به گزارش آتیه آنلاین، دادههای آماری تأمیننما نیز نشان میدهد که هر دقیقه حدود ۱۵ نفر، هر ساعت ۸۶۷ نفر و هر روز ۲۱ هزار نفر از طریق مرکز ارتباطات مردمی سازمان تأمین اجتماعی مسائل و موضوعات مرتبط با حوزه بیمهای، درمانی و بازنشستگی را مطرح میکنند.
طبق این آمارها، از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون بیش از سه میلیون و ۱۶۰ هزار نفر مسیر ارتباط با سامانه ۱۴۲۰ سازمان تأمین اجتماعی برای پاسخگویی به موضوعات مرتبط با این سازمان را انتخاب کردهاند. در همین راستا مرکز ارتباطات مردمی نیز به صورت شبانهروزی به این مسائل مردم پاسخ داده است.
تعداد خدمات اداره کل ارتباطات و نظارت مردمی سازمان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ از درگاههای ورودی مشاوره حضوری، تماس تلفنی، پیام صوتی، سامانه پیام کوتاه، استحقاق درمان، پورتال، سامانه خدمات غیرحضوری و نسخ الکترونیک به مخاطبان و ذینفعان ارائه میشود.
راهاندازی مرکز ارتباطات مردمی سازمان تأمین اجتماعی در سال ۱۳۹۴ بستری را برای ارائه مشاوره به مخاطبان و ذینفعان این سازمان فراهم کرد که اکنون پاسخگویی و مشاوره ۲۴ ساعته با ارائه سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار خدمت مشاورهای در مراکز ۱۴۲۰ از دستاوردهای سازمان تأمین اجتماعی در بستر خدمات غیرحضوری محسوب میشود تا مخاطبان با ارتباط با این شماره تلفن بدون حضور در شعب و مراکز درمانی به مشاورههای لازم دسترسی داشته باشند.
ارائه خدمات غیرحضوری و کسب رتبههای برتر تأمین اجتماعی
سازمان تأمین اجتماعی در دور دهم ارزیابی پایش کیفیت خدمات الکترونیک که هر ساله از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام میشود، در شاخص «دولت یکپارچه» در میان ۱۶۲ دستگاه اجرایی مورد بررسی، رتبه اول را به خود اختصاص داد که کسب این رتبه بخاطر الکترونیکی شدن ۱۰۰ درصد خدمات و سهولت استفاده الکترونیکی خدمات از سوی مخاطبان، اهتمام سازمان تأمین اجتماعی به شفافیت و وجود سامانه پاسخگویی مردمی ۱۴۲۰ بهصورت اتوماتیک با اولویتبندی درخواستها در راستای پاسخگویی به شهروندان، به عنوان نقاط قوت سازمان تأمین اجتماعی معرفی شده و براساس ارزیابی انجام شده که با تأسی از الگوهای ارزیابی بینالمللی مورد تأیید سازمان ملل متحد انجام شده، این سازمان به رتبه نخست دست یافت.
هوشمندسازی تأمین اجتماعی با ارائه خدمات غیرحضوری
یکی از رویکردهای مثبت سازمان تأمین اجتماعی در راستای گسترش خدمات به همه مخاطبان و ذینفعان با بیش از ۴۷ میلیون نفر در قالب ۵۳ درصد جمعیت کشور، هوشمندسازی تأمین اجتماعی با اجرای طرحهایی در راستای ارائه خدمات غیرحضوری به مخاطبان است. مرکز ارتباطات مردمی سازمان نیز یکی از این مسیرها برای تحقق تأمین اجتماعی هوشمند است.
با توجه به اینکه بیش از نیمی از جمعیت کشور بیمهای، درمانی و بازنشستگی از سازمان تأمین اجتماعی دریافت میکنند، ارائه خدمات غیرحضوری، مشاوره و پاسخگویی به مسایل و مشکلات همه بیمهشدگان و مستمریبگیران به صورت حضوری امکانپذیر نیست به همین منظور در حال حاضر مرکز ارتباطات مردمی سازمان تأمین اجتماعی بخشی از نیازهای مردم در امر پاسخگویی به سوالات و اقدامات لازم برای هر کدام از انواع خدمات از طریق این مرکز پاسخ داده میشود.
خدمات گسترده مرکز ۱۴۲۰ به شرکای اجتماعی
از آنجا که مرکز ارتباطات و نظارت مردمی سازمان تأمین اجتماعی از سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده است، در حال حاضر با برنامهریزیهای انجام شده همه تماسهای مخاطبان در کمتر از پنج دقیقه پاسخ داده خواهد شد و همین موضوع رضایتمندی همه مخاطبان، ذینفعان و شرکای اجتماعی را به دنبال دارد.
همچنین با توجه به رشد میزان تماسهای برقراری با مرکز ارتباطات به شماره تلفن ۱۴۲۰ در سال گذشته، این مرکز تلاش کرده که با استفاده از ظرفیت همه همکاران به این تماسها پاسخ دهد زیرا ۴۸ درصد رشد تماسها در سال ۱۴۰۲ در مرکز ارتیاطات مردمی سازمان تأمین اجتماعی به ثبت رسیده است.
برخی دادههای آماری مرکز ارتباطات مردمی نیز قابل توجه است زیرا تا تیرماه سال ۱۴۰۰ تعداد سه میلیون و ۱۸۰ هزار مورد خدمت به مخاطبان ارائه شده اما در سه سال اخیر ۱۵ میلیون و ۸۷۶ مورد خدمات با رشد ۵۰۰ درصدی به همه بیمهشدگان، مستمریبگیران و شرکای اجتماعی مواجه شده است.
همچنین میانگین تماسهای ورودی به مرکز ۱۴۲۰ با احتساب روزهای تعطیل ۹ هزار و ۵۰۳ مورد و بدون احتساب تعطیلی ۱۳ هزار تماس را شامل میشود. در همین راستا برای پاسخگویی بهتر به مخاطبان، میز خدمت هفتگی در ۴۷ سازمان و ارگان دولتی به صورت نوبتی توسط همکاران مرکز ارتباطات مردمی سازمان تأمیناجتماعی برپاست.
با توجه به حجم تماسهای مخاطبان در حال حاضر در مرکز ارتباطات و نظارت مردمی سازمان تأمین اجتماعی ۱۳۰ نفر از کارشناسان در قالب شیفتهای سهگانه در این مرکز پاسخگوی مخاطبان سازمان فعالیت دارند. بنابراین این حجم از پاسخگویی نشان از توجه سازمان تأمین اجتماعی برای حل مشکلات مخاطبان و ذینفعان سازمان دارد.
نظر شما