برگزاری نشست مشترک تامین اجتماعی و اتحادیه آرایشگران زنانه رشت

با هدف آشنایی بیشتر کارفرمایان آرایشگاه های زنانه شهر رشت با تکالیف قانونی و مقررات تامین اجتماعی، ضمن برگزاری نشست مشترک با حضور دست اندرکاران دو مجموعه ، مهمترین دغدغه ها و مسائل بیمه ای این صنف مورد نقد و بررسی و پاسخگوئی قرار گرفت .

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل تامین اجتماعی استان گیلان، در این نشست که با شرکت بیش از ۱۵۰ نفر از آرایشگران زن شهر رشت و به دعوت اتحادیه این صنف با حضور روسای ادارات بیمه شدگان و بازرسی کارگاهی تامین اجتماعی گیلان تشکیل شد ضمن تبیین و تشریح مقررات و قوانین این سازمان و تکالیف کارفرمایان در قبال آنها، نقد و بررسی و تبادل نظر در زمینه مهمترین دغدغه‌های بیمه ای این قشر انجام و به سوالات پاسخ داده شد.

میخک کامیاب، رئیس اتحادیه آرایشگاه‌های زنانه در این نشست حضور کارآموزان در محل کار این صنف جهت طی دوره آموزشی برای اخذ مدرک را یکی از نقاط اختلاف با بازرسان تامین اجتماعی دانست که بعضاً با ثبت اسامی این افراد در زمره بیمه شدگان آرایشگاه مشکلاتی را برای کارفرمایان ایجاد می کند.

وی همچنین با بیان تنوع کار در آرایشگاه‌ها گفت: در بسیاری موارد کارفرما صندلی یا بخشی از محل فعالیت خود را به صورت اجاره یا قدر السهم در درآمد در اختیار فردی قرار داده و رابطه دستمزدی با یکدیگر ندارند که اینگونه اشکال کاری نیز با اختلافاتی بین تامین اجتماعی و کارفرمایان همراه است و خواستار تعیین رویکردی واحد برای برون رفت از این مشکل شد .

ستار دهدار، رئیس اداره بازرسی کارگاهی تامین اجتماعی گیلان نیز در این نشست ضمن قدردانی از همراهی اتحادیه آرایشگران زنانه رشت برای برگزاری این گردهمایی، این اقدام را بیانگر نگاه دقیق و مسئولیت پذیری اجتماعی فعالان این حوزه در قبال قوانین با تاکید بر شفاف سازی و تقویت تعاملات دانسته و بیان کرد: خط مشی ما نیز همکاری متقابل و بیشتر شدن اعتماد برای روانسازی امور و گسترش فرهنگ و پوشش بیمه ای در جامعه است .

وی با اشاره به اینکه در قوانین کار و تامین اجتماعی بابت وضعیت کارآموزان پیش بینی لازم صورت گرفته است افزود: در صورت ارائه مجوز صادره فنی و حرفه ای و گواهی ثبت نام افراد در دوره های آموزشی مربوطه مشکلی درباره این گروه وجود نداشته و در دوره زمانی تعریف شده ارتباط هنرجویی آنها به شکل کارآموز برای سازمان ملاک عمل خواهد بود .

رئیس اداره بازرسی کارگاهی تامین اجتماعی گیلان در ادامه با بیان اینکه به دلیل شکل کار آرایشگاهها ، در سالهای اخیر افراد مختلفی تحت عنوان اجاره دار صندلی یا بخشی از محل کار و یا شریک شغلی در این صنف در کنار کارفرما فعالیت می کنند بیان کرد: در صورت ارائه مدارک و مستندات لازم مبنی بر فقدان ارتباط مزدبگیری از قبیل داشتن اجاره نامه معتبر ، مشارکت در هزینه ها و یا درج شراکت در پروانه کسب و بهره برداری و یا دستگاه پوز مستقل این امر بدون مشکل قابل اثبات خواهد بود .

دهدار همچنین گفت: بر اساس مشاهدات عینی و ادعای برخی کارفرمایان، در ایام پیک کاری نیز بعضاً آرایشگاهها از نفرات کمکی بهره می‌برند که در این زمینه نیز تعیین نوع ارتباط کاری و در صورت لزوم ارائه لیست افراد موصوف با کارکرد روزهای اشتغال سبب جلوگیری از بروز اختلاف و مشکل خواهد شد .

در این نشست مهرانه جعفری، رئیس اداره بیمه شدگان تامین اجتماعی گیلان نیز توضیحاتی به منظور نحوه استفاده آرایشگران از بیمه کارفرمایان صنفی در لیست حق بیمه کارگاه ، شرایط و مقررات انعقاد بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و همچنین طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی برای استفاده مشتریان و دوستان و آشنایان حاضرین ارائه و با تاکید بر اینکه حق بیمه هزینه نبوده بلکه سرمایه گذاری برای آینده است بیان کرد: تامین اجتماعی در مقابل کارفرما قرار ندارد بلکه به منظور ایجاد آرامش خاطر و امنیت روانی او و افزایش بهره وری نیروی کار با اطمینان از آینده در صدد است تا در کنار کارفرما و بیمه شده باشد .

حسب مطالب ارائه شده توسط دست اندرکاران اتحادیه مذکور ، بیش از ۳۰۰ آرایشگاه زنانه در رشت و افزون بر سه هزار آرایشگاه در سطح استان فعالیت دارند.

کد خبر: 73625

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 2 =