به گزارش آتیهآنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی، حسن شرفی با بیان اینکه بهزیستی خدمات مختلفی را به اقشار مختلف به ویژه جامعه هدف خود ارائه می کند به ذکر چند مورد پرداخت:
حمایت بهزیستی در حوزه ژنتیک
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی با اشاره به این که در راستای قانون جوانی جمعیت و حمایت خانوادهها بهزیستی اقداماتی را انجام و در دستور کار خود قرار داده است، افزود: حمایت بهزیستی از همه خانوادههای دارای نوزادان سه قلو در هر دهک جمعیتی که قرار داشته باشند و همچنین حمایت از خانوادههای دارای نوزادان دوقلو که در دهک های جمعیتی یک تا هفت قرار گرفتهاند از جمله این اقدامات است.
شرفی ادامه داد: اکنون در استان ۴۹۳ خانواده دارای فرزندان دو و چند قلو مورد حمایت بهزیستی قرار دارند، طوری که ماهانه مبلغ یک میلیون و ۶۵۰ هزار تومان به خانوادههای دارای فرزندان دوقلو و بیش از ۲ میلیون تومان به خانوادههای دارای فرزندان سهقلو پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه یکی از مباحثی که در حوزه جوانی جمعیت و حمایت از خانواده توسط بهزیستی پیگیری و اجرا میشود، مبحث ژنتیک به ویژه برای زوجهایی که در خانواده خود دارای معلولیت هستند است، یادآور شد: همه زوجهای جوان قبل از ازدواج میتوانند برای امر مشاوره ژنتیک مراجعه و در صورت لزوم آزمایشات ژنتیک را انجام دهند.
پرداخت هزینههای آزمایشات ژنتیک
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی گفت: خانواده های دهکهای پایین میتوانند برای انجام آزمایشات و مشاوره ژنتیک تا سقف ۱۵ میلیون تومان مورد حمایت بهزیستی قرار گیرند.
شرفی افزود: آزمایشات ژنتیک در استان به سه استان تهران، خراسان رضوی و خوزستان برای پاسخدهی ارسال میشود.
وی گفت: همچنین برای پیشگیری از معلولیت غربالگری شنوایی برای نوزدان در تمام زایشگاهها و غربالگری بینایی نیز برای کودکان انجام میشود.
همراهی با خانوادههای دارای کودک ناشنوا
مدیرکل بهزیستی خراسانجنوبی بیان کرد: خانوادههای که نوزادشان مشکوک به ناشنوایی و کمشنوایی باشد به پزشکان متخصص ارجاع داده میشوند و بهزیستی تا پایان درمان کودک در زمینه کاشت حلزون و یا خرید سمعک در کنار این خانوادهها بوده و از آنها حمایت میکند.
شرفی ادامه داد: برای کودکانی که کاشت حلزون برای آنها نیز انجام گرفته بهزیستی دورههای آموزشی را برگزار تا این کودکان بتوانند وارد مدارس عادی شوند.
وی اضافه کرد: در مورد بیناییسنجی نیز کودکانی که شناسایی میشوند به پزشکان متخصص ارجاع داده شده تا بینایی آنها کنترل شود.
۵۴ مرکز شبانهروزی بهزیستی فعال
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۵۴ مرکز شبانهروزی در استان فعال است که نگهداری نوزادان شیرخوار، کودکان بدسرپرست و بی سرپرست، سالمندان و معلولان را برعهده دارند.
شرفی بیان کرد: در این مراکز برای نگهداری معلولان اگر جزو خانوادههای دهک پایین جامعه باشند ماهانه حدود ۴ میلیون تومان پرداخت و اگر جزو دهکهای متوسط به بالا درآمدی باشند هزینهها باید توسط خانوادهها پرداخت ولی مورد پذیرش قرار میگیرند.
وی ادامه داد: پرداخت هزینههای افراد مجهولالهویت نیز توسط دولت انجام میشود.
پرداخت هزینههای تحصیل معلولان در دانشگاهها
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت ۷ مرکز نگهداری سالمندان در استان گفت: تکریم سالمندان و نگهداری آنها در خانوادهها مدنظر ما بوده اما با این وجود این مراکز در حال حاضر در استان با ظرفیت ۵۰ درصدی فعالیت دارند.
شرفی در مورد حمایت بهزیستی از معلولان در دوران تحصیل بیان کرد: هر چند معلولان از بدو تحصیل تا دبیرستان مورد حمایت بهزیستی قرار دارند اما با قبولی در دانشگاه و ثبتنام در هر ترم با ارائه مدارک انتخاب واحد میتوانند مورد حمایت ۱۰۰ درصدی برای هزینههای تحصیلی خود در دانشگاهها قرار گیرند.
نظر شما