جزییات مطالبات داروخانه‌ها و سازمان تأمین‌اجتماعی

«مهدی اسلامی» معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی، کل مطالبات رسیدگی شده داروخانه‌های طرف قرارداد این سازمان مربوط به ماه‌های خرداد و تیر سال‌جاری را مجموعاً ۵.۹ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: از این رقم، سهم تأمین‌اجتماعی ۲.۴ هزار میلیارد تومان و ۳.۵ هزار میلیارد تومان نیز مربوط به سهم ارز ترجیحی و در تعهد سازمان برنامه و بودجه است.

به‌گزارش آتیه آنلاین به نقل از روابط‌عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی، اسلامی بیان کرد: مطالبات سررسید شده شرکت‌های تولید و پخش داروی سازمان تأمین‌اجتماعی از مراکز دارویی دولتی (وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی) تا امروز بالغ بر ۸ هزار میلیارد تومان و به مراتب بیش از رقم بدهی این سازمان به داروخانه‌ها است و در صورت تسویه این مطالبات، بدهی تأمین‌اجتماعی به مراکز دارویی با فاصله زمانی کم‌تر قابل پرداخت خواهد بود.

وی افزود: سازمان تأمین‌اجتماعی به‌عنوان اولین و بزرگ‌ترین خریدار خدمات سلامت در کشور، برای تأمین و ارائه خدمات درمانی، دارویی و پاراکلینیکی به بالغ بر ۴۷ میلیون نفر از جمعیت کشور، علاوه بر مراکز درمانی ملکی خود، از همکاری ارائه‌دهندگان این خدمات در بخش‌های خصوصی، دولتی و دانشگاهی بهره‌مند است و خدمات و همراهی ارزشمند ارائه‌دهندگان خدمات در تأمین و ارائه خدمات به بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران این سازمان را ارج می‌نهد.

رشد ۲۳ درصدی داروخانه‌های طرف قرارداد

معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی با تأکید بر رویکرد توسعه خدمات درمانی در این سازمان گفت: احترام این سازمان به قراردادهای همکاری فی‌مابین و تلاش برای بازپرداخت به‌موقع مطالبات مراکز طرف قرارداد، سبب شده تعداد داروخانه‌های طرف قرارداد در پایان سال گذشته و نسبت به مدت مشابه در سال قبل از آن با رشدی ۲۳ درصدی به ۱۲ هزار و ۷۵۴ داروخانه در سراسر کشور افزایش یابد.

او با تأکید بر اینکه داروسازان و داروخانه‌داران بخش خصوصی، شریک دیرینه تأمین‌اجتماعی در ارائه خدمات به بیمه‌شدگان این سازمان محسوب می‌شوند، در پاسخ به اظهارات اخیر رئیس انجمن داروسازان ایران درباره انباشت بدهی تأمین‌اجتماعی به داروخانه‌ها گفت: مبلغ پرداختی سازمان به مراکز طرف قرارداد در سال ۱۴۰۲ با احتساب سهم ارزی مورد تعهد سازمان هدفمندی یارانه‌ها در مجموع بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان بوده که بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان از این مبلغ، سهم پرداختی به داروخانه‌ها بوده است.

اسلامی اضافه کرد: علاوه بر این از ۳۰ هزار میلیارد تومان پرداختی به داروخانه‌ها ۱۳ هزار میلیارد تومان سهم تأمین‌اجتماعی و مابقی بابت تعهدات ارزی سازمان برنامه و بودجه بوده است که مبالغ سهم ارزی دولت از سوی این سازمان و براساس اسناد دریافتی محاسبه و به سازمان هدفمندی یارانه‌ها اعلام می‌شود تا حسب مقررات و در قالب آخرین تصمیمات در زمینه نحوه اجرای طرح دارویار، از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها به حساب داروخانه‌ها واریز شود.

معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: برخلاف برخی ادعاهای نادرست، ارقام سهم این سازمان در مورد داروخانه‌های طرف قرارداد مربوط به سال ۱۴۰۲ به شکل کامل پرداخت شده است.

او ادامه داد: در روزهای اخیر و بابت مطالبات فروردین‌ماه داروخانه‌ها ۹۰۰ میلیارد تومان و بابت مطالبات داروخانه‌های سرپایی دانشگاهی و غیردانشگاهی مربوط به اسناد اردیبهشت ماه نیز ۱۳۰۰ میلیارد تومان به حساب داروخانه‌های طرف قرارداد این سازمان واریز شده است.

اسلامی گفت: با توجه به پرداخت‌های صورت‌گرفته، مطالبات داروخانه‌های طرف قرارداد تأمین اجتماعی تا پایان فروردین امسال اعم از سهم سازمان و ارز دارو و نیز سهم تأمین اجتماعی از مطالبات اردیبهشت داروخانه‌های سرپایی پرداخت شده و این سازمان در تلاش است الباقی مطالبات را نیز در اسرع وقت پرداخت کند.

او افزود: در ماه گذشته نیز ۲۱ هزار میلیارد تومان از سوی تأمین‌اجتماعی به مراکز طرف قرارداد این سازمان پرداخت شد که انتظار می‌رفت بخشی از این مبلغ بابت بدهی دانشگاه‌ها و داروخانه‌ها به مراکز توزیع و پخش دارو، به چرخه داروی کشور برگشت داده شود که این اتفاق صورت نپذیرفت.

معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی در ادامه بیان کرد: تأمین‌اجتماعی سازمانی متکی به درآمدهای حاصل از حق بیمه‌ها است که اگرچه از نظر تعهدی، مشکلی ندارد اما به سبب بدهی انباشته دولت‌ها و کارفرمایان در زمینه تأمین نقدینگی دچار مشکل است که اگر تعهدات دولت و کارفرمایان به‌موقع اجرا شود، مشکل نقدینگی سازمان هم حل می‌شود. اگر قرار است که مشکل نظام تولید و توزیع داروی کشور حل شود، کل این زنجیره باید در کنار هم درست عمل کند و نمی‌توان با تمرکز بر روی یک بخش، به مشکلات بخش‌های دیگر بی‌توجه بود.

وی همچنین توضیح داد: حسب گزارش معاونت‌های اقتصادی و مالی سازمان تأمین‌اجتماعی، مطالبات سررسید شده ۲۷ شرکت تولیدکننده ماده اولیه دارویی، تولیدکننده محصول نهایی و پخش دارو و محصولات دارویی فعال در بخش اقتصادی سازمان تأمین‌اجتماعی مهم‌ترین تأمین‌کننده دارو برای دانشگاه‌های علوم پزشکی و داروخانه‌های خصوصی سراسر کشور هستند.

اسلامی ادامه داد: بالغ بر ۸ هزار میلیارد تومان و کل مطالبات این شرکت‌ها بالغ بر ۲۲ هزار میلیارد تومان است که این بخش از مشکلات چرخه دارویی کشور همیشه مورد غفلت قرار گرفته است. معنای این اعداد این است که شرکت‌های دارویی تأمین‌اجتماعی، معادل ۲۲ هزار میلیارد تومان دارو و محصولات دارویی به داروخانه‌های دانشگاهی و خصوصی تحویل داده‌اند بدون اینکه پول آن را دریافت کرده باشند و تأمین اجتماعی نیز تاکنون بارها اعلام آمادگی کرده که بدهی‌های متقابل این سازمان به داروخانه‌ها و بدهی داروخانه‌ها به شرکت‌های دارویی این نهاد بیمه‌ای، تهاتر شوند تا بخشی از مشکل چرخه تولید و توزیع دارو از این طریق حل شود.

کد خبر: 73760

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 11 =