به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایسنا، مهرداد بذرپاش در نشست روسای کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و سوریه گفت: به دنبال سفر اخیر رئیس جمهوری و هیات ایرانی به سوریه ۱۶ سند همکاری بین دو کشور به امضا رسید که در این مدت کوتاه بسیاری از توافقات به نتیجه رسیده است.
او افزود: یکی از سطوح همکاری ایجاد اپراتور سیار است که با همکاری خوبی بین وزارت ارتباطات ایران و وزارت اتصالات سوریه به سرانجام رسیده و این پروژه در حال اجرایی شدن است. در این راستا به زودی سیم کارتهای اپراتور سوم توسط طرف ایرانی در سوریه راه اندازی میشود و گردشگران و زوار میتوانند از آن بهرهمند شوند.
وزیر راه و شهرسازی همچنین ایجاد بانک ایرانی در سوریه را یکی دیگر از بخشهای همکاری دو کشور دانست و گفت: برای انجام مبادلات بانکی طرف ایرانی اقدام به تاسیس بانک کرده که هر چه زودتر در هفتههای آینده فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. این اقدام مهمی است که در حالت عادی شاید چند سال طول میکشید اما ظرف کمتر از سه ماه محقق شد.
او همچنین بیان کرد: بیمههای مشترکی برای تسهیل امور گردشگری و زوار بین ایران و سوریه راهاندازی شده است. در خصوص تجارت آزاد نیز به نتایج مثبت و اجرایی رسیدیم.
بذر پاش گفت: حذف تعرفه تجاری کالاهای دو طرف از جمله ثمرات سفر اخیر است. قبلاً تعدادی از کالاها بین دو کشور ایران و سوریه بدون تعرفه بود اما با توافقات اخیر تقریباً تعرفه تمامی کالاها به صفر رسیده است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تسهیل ترانزیت از دیگر اقدامات صورت گرفته است، گفت: فعالسازی خطوط ریلی هوایی و کشتیرانی بین دو کشور از موضوعات مهمی است که به اجرا رسید. همچنین میتوانیم کشتیهای بزرگتری برای ارسال کالاها به سوریه داشته باشیم که لازم است پس کرانههایی در اختیار کشتیهای ایرانی قرار گیرد.
رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و سوریه در طرف ایرانی همچنین بیان کرد: بیمههای مشترکی برای تسهیل امور گردشگری و زوار بین ایران و سوریه راه اندازی شده است. در خصوص تجارت آزاد نیز به نتایج مثبت و اجرایی رسیدیم.
بذر پاش گفت: حذف تعرفه تجاری کالاهای دو طرف از جمله ثمرات سفر اخیر است. قبلاً تعدادی از کالاها بین دو کشور ایران و سوریه بدون تعرفه بود اما با توافقات اخیر تقریباً تعرفه تمامی کالاها به صفر رسیده است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تسهیل ترانزیت از دیگر اقدامات صورت گرفته است گفت: فعال سازی خطوط ریلی هوایی و کشتیرانی بین دو کشور از موضوعات مهمی است که به اجرا رسید. همچنین میتوانیم کشتیهای بزرگتری برای ارسال کالاها به سوریه داشته باشیم که لازم است پس کرانههایی در اختیار کشتیهای ایرانی قرار گیرد.
رئیس کمیسیون مشترک همکاری و اقتصادی ایران و سوریه گفت: مسیر ایران - عراق - سوریه یک مسیر بسیار خوب برای صادرات کالاها به اروپا محسوب میشود زیرساختهای اجرای این هدف فراهم است. امیدواریم در آینده این کریدور راهاندازی شود و قطارهای ایرانی بتوانند کالاها را از طریق سوریه صادر کنند.
بذر پاش همچنین خبر داد که دو خودروساز ایرانی به زودی فعالیت خود را در سوریه از سر میگیرند.
نظر شما