چرا مراکز جوار کارگاهی در اشتغالزایی اثرگذارند؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که توسعه آموزش‌های مهارتی و برون‌سپاری این نوع آموزش‌ها به بخش خصوصی، منتج به درآمدزایی و تقویت منابع انسانی نیروی کار و همچنین گسترش دیپلماسی مهارت می‌شود. نشان به آن نشان که از مجموع بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار شغل ایجاد شده در حدود سه سال اخیر آن هم بر اساس سامانه رصد اشتغال، بالغ بر یک میلیون آن ازطریق آموزش‌های مهارتی به وجود آمده‌اند. این میزان اشتغال نشان می‌دهد که اقتصاد کشور به سمت نیروی کار مدرن یا به عبارتی نیروی کار ماهر است و دیگر تحصیلات دانشگاهی یا نیروی کار ساده به کار نمی‌آید.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از روزنامه ایران، کارشناسان بر این عقیده‌اند که برون‌سپاری و گسترش مراکز جوار کارگاهی ضمن آنکه نیروی کار ماهر را برای واحدهای تولیدی تأمین می‌کند بلکه می‌تواند به عنوان ارتباط، مهارت با دانش‌آموختگان دانشگاهی را نیز توسعه دهد.

نحوه ایجاد مراکز جوار کارگاهی

براساس ماده (۱۱۰) قانون کار، سازمان آموزش فنی وحرفه‌ای کشور ملزم شده برای بنگاه‌های اقتصادی با داشتن شرایطی مجوز مراکز جوار و بین کارگاهی را صادر کند. طبق این ماده قانونی، واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی به منظور مشارکت در امر آموزش کارگر ماهر و نیمه‌ماهر مورد نیاز خود مکلف‌اند نسبت به‌ ایجاد مراکز کارآموزی جوارکارگاهی یا بین کارگاهی، همکاری‌های لازم را با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عمل آورند.
ارتباط مستمر با سازمان به منظور هماهنگی در اجرای دوره‌های آموزشی و رعایت استانداردهای مصوب سازمان و تبادل آخرین اطلاعات فنی تخصصی ‌و فناوری، بررسی مستمر نیازهای آموزشی واحد مربوط و اقدام جهت برنامه‌ریزی و اجرای دوره‌های آموزشی برای کارگران فاقد مهارت، برنامه‌ریزی و اجرای دوره‌های آموزشی جدید جهت ارتقای مهارت کارگران شاغل متناسب با رشد صنعت و فناوری و همکاری با سازمان در تهیه و تدوین استانداردهای آموزشی مورد نیاز صنعت مربوطه از جمله وظایف مربیان آموزشی است. در ماده ۴ آیین‌نامه فوق نیز کمیته‌ای به نام «‌آموزش در صنایع» تشکیل می‌شود که ترکیبی کاملاً کارفرمایی دارد و اثری از نماینده کارگر در آن دیده نمی‌شود. براساس ماده (۱۱) همین آیین‌نامه، انحلال مرکز یا هرگونه تغییری در ساختار آن منوط به تأیید کمیته آموزش در صنایع است. همچنین همه واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی می‌توانند با درخواست کارفرما و تأیید کمیته آموزش در صنایع و مجوز کتبی سازمان نسبت به ایجاد مرکز ‌اقدام کنند. سازمان فنی و حرفه‌ای نیز استانداردهای مهارتی و آموزشی و جزوه‌های مورد نیاز مرکز را تهیه و در مورد تعلیم و تأمین مربیان با کارفرما همکاری می‌کند که در پی شرکت کارگران در این دوره‌ها و پس از قبولی در آزمون‌ها به آنها گواهینامه مهارت داده می‌شود که در تعیین امتیازات مربوط به طبقه‌بندی مشاغل تأثیرگذار است.

روایت داده‌های آماری

هدف از ایجاد مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای جوارکارگاهی و بین‌کارگاهی، ارتقای مهارت، کاهش هزینه‌های جانبی تولید، استفاده بهینه از امکانات آموزشی برای شاغلان، صیانت از نیروهای کار و تربیت نیروی کار ماهر و نیمه‌ماهر است. در این زمینه رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور می‌گوید که سال گذشته ۴هزار و ۱۶۲ واحد آموزشی جوارکارگاهی وجود داشت که ۲۵۳ هزار نفر در این مراکز توانستند مهارت‌های لازم را آموزش ببینند و در شغل خود ارتقا یابند. مهرداد عظیمی در این زمینه گفته است که امسال نیز ۱۵۰۰ واحد به این واحدهای موجود اضافه خواهد شد و راهبرد اصلی این سازمان، گسترش این نوع مراکز است. به معنای دیگر امسال مراکز جوار کارگاهی با رشد ۵۰ درصدی روبه‌رو خواهند شد.

کد خبر: 72972

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 0 =