خیز سازمان تأمین‌اجتماعی برای جذب افراد فاقد بیمه

سازمان تأمین‌اجتماعی یکی از ۱۸ صندوق بازنشستگی در کشور است که راهبرد مهمی همچون توسعه بیمه همگانی را به عنوان یکی از برنامه‌های مهم خود برنامه‌ریزی کرده و تاکنون برای عملیاتی کردن آن اقدامات موثری انجام داده است.

به گزارش آتیه آنلاین، از آنجا که توسعه پوشش بیمه‌ای به عنوان برنامه‌های هر سازمان بیمه‌گر به شمار می‌رود سازمان تأمین‌اجتماعی اما برای تحقق این موضوع مهم برنامه‌های عملیاتی خوبی انجام داده است که همین موضوع باعث شده است که اکنون این سازمان به تنهایی ۵۳ درصد افراد جامعه را تحت پوشش دارد.

براساس آمارهای موجود ۷۳ درصد جمعیت ایران از خدمات سازمان‌های بیمه‌گر استفاده می‌کنند که ۵۳ درصد آنها از خدمات سازمان‌ تأمین‌اجتماعی بهره‌مند هستند و ۲۰ درصد دیگر نیز خدمات دیگر صندوق‌های بازنشستگی را دریافت می‌کنند.

با این وجود حدود ۲۷ تا ۳۰ درصد جامعه ایران تحت پوشش هیچ صندوق بیمه‌ای نیستند اما سازمان تأمین‌اجتماعی در این زمینه برنامه‌ریزی جدی انجام داده است تا ضمن توسعه و گسترش پوشش بیمه‌ای، در پایداری و ماندگاری این سازمان بزرگ بیمه‌ای نیز این موضوع به خوبی نمود داشته باشد و اکنون این موضوع برای همه مشخص است که سهم این سازمان در گسترانیدن چتر بیمه‌ای بسیار مشخص و واضح است.

دوام صندوق‌های بیمه‌ای با گسترش چتر بیمه‌ای
به طور کلی هر صندوق بیمه‌گر برای ماندگاری و دوام صندوق خود باید به دنبال جذب بیمه‌شدگان جدید و راهبردهای اساسی برای توسعه بیمه همگانی باشد و به طور یقین بدون داشتن برنامه‌هایی ویژه برای گسترش چتر بیمه‌ای، حیات آن سازمان یا صندوق با مشکلاتی مواجه خواهد شد.

البته سازمان تأمین‌اجتماعی برنامه‌های تحولی و تاثیرگذار برای پوشش بیمه‌ای افراد جدید برنامه‌ریزی کرده است که مهمترین آنها اجرای طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی است تا افرادی که از خدمات هیچ سازمان بیمه‌گری بهره‌مند نیستند تحت پوشش بیمه قرار دهد، اجرای این طرح‌های بیمه‌ای به نوعی به نفع سازمان تأمین‌اجتماعی از نظر پایداری سازمان و از طرفی دیگر برای بیمه‌شدگان این طرح نیز مزایای مثبتی خواهد داشت.

زمانی که یک فرد تحت پوشش هیچ صندوق یا سازمان بیمه‌گری نباشد، به طور یقین برای آینده خود هم نمی‌تواند برنامه‌ریزی درستی باشد اما استفاده از خدمات بیمه‌ای، درمانی و بازنشستگی سازمان‌های بیمه‌ای می‌تواند به عنوان تضمینی برای آینده این افراد باشد.

اینکه چه صندوق و سازمان بیمه‌گری بتواند مردم را از این خدمات بهره‌مند سازد بسیار مهم است چرا که اکنون سازمان تأمین‌اجتماعی تنها سازمانی است که موضوع گسترش چتر بیمه‌ای را در برنامه عملیاتی خود دارد تا مردم بتوانند در بهترین شرایط از خدمات این سازمان برخوردار باشند و این خدمات را به صورت ویژه برنامه‌ریزی کرده است.

۴۵ میلیون نفر بهره‌مند از خدمات تأمین‌اجتماعی
اگرچه پیش از انقلاب فقط ۲۰ درصد مردم از خدمات بیمه‌ای استفاده می‌کردند اما اکنون ۷۳ درصد جمعیت کل کشور از خدمات بیمه‌ای بهره‌مند هستند که جمعیت ۵۳ درصدی افراد تحت پوشش تأمین‌اجتماعی به آمار ۴۵ میلیون نفر تا امروز رسیده است.

فعالیتی که تأمین‌اجتماعی برای تحت پوشش قرار دادن افراد در جامعه انجام داده است به نوعی بسیار آمار بالایی است اما با وجود این آمار همچنان سازمان به دنبال جذب بیمه‌شدگان جدید است و برای این موضوع طرح‌های مختلفی را در برنامه خود دارد، اجرای این مهم نشان می‌دهد که تأمین‌اجتماعی هدفگذاری بالایی برای تحت پوشش قرار دادن افراد فاقد بیمه در کشور را دارد.

تأمین‌اجتماعی در حالی این تعداد از جمعیت کشور را تحت پوشش دارد و تعهدات بلندمدت و کوتاه مدت بهره‌مند کرده است به هیچ عنوان از منابع دولتی استفاده نمی‌کند و این سازمان عمومی غیردولتی در خدمات درمانی، بازنشستگی و حتی فرهنگی به افراد تحت پوشش هیچ کوتاهی نکرده است.

سازمان بیمه‌گر تامین‌اجتماعی برای پایداری خود خدمات گسترده‌ای برای گسترش چتر بیمه‌ای و افزایش تعداد بیمه‌شدگان و ارائه بهتر خدمات به بازنشستگان، مستمری‌بگیران و از کارفتادگان را در سطح کلان و گسترده برنامه‌ریزی کرده است که این خدمات در مقایسه با سایر صندوق‌های بیمه‌ای بسیار متفاوت‌تر و گسترده‌تر است چرا که این سازمان بیش از نیمی از مردم جامعه ایران را تحت پوشش دارد.

۹۰ درصد مردم تحت پوشش ۱۸ صندوق بازنشستگی در کشور
در کشور بیش از ۱۸ صندوق بازنشستگی وجود دارد که شامل سه صندوق بزرگ‌ هستند که شامل تأمین اجتماعی، بازنشستگی کشوری و نیروهای مسلح است که بیش از  ۹۰ درصد افراد بیمه‌شده کشور را پوشش می‌دهند.

در مجموع ۷۰ درصد جمعیت کشور زیر پوشش ۱۸ صندوق قرار دارند و حدود ۳۰ درصد افراد تاکنون تحت پوشش صندوق‌های بازنشستگی قرار  نگرفته‌اند، اکنون بسیاری از صندوق‌های بازنشستگی در ایفای تعهدات قانونی نسبت به ذی‌نفعان خود دچار مشکل هستند، چهار تا پنج صندوق متکی به بودجه دولتی هستند، از سال ۱۳۹۳ تاکنون بودجه دولت برای کمک به صندوق ها از ۳۰ هزار میلیارد تومان  به ۲۱۷ هزار میلیارد تومان رسید که این امر نشانگر رشد وابستگی صندوق‌ها به دولت است.

همچنین بیشتر صندوق‌های بازنشستگی بالای ۳۰ سال عمر دارند که در این میان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر جوان محسوب می‌شود. اکنون روز به روز بر حجم مصارف در صندوق‌ها افزوده می‌شود و منابع کاهش می‌یابد، در این‌باره باید برنامه‌ریزی ویژه‌ای انجام شود.

رویکرد جدید توسعه خدمات زیربنایی و زیرساختی
میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی درباره خدمات این سازمان برای افزایش شمار بیمه‌شدگان و توسعه بیمه همگانی گفت: اکنون در کشور به برکت نظام مقدس اسلامی ۷۳ درصد جمعیت تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی قرار دارند که بیش از ۵۰ درصد تحت پوشش تأمین‌اجتماعی و ۲۳ درصد از خدمات سایر بیمه‌ها بهره‌مند هستند و در بیمه درمان ۱۰۰ درصد جامعه تحت پوشش هستند.

موسوی با تاکید بر اینکه توزیع عادلانه خدمات و امکانات از اهداف مهم سازمان است، اظهار  داشت: رویکرد جدیدی که دنبال می‌شود توسعه خدماتی به لحاظ زیربنایی و زیرساختی و توسعه درمان با محوریت مناطق محروم و کم برخوردار است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به تحقق سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در خصوص تامین اجتماعی در فروردین سال جاری یادآور شد: در حال حاضر کارهای مقدماتی آن در حال انجام است و لایحه و احکامی که برای این سیاست‌های ابلاغی تنظیم می‌شود این است که همه آحاد جامعه بایستی بیمه تأمین اجتماعی داشته باشند.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: همچنین برای گسترش چتر بیمه‌ای خدماتی در حال اجرا دارد که در سال گذشته یک میلیون نفر بیمه‌شده جدید تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار گرفت که از این تعداد بیش از ٧٠٠ هزار نفر در این دوران مدیریتی بود.

وی خاطرنشان کرد: با توسعه پوشش بیمه همگانی، در سال گذشته با وجود دشواری‌های اقتصادی یک میلیون نفر بیمه‌شده جدید تحت پوشش این سازمان در قالب بیمه‌های اختیاری، بیمه دانشجویان و خانوار ایرانی قرار گرفت.  

اجرای ۲ طرح تحولی برای این افزایش بیمه‌شدگان
وی افزود: دو طرح تحولی در عرصه افزایش خدمات بیمه‌ای شروع شده است که طرح بیمه فراگیر خانوار ایرانی و طرح دیگر برای بیمه دانشجویان است. در یک سال گذشته یک میلیون نفر تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفته‌اند که حدود ۷۰۰ هزار نفر آن در دوره دولت مردمی سیزدهم اتفاق افتاده است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: در حال حاضر ۳۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه دانشجویی قرار دارند و با فعالیت استان‌ها و شعبات این عدد بسیار بزرگ خواهد بود.

وی اضافه کرد: امروز ۱۸۰ هزار نفر نیز تحت پوشش بیمه زنان خانه‌دار قرار دارند، اگر راهبرد بیمه همگانی توسعه داده شود، ضریب پشتیبانی صندوق اصلاح می‌شود. اصلاح ضریب پشتیبانی صندوق از موارد بسیار مهم است. باید ورودی‌های ما به نحوی باشد که خروجی و مصارف را تامین کند.

وی افزود: این اقدامات شرایط مناسبی را برای پایداری صندوق رقم می‌زند. هدف‌گذاری امسال ما اضافه کردن یک میلیون بیمه شده جدید خواهد بود.

اهمیت پوشش بیمه‌ای در کشور به همراه رونق فعالیت کسب و کار و بازار اشتغال می‌تواند بر گسترش خدمات بیمه‌ای تاثیرگذار باشد تا هم دوام و ماندگاری صندوق‌ها و سازمان های بیمه‌گر  مانند تامین‌اجتماعی را شاهد باشیم و هم برای تضمین آینده افراد بیمه‌شدگان اقداماتی انجام داد.

گزارش از : مهناز بیرانوند

کد خبر: 51786

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 1 =