استان تهران با آمار ۱۱ هزار و ۸۹۳ نفری با اختلاف بالا از دیگر مناطق قرار دارد.

مطابق داده‌های سالنامه وزارت کار نیز استانهای تهران، فارس و کرمان بیشترین تعداد معرفی کارفرمای متخلف در حوزه به‌کارگیری و اشتغال اتباع خارجی غیرمجاز را در سال قبل ثبت کرده‌اند؛ در این ارتباط استان تهران با معرفی یک‌هزار و ۵۰۸ کارفرما متخلف، سهم بالایی در برخورد با این تخلف حوزه اشتغال در اختیار دارد.

رشد بازرسی‌ کار و برخورد با شاغلان غیرمجاز اتباع

کد خبر: 75519

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 9 =