گزارش آتیه آنلاین به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، وجیه الله جعفری در نشست با اعضای انجمن زغال سنگ افزود: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (وابسته به ایمیدرو) با مشارکت انجمن زغال سنگ، طرح جامع زغال سنگ را با توجه به همه زوایای آن (زیرساخت ها، بودجه ایمنی، قیمت، میزان تولید و ...) و براساس راهبرد تکمیل کنند.
رییس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه نبود طرح جامع در بخش معدن موجب شده تا در برخی شرایط، شیوه نامه یا دستورالعملی صادر شود، تصریح کرد: این عامل موجب بروز مشکلاتی نزد فعالان معدن شده، هرچند ممکن است این موارد از روی خیرخواهی انجام شود، اما به سبب اینکه همه جوانب در نظر گرفته نمیشود، مساله ایجاد میکند.
وی افزود: ایمیدرو با هدف تامین مواد اولیه صنایع، تولید، اشتغال پایدار و اجرای طرحهای توسعهای، طرح جامع زغال سنگ را تدوین کرد. این طرح میتواند پس از بازنگری و تکمیل، ملاک عمل وزارت صنعت معدن و تجارت شده و تصمیم ها براساس آن اتخاذ شود.
جعفری با بیان اینکه موضوع ایمنی معادن زغال سنگ از جمله اولویتهای طرح جامع زغال سنگ است، گفت: باید با بهرهگیری از نظرات نهادهای مختلف، ایمنی در معادن را استاندارد ساخت و بسیاری از واحدهای کوچک زغال سنگ، استانداردهای ایمنی را رعایت نمیکنند، از این رو ضروری است که پیش از وقوع حادثه، مانع بروز آن شویم.
وی اضافه کرد: با توجه به تجربه حادثه معدن زمستان یورت و مشکلات گردآوری تیمهای امداد و نجات از مناطق مختلف؛ ایجاد چهار پایگاه امداد و نجات، برای معادن زغال سنگ ضروری است.
به گفته جعفری، سال ۱۴۰۰ برای تامین زیرساختهای معادن کوچک زغال سنگ، بهوسیله طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک، اقدام خواهد شد.
براساس این گزارش، امیرعلی طاهرزاده، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در این جلسه ویدیوکنفرانسی با بیان اینکه نیاز به ۳.۷ میلیون تن کک برای تحقق ظرفیت سازی به روش کوره بلند در طرح جامع فولاد پیش بینی شده، گفت: برای این منظور، ضروری است در طرح جامع، موضوع تامین این میزان کک مورد تاکید قرار گیرد.
وی افزود: آموزش معادن زغال سنگ، موافقت نامهای بین شرکت تهیه و تولید مواد معدنی و ایمیدرو در حال مبادله است تا در سال ۱۴۰۰ نسبت به توانمند کردن بخش خصوصی اقدام شود. همچنین در مورد احداث پایگاه امداد و نجات، اسناد مناقصه احداث یک پایگاه امداد و نجات در منطقه طبس در حال تایید نهایی است.
نظر شما