به گزارش آتیه آنلاین به نقل از پایگاه اطلاعرسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا، بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول سه کشور آمریکا، انگلستان و اسپانیا در بین کشورهایی که گرفتار ویروس کرونا شدند، بیشترین آسیبها را متحمل شدهاند.
طبق این بررسی آمریکا بیشترین میزان شغل را از دست داده است. در انگلستان بیشترین کاهش در ساعات کاری به ثبت رسیده است و اسپانیا شاهد ترکیبی از کاهش ساعات کاری و از دست دادن مشاغل بوده است. با وجود بررسی تجربیات این کشورها، به نظر میرسد شرایط مادران شاغل در دیگر کشورها نیز مشابه سه کشور یاد شده است. بنابراین به کار گرفتن توصیههای صندوق بینالمللی پول برای حمایت از این گروه از شاغلان از سوی دولتها ضروری به نظر میرسد.
مادران بزرگترین ضربه را دیدند
تجربیات کارگران از دوران کرونا نه تنها در کشورهای مختلف متفاوت است، بلکه در جنسیت نیز تفاوتهایی دارد. تحقیقات صندوق بینالمللی پول نشان میدهد در ایالات متحده آمریکا زنان شاغل بیش از مردان تحت تاثیر کرونا و محدودیتهای ناشی از آن قرار گرفتهاند. این تجربه در انگلستان برعکس بوده است و در اسپانیا نیز زنان و مردان همانند یکدیگر تحت تاثیر کرونا بودهاند. علیرغم این اختلافات، هر سه کشور مورد مطالعه در یک چیز مشترک بودهاند: مادران کودکان خردسال به شکل نامناسبی تحت تاثیر محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا قرار گرفتهاند.
تعطیلی مدارس و شروع یادگیری از راه دور مسئولیتهای بیشتری را در رابطه با مراقبت از فرزندان بر عهده والدین و به ویژه مادران گذاشت. در نتیجه بسیاری از زنان (که حتی قبل از همهگیری نیز بار مراقبت از کودکان و کارهای خانه را همزمان با شغل خود به دوش میکشیدند)، شغل خود را ترک کردند یا ساعات کاری خود را کاهش دادند.
کاهش شانس استخدام مادران
این بررسی نشان داد زنان با فرزندان خردسال در سه کشور یاد شده، بیشتر از زنان و مردان دیگر شغل خود را از دست داده یا مجبور به کاهش ساعات کاری شدهاند. به عنوان مثال تحقیقی در آوریل و دسامبر ۲۰۲۰ که در در آمریکا انجام شده نشان میدهد مادر یک فرزند زیر ۱۲ سال بودن، احتمال استخدام شدن را در مقایسه با مردی در شرایط خانوادگی مشابه، ۳ درصد کاهش میدهد.
مطالعه صندوق بینالمللی پول که بازار کار در ایالات متحده را با دقت مورد بررسی قرار داده است، به این نتیجه رسیده که ۴۵ درصد از کل افزایش شکاف جنسیتی اشتغال در آمریکا به مادران با فرزند خردسال بازمیگردد. در نهایت ممکن است همهگیری نه تنها نابرابری جنسیتی بلکه نابرابری درآمدی را نیز تشدید کند. تحقیق IMF همچنین نشان میدهد مادران با مدرک تحصیلی پایین یا مادران رنگین پوست در مراحل اولیه شیوع بیماری بیش از دیگران شغل خود را از دست داده و با سرعت بسیار کمتری نسبت به سایر گروههای کاری به کار خود بازگشتهاند.
حمایت از مادران
بنابراین با توجه به تاثیر نابرابر همهگیری بر روی مادران به ویژه مادران با کودک خردسال، اقدامات تسهیلگرانه برای بازگشت آنان به کار یا تلاش برای حفظ شغل آنان از سوی دولتها لازم است. از جمله حمایتهای مالی، تمدید مزایای بیکاری، کمک به مراقبت از کودکان و در اولویت قرار دادن بازگشایی مدارس و مراکز نگهداری از کودکان در لیستهای واکسیناسیون از جمله اقداماتی است که از سوی صندوق بینالمللی پول به دولتها در حمایت از مادران در دوران کرونا و پسا کرونا پیشنهاد میشود. افزایش امکان دسترسی به زیرساختهای دیجیتال، استخدام ویژه زنان یا آموزش مهارت از جمله مهارتهای فنی به این گروه از زنان نیز از دیگر توصیههای مطرح شده است.
در انتهای این گزارش تاکید شده است: مادران در دوران شیوع کرونا نقشی کلیدی در مراقبت از کودکان و جذب بسیاری از هزینههای مربوط به اقدامات مهار کرونا ایفا کردهاند، بنابراین جدی گرفتن توصیههای یاد شده ضروری است زیرا اقتصاد جهانی هنوز با ویروس کرونا درگیر و برای بهبودی کامل، اقتصاد جهانی باید برای زنان نقشی جدی به عنوان نیروهای کار در نظر بگیرد.
نظر شما