این فعال حوزه کارفرمایی اضافه کرد: این بخش از کارگاهها با توجه به توان پایین در حوزه رقابتهای فضای تولید، در صورت افزایش زیاد دستمزد، امکان رقابت با کارگاههای متوسط و بزرگ را ندارند. البته کارخانجات بزرگ و تا حدودی کارگاههای با مقیاس متوسط توان رقابتی بالاتری در این حوزه دارند و افزایش مزد، سهم کمتری از هزینههای آنها را شامل میشود.
او در ادامه افزود: تولیدکنندگان در کارگاههای با مثیاس بزرگ معمولاً در حوزههای نفت، گاز، پتروشیمی و بخشی دیگر از فعالان بزرگ اقتصادی را شامل میشوند.
آهنیها با اشاره به سهم بالای دستمزد در هزینههای تمام شده تولید، اضافه کرد: در تعیین دستمزد نیروی کار، باید حمایت از کارگاههای آسیبپذیر کوچک و متوسط مورد توجه قرار گیرد.
عضو کافرمایی شورای عالی کار با تاکید بر اینکه در برخی صنایع بزرگ نیز سهم بالای دستمزد از مشکلات جاری آنها محسوب شده و گاهی این عدد به حدود ۳۰ درصد نیز میرسد، گفت: حدود ۵۰ درصد اشتغال کشور را فعالیت های بخش خدمات دربر گرفته و به طور تقریبی ۳۰ درصد در اختیار فعالیتهای بخش صنعت و به طور تقریبی ۲۰ درصد را حوزه کشاورزی است.
او همچنین اضافه کرد: به هر میزان صنایع و فعالیتهای اقتصادی در قالب کارگاهها کوچکتر باشند، آسیبپذیری آنها در حوزه دستمزد و سهم آن در قیمت کالا نسبت به کارگاههای بزرگتر، مشخصتر خواهد بود.
این فعال کارفرمایی در ادامه بیان کرد: به دلایلی نظیر سهم پایین دستمزد نیروی کار در هزینههای تمام شده تولید و مقرون به صرفهبودن استمرار تولید در این شرایط، آسیبپذیری کمتر و توان رقابتی بالای کارگاههای بزرگ مقیاس در شرایط بازارکار در بسیاری از کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه اقبال دولتها و سرمایهگذاران به تشکیل و ایجاد کارگاههای بزرگ است.
نظر شما