به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایسنا، در متن پیام علیمحمدقادری، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور آمده است: «انسان رشد یافته، مخلوقی است اندیشمند که با بالهای آگاهی و ایمان پهنه گیتی را در مینوردد و بر موانع غلبه مییابد و به اوج خود شکوفایی دست مییابد؛ چنین انسانی علیرغم داشتن معلولیت از دشواریها نمیهراسد، زیرا آموخته است که معلولیت مسیرهای تازهای از رشد و آگاهی را پیش رو وی گشوده است.
امروز مشاهده افراد دارای معلولیت بجای ترحم و همدردی، حس احترام و تحسین را در مخاطبان برمیانگیزد و این واقعیت را در اذهان عمومی تداعی میسازد که معلولیت اگر چه با محدودیتهایی همراه هست لیکن در صورت برخورداری فرد از آموزشهای لازم و بهنگام، مانعی در مسیر توانمندسازی و رشد افراد نخواهد بود.
باور ژرف به این واقعیت که افراد دارای معلولیت، عظیمترین سرمایههای اجتماعی را تشکیل میدهند ما را متعهد میسازد تا تمامی تلاش خود را جهت فعلیت یافتن استعدادهای آنان در مسیر توسعه کشور بکار گیریم.
پرواضح است که آگاهسازی جامعه در خصوص شناسایی و بهرهگیری مطلوب از ظرفیتهای جامعه معلولان کشور یکی از مهمترین رسالتهای متولیان امر بشمار میرود. امروز نیز در گرامیداشت دوازدهم آذر ماه مصادف با سوم دسامبر، روز جهانی معلولان فرصت یافتهایم تا برای آگاهسازی هر چه بیشتر آحاد جامعه و حساس نمودن مسئولان امر نسبت به حقوق و جایگاه اجتماعی معلولان تلاش کنیم.
سازمانهای فعال همواره تلاش میکنند تا جایگاه انسانی و حقوق برابر افراد معلول را گوشزد کرده و تلاش جمعی برای احیاء حقوق این افراد را در سطوح مختلف تصمیمگیری و اجرایی انسجام بخشند.
در جامعه ما که براساس تعالیم انسانساز قرآن کریم بنا گردیده تکریم حقوق و جایگاه انسانی افراد معلول از اهمیت ویژهای برخوردار است و تمامی دستگاهها متعهد به اجرای قوانین مرتبط با این افراد و ارائه خدمات موردنیاز آنان خواهند بود. سازمان بهزیستی کشور نیز در نظر دارد تا با تدوین و اجرای طرحهای خلاقانه، کاربردی و زودبازده، در راستای رفع محرومیتها و افزایش سطح رضایتمندی گروههای خدمتگیرنده به ویژه افراد دارای معلولیت گام بردارد.
توانبخشی گروههای مختلف معلولان، اولویت مهم این سازمان محسوب میشود و تمامی بخشهای تخصصی این مجموعه، از طریق ارائه خدمات مراقبتی و توانبخشی در مراکز تامین و توزیع وسایل کمک توانبخشی و کلینیکهای تخصصی، اجرای برنامههای توانبخشی مبتنی بر خانواده و جامعه، توسعه برنامههای توانمندسازی و فعالیتهای فرهنگی و مناسبسازی امکانات زندگی برای افراد معلول، تلاش میکنند تا آموزش، توانبخشی و تلفیق اجتماعی معلولان در سطحی متناسب با کرامت انسانی و استعدادهای ارزنده آنان تحقق یابد.
رایزنی موثر با دستگاههای اجرایی جهت رعایت حقوق افراد دارای معلولیت بوِیژه در زمینه آموزش، اشتغال، مسکن و سلامت از مهمترین اولویتهای سازمان بشمار میرود که در مسیر احقاق حقوق این افراد بطور مجدانه دنبال میگردد.
بدون شک تسریع در روند تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای اجرای قوانین و همسویی هرچه بیشتر سایر نهادها با اهداف متعالی دولت سیزدهم در توسعه عدالت اجتماعی میتواند اجرای بیکم و کاست این قوانین، رفع محرومیتها و تبعیضهای پیشروی جامعه معلولان کشور و مشارکت فعالانه آنان در تمامی عرصههای اجتماعی را امکانپذیر نماید و این همان آرمانی است که در مسیر تکریم انسانها در یک جامعه اسلامی دنبال میگردد. به امید جامعه ای فراگیر و بالنده با مشارکت حداکثری افراد دارای کم توانایی در همه عرصه های اجتماعی کشور عزیزمان».
نظر شما