قیمت دارو ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت

نایب رئیس انجمن داروسازان استان تهران گفت: در سال جاری قیمت دارو به خاطر هزینه‌های سربار حداقل ۲۰ درصد افزایش قیمت خواهد داشت.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از سلامت، بهمن صبور، نایب رئیس انجمن داروسازان استان تهران در مورد چالش‌های مربوط به دارو در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: قیمت دارو دستوری نیست و تابعی از تورم است و در سال جاری با توجه به اینکه هزینه پرسنل حداقل ۲۰ درصد افزایش خواهد داشت نمی‌توان انتظار داشت که این افزایش دستمزدها روی قیمت دارو تاثیری نداشته باشد.

وی افزود: دارو یک کالای استراتژیک است ولی متاسفانه مسئولینی که در این حوزه تصمیم سازی می‌کنند نگاه استراتژیک به دارو ندارند و در تصمیمات مجلس و دولت، دارو در مثلث درمان دیده نمی‌شود.

صبور با تاکید بر ضروری بودن تغییر این نگاه گفت: مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلان بر تغییر این نگاه تاکید داشته‌اند ولی مسئولین اعتقادی به این مهم ندارند.

نایب رئیس انجمن داروسازان استان تهران بیان کرد: تا مسئولان تصمیم ساز این حوزه، دارو را به عنوان کالای استراتژیک و ضلع درمان قبول نداشته باشند وضعیت دارو در کشور بهتر نمی‌شود.

وی ادامه داد: دارو جزو محصولاتی است که اثر تصمیمات آن ۸ ماه بعد دیده می‌شود و تصمیمات مجلس و دولت در سال ۹۹ باعث ایجاد جریاناتی مانند کمبود آنتی بیوتیک‌ها در سال گذشته شد.

صبور اشاره کرد: در بودجه سال ۱۴۰۲ چیزی که فراموش شده بیمار است و فقط قانون گذار پیشنهاد کرده بیمه‌های پایه ظرف یک ماه پرداخت‌ها را انجام دهند ولی خسارتی برای تاخیر در پرداخت‌ها در نظر گرفته نشده است.

نایب رئیس انجمن داروسازان استان تهران تاکید کرد: مردم برای هزینه‌های دارو در سال آینده دجار مشکل می‌شوند.

وی دخالت نهادهای خارج از حوزه دارو سازی که تخصصی ندارند را از مشکلات صنعت دارو برشمرد و بیان داشت: متاسفانه در سیاست گذاری‌ها به نظر کارشناسان حوزه دارو اهمیت داده نمی‌شود.

صبور در ادامه با بیان اینکه بیمه تامین اجتماعی ابر طلبکار دولت است و نمی‌توان انتظار داشت که پول یارانه دارو را در بخش‌های دیگر هزینه نکند گفت: لازمه اصلاح قیمت و دسترسی دارو این است که نهادهای مختلف اقتصادی در این حوزه دخالت نکنند.

نارضایتی بیماران از افزایش هزینه دارو

دکتر یحیی قبادی پزشک و کارشناس مسائل حوزه دارو نیز در ادامه این برنامه گفت: اکثر بیماران از افزایش هزینه دارو نسبت به ماه‌ها و سال‌های قبل نارضایتی دارند که این مهم نیاز به ریشه یابی دارد.

وی با بیان اینکه نداشتن پوشش بیمه‌ای بسیاری از داروهایی که تجویز می‌شود از دیگر مشکلات بیماران است گفت: اهتمام مسئولین برای تخصیص ارز بیشتر به دارو به عنوان یک کالای اساسی و وابسته به حیات مردم، افزایش پوشش بیمه‌ای داروها از طرف بیمه‌ها با همکاری بین بخشی از جمله راهکارهای رفع چالش‌های حوزه دارو و جلوگیری از افزایش هزینه دارو است.

قبادی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با تاکید بر اینکه توان بیمه‌ها بیشتر از این میزان است که ارائه می‌شود بیان کرد: اغلب بیماران با داشتن بیمه پایه، مکمل و تکمیلی هنوز بخشی از هزینه‌های تامین دارو را از جیب پرداخت می‌کنند که این امر نشان دهنده این است که سیستم بیمه‌ای کشور نیازمند تجدید نظر و بازنگری است.

کد خبر: 59390

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 9 =