به گزارش آتیه آنلاین، مهر نوشت: واقعیت مجازی یک ترکیب غریب و عجیبی است که این روزها کاربرد فراوانی یافته است. واقعیتی که واقعی و حقیقی نیست اما وجود دارد. این مفهوم نوین خیلی زود جای خود را در دنیا باز کرد و جنبههای مختلفی از زندگی روزمره مردم را به خود اختصاص داد. شاید طراحی عینکهای ویژه برای دیدن فیلمهای چند بعدی یکی از نمادهای توسعه این فناوری در جهان باشد.
نقاشیهای پانوراما یا ۳۶۰ درجه نخستین تلاشها برای تحقق رؤیای واقعیت مجازی بود. نقاشیهایی دایرهای شکل که بیننده را در میان رویدادها و مکان نقاشی شده قرار میدهد. اما قرن ۲۱ را دوره اوجگیری این فناوری در دنیا تلقی میکنند.
بر اساس این گزارش که به نقل از معاونت علمی نوشته شده: به بیان دیگر از بین بردن محدودیت میان فضای واقعی و فضای مجازی را واقعیت مجازی مینامند. این فناوری محیطی مجازی روبروی کاربران قرار میدهد که بر اساس حرکت بدن آن محیط مجازی قابل رؤیت خواهد بود.
فناوری واقعیت مجازی کاربردهای فراوانی دارد. از این مفهوم در حوزههای علمی، فرهنگی، آموزشی، تجارت پزشکی و سلامت استفاده میکنند.
این فناوری در ایران نیز با تلاش ۵ شرکت دانشبنیان توسعه یافته است. ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم از این محصولات حمایت کرده است.
یکی از این محصولات امکان گردش مجازی در تخت جمشید را فراهم میکند. این برنامه درواقع نمایش بازسازی سه بعدی تخت جمشید به کمک تکنولوژیهای AR و VR است و به گردشگران مجازی کمک میکند تا با استفاده از موبایل، تبلت و هدست واقعیت مجازی بنای تاریخی تخت جمشید را به صورت سه بعدی ببینند و با انتخاب یک کلید کل مجموعه را به صورت ۳۶۰ درجه مشاهده کنند.
بازدید مجازی از موزهها از دیگر محصولات بومی ارائه شده توسط شرکت دانش بنیان ایرانی در حوزه واقعیت مجازی است که از فناوریهای نوینی چون فتوگرامتری، پهپاد فتوگرامتری، اسکن لیزر، عکاسی گیگاپیکسلی، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و پرینت سهبعدی برای فراهم کردن بازدید مجازی از موزههای کشور استفاده کرده است.
آموزش مجازی ساخت صنایع دستی نیز از دیگر محصولات این حوزه است. طراحی و تولید دوربینهای واقعیت افزوده شهری و گردشگری با رویکرد تجربه محوری و هم آفرینی با این هدف انجام شده است. به نحوی که به گردشگران این امکان را میدهد که علاوه بر دیدن پروسه ساخت هنرهایی چون مقرنس آینه، معرق کاشی، دوختهای سنتی، میناکاری، هنر قلمکار و مشبک فلز در کارگاههای تجربه محوری شرکت کنند.
گردشگری مجازی در برج طغرل و نیز توسعه فناوریهای گردش مجازی از دیگر خدمات واقعیت مجازی و افزوده گردشگری است که با استفاده از فناوریهای نوین طراحی وب، داده کاوی کلان دادهها، سامانههای بازدید واقعیت مجازی و واقعیت افزوده توسط شرکتهای دانش بنیان ایرانی ارائه میشود.
نظر شما