-
راهکارهای عبور از بحران در منطقه سیستان (قسمت اول)
متاسفانه این مرز نشینان غیور در حال خالی کردن روستاها از سکنه هستند و بیم تهدید مرزهای جنوب شرقی ایران و چالشهای امنیتی احتمالی آتی، سبب شده است، بسیاری از فرهیختگان دلسوز و دغدغهمند این بخش از سرزمین ایران عزیز، از ادامه روند فعلی کاملا نگران باشند.
-
تاثیر کرونا بر آموزش در ایران
مدت ها پیش از شیوع کرونا آموزش مجازی مورد توجه مردم در جوامع مختلف قرار گرفته بود، در کشورهای توسعه یافته رشد ثبت نام در دوره های یادگیری الکترونیکی به مراتب بیش از رشد کلی آموزش عالی است.
-
نظر سنجی حلقه مفقوده رضایت مشتریان
تحقیق، نیازمند شفافیت و اجتناب از استتار حقیقت است. با نظرسنجی می توان به برخی نظرات مردم که به دلایلی ابراز نشده اند، دست یافت و قبل از آنکه برخی مسائل ساده و قابل حل در اثر ناآگاهی و سهل انگاری تبدیل به بحران شود، از بروز آن ها جلوگیری و یا در مقابله با آن و ارایه تمهیدات لازم برنامه ریزی کرد.
-
ضرورت معرفی ظرفیتهای ناشناخته تامین اجتماعی
اعتلای بیش از پیش سازمان تامین اجتماعی با ظرفیتهای گسترده آن در عرصه های مختلف بیمهای، درمانی و اقتصادی، در گرو هم افزایی بین اجزای مختلف آن است و به نظر می رسد ضروری است برای شناساندن ظرفیت های سازمان و هماهنگی اجزای آن با یکدیگر کارها و اقدامات عملی فرهنگی بیشتری صورت بگیرد.
-
در روز جهانی پست درباره آسیبهای شغلی پستچیها بدانیم
دریافت و ارسال ایمن مرسولهها...
برای بچههای این دوران که فاصله رسیدن پیغام یا حتی بسته پستیای چند ثانیه تا چند ساعت است، باور اینکه زمانی افراد هفتهها یا شاید ماهها در انتظار رسیدن نامه یا بسته پستیای، گوش به زنگ بودهاند، باورکردنی نیست. در تصور آنها نمیگنجد که کسی با کیفی روی دوش و دوچرخه، نامه بیاورد و شخصی برای دریافت آن بسته یا نامه، تا دم در خانه بدود!
-
گام بلند دولت برای رفاه روستاییان
نارضایتی از کارکرد عدالت در کشور را باید بهعنوان اصلیترین دغدغه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب خطاب به ملت ایران برشمرد. اگرچه دستاوردهای مبارزه با بیعدالتی در این چهار دهه، با پیش از انقلاب اسلامی قابل مقایسه نیست اما مبتنی بر سند مذکور، تا نشستن این گوهر بیهمتا بر تارک نظام جمهوری اسلامی راهی بس طولانی مانده است.
-
«اصلاحات پارامتریک»، محتوم به اجراء
مهمترین بحرانی که در حال حاضر سازمان با آن مواجه است کمبود نقدینگی و پیشی گرفتن مصارف بر منابع است و با توجه به تعهداتی که سازمان در قبال ذینفعان خویش دارد، چالشی چون اجرای به موقع و بهنگام تعهدات به بیمه شدگان و شرکای اجتماعی را پیش روی خود دارد. از دیگر سو بدهی های انباشت شده دولت به سازمان خود مزیدی بر علت است که سازمان را در پیشبرد اهدافش با مشکل اساسی مواجه ساخته است. بر این اساس، در شرایط حاضر بهترین و موثرترین راه برون رفت از این معضل اجتماعی، "اصلاحات پارامتریک" است که آن هم بایستی بصورت عادلانه و منصفانه بگونه ای انجام پذیرد که منافع بیمه پردازان و نوعا ذینفعان مدنظر قرار گیرد و آنها متحمل ظلم و خسران واقع نگردند و بصورتی نباشد که به اصطلاح مصداق "از این جیب به آن جیب" باشد.
-
دفاع مقدس و رمز و راز شکلگیری تحول فرهنگی در ایران
وزیر کشور در یادداشتی، رمز و راز شکلگیری تحول فرهنگی کشور در جنگ تحمیلی را در تقویت وحدت و برادری، پایداری، خودباوری، ایثار و شهادتطلبی، صداقت، خلوص، معنویت و توکل، بصیرت و ولایتپذیری و تمسک به سیره نبوی و رفتار علوی عنوان کرد.
-
دلنوشتهای برای دکتر سالاری
اقدامات دوران سالاری، خیر جاریه و ماندگار است
سرپرست اداره کل تامین اجتماعی استان البرز، در یاداشتی خطاب به مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نوشت: نه به عنوان یک مدیر و همکار بلکه به عنوان یک شهروند و بیمه شده، ایمان دارم که کارهای صورت گرفته در دوران مدیریت شما، عمل صالح و کار خیر جاریه است که برای همیشه ماندگار است و نتیجه آن را در تمامی مراحل زندگی خود خواهید دید.
-
راه برونرفت نظام بازنشستگی از چالش منابع و مصارف چیست؟
واقعنگری و نگاه کارشناسی نهادهای تصمیمساز
برنامههای احزاب و سیاستمداران برای حوزه رفاه و تأمیناجتماعی و نحوه تأمین منابع موردنیاز برنامههای اجتماعی و رفاهی، یکی از مهمترین مباحثاتی است که در تمام کشورها و در همه انتخابهای سرنوشتساز مانند انتخاب رؤسای دولت و انتخابات پارلمانی، مورد توجه رأیدهندگان است و تأثیرات شگرفی در رأی آوردن یا عدم اعتماد شهروندان به احزاب و افراد دارد.
-
خبرنگاران؛ نمایندگان واقعی مردم
شغل خبرنگاری را باید یکی از عجیبترین مشاغل در جهان به حساب آورد. شغلی که با مخاطرات بسیار (در همه جهات) همراه است و همزمان، کمترین عایدی مالی را نیز برای شاغلان آن به دنبال دارد. خبرنگاری عشقی میخواهد که فاقدین آن، عملاً از ادامه حضور در این شغل منصرف خواهند شد.
-
خبرنگاران، تلاشگران خستگیناپذیر
هر سال در روز هفدهم مردادماه، تلاش میشود با بیانیههایی روز خبرنگار گرامی داشته شده و تبریک گفته شود، اما مهم تر از این بیانیه ها و متون تبریک، آشنایی با مشکلات حوزه خبرنگاری و تلاش در جهت حل این مشکلات است.
-
خبرنگاران، یاران تأمین اجتماعی
هفدهم مردادماه یادآور فداکاری، ایثار و تلاش خبرنگارانی است که برای تحقق رسالت خود، از هیچ کوششی دریغ نداشتند و در این راه سترگ به امید جهانی بهتر جان گذاشتند. خبرنگارانی که بهترین اوقات و فرصتهای زندگی خود را صرف آگاهی، بیداری، توسعه و ترقی جامعه نمودند، تا رهآورد کارشان زندگی و فضایی سراسر امید و نیکی و نشاط باشد.
-
خبرنگاران در محاصره مشکلات و وعدهها
متاسفانه در کشور ما با وجود نقش عظیمی که خبرنگاران در بهبود اوضاع جامعه و پیشرفت آن در جهات فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به عهده دارند آن گونه که باید مورد توجه نیستند.
-
واکاوی علل افزایش خشونت خانگی
خشونت در خانواده از دیرباز وجود داشته است و این خشونت معمولاً متوجه اعضا ضعیفتر خانواده از قبیل کودکان، زنان و سالمندان است. البته، در این میان بیشترین فراوانی مربوط به خشونت مردان علیه زنان است که در این جا موضوع بحث نیست.
-
یادداشتی از علی ربیعی؛ سخن آخر
سخنگوی دولت در یادداشتی تحت عنوان سخن آخر برخی از مطالب را بازگو کرد.
-
تامین اجتماعی؛ مانع تولید یا مقوم تولید؟
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اخیراً گزارشی تحت عنوان "آسیب شناسی نحوه وصول حق بیمه توسط سازمان تامین اجتماعی با رویکرد رفع موانع تولید" (شماره مسلسل ۱۷۵۸۲ تیرماه ۱۴۰۰) انتشار داده است.
-
دردهای خوزستان و مسائل ساختاری ملی
علی ربیعی در یادداشتی با بیان اینکه خوزستان این روزها حالش خوب نیست و مردم خوزستان بهحق میتوانند به ابراز نگرانی خود بپردازند، تاکید کرد: در شرایط فعلی وجود یک رویکرد همهجانبهنگر با پرهیز از رویکرد تقلیلگرایانه و شناخت دقیق از فرصتها و تهدیدها برای بهبود وضع استان ضروری است.
-
تأمین اجتماعی، زمینهساز همیاری در بین مردم
چگونگی حیات اجتماعی، به طور مستقیم به روحیه تعاون و میزان هم بستگی اعضای آن بستگی دارد. هر اندازه روحیه همکاری و تعاون بین افراد و گروه های جامعه بیش تر باشد، وحدت و انسجام در آن عینیّت بیش تری می یابد.
-
جامعهپذیری سازمانی، مکمل استخدام شایستگیمحور
در دنیای امروز، سرمایه های انسانی به عنوان با ارزش ترین منبع و مهمترین سرمایه سازمانی ، به سازمان ها معنا و مفهوم اساسی بخشیده و زمینه تحقق اهداف سازمانی را فراهم نموده اند. رشد و توسعه سازمانی و در پی آن جامعه و کشور، در گرو انتخاب و استفاده صحیح و بهینه از منابع مزبور بوده، به گونه ای که یکی از شاخص های پیشرفت و توسعه کشورها و برخورداری از مزیت رقابتی، داشتن سرمایه های انسانی کارا ، اثربخش و توانمند در حوزه های مختلف کاری می باشد و چنانچه سازمانی از این مزیت رقابتی بهره مند نباشد به طور قطع در دستیابی به اهداف خرد و کلان مورد نظر با چالش های جدی مواجه خواهد شد.
-
تامین اجتماعی و عدالت در سلامت
تأمین اجتماعی جامع و فراگیر از دیرباز یکی از دغدغه های جوامع بشری بوده و زندگی همراه با آرامش روحی و روانی و عاری از نگرانی همواره از آرزوهای اصلی انسان ها در طول حیات اقتصادی و اجتماعی بوده است. و بدون اغراق باید گفت مهم ترین ابزار تحقق این مهم و بسط عدالت اجتماعی ایجاد و گسترش نظام جامع و کارآمد تأمین اجتماعی می باشد.
-
کانونهای ارزیابی در راستای شایسته سالاری و شایستهگزینی
کانون ارزیابی در حوزه توسعه مدیریت و منابع انسانی امکان توانایی تطبیق صحیح نیاز نیروی انسانی سازمان را با شایستگی های مد نظر برای جذب، انتصاب و ارتقا نیروی انسانی با اولویت پست های مدیریت و سرپرستی را فراهم می سازد.
-
پیشگیری از بیماریها، اقدام بخردانه تامیناجتماعی
پیشگیری از بیماریها همواره به عنوان مهمترین اصل در برخورداری افراد جوامع از موهبت سلامت سنجیده میشود. امروزه اهمیت مسأله پیشگیری بهویژه در سالهای اخیر با افزایش هزینههای درمانی که با بنیه اقتصادی بسیاری از افراد جامعه همخوانی ندارد، محور توجه متولیان نظام سلامت و سازمانهای بیمهگر قرار گرفته است.
-
یادداشت
تقابل انگیزه استقلال و قدرتنمایی پرسپولیس
تیم استقلال که دیگر شانسی برای قهرمانی در لیگ برتر ندارد انگیزه زیادی برای شکست دادن حریف سنتیاش در جام حذفی خواهد داشت.
-
یادداشت
تغییرات بنیادی در سازمان تامین اجتماعی
اینک سازمان تامین اجتماعی در آستانه ۶۸ سالگی تاسیس خود قرار گرفته و به رغم تغییرات نظامهای اجتماعی، حاکمیتی، جنگ و بحرانهای اقتصادی و ... مهمترین متولی بخش بیمههای اجتماعی- درمانی با تحت پوشش قرار گرفتن بیش از ۴۴ میلیون نفر میباشد که نقش اثربخش و تعیینکنندهای در توسعه عدالت اجتماعی دارد.
-
یادداشت
تامین اجتماعی بهترین بستر خدمترسانی
سـازمان تأمین اجتماعـی در مسیر اجرای راهبردهای خود و نیل به تحقق امنیت اجتماعی و توسـعه پایدار اقدامات ارزنده ای را اعمال نموده اسـت و گام بلند دیجیتالی نمودن خدمات را با طرح ۳۰۷۰ برداشته است تا ضمن سهولت خدمت رسانی در کاهش هزینه های مخاطبان و کمک به حفظ محیط زیست پیشگام باشد.
-
یادداشتی از احمد میدری؛
یادگیری برای درآمد
روز چهارشنبه نهم تیرماه با سفیر اتریش آقای استفان شلتس و رئیس یونیسف خانم مندیب ابرایان جلسه غیرحضوری داشتم. موضوع همکاریهای معاونت رفاه با یونیسف و همکاری با دولت اتریش در زمینههای مرتبط بود.
-
درخت تنومند طب سنتی را زنده نگاه داریم
طب سنتی و علم پزشکی پزشکی بالهای درمان به شمار میروند و مکمل هم هستند؛ در طب نوین، افرادی که بیمار میشوند سراغ متخصصان آن بیماری میروند. طب سنتی نیز اینگونه است و برخی بیماریها از طریق طب سنتی قابل درمان است.
-
نسخه الکترونیک تحولی بنیادین در حوزه درمان تامین اجتماعی
یکی از مباحث بسیار مهم، برنامه سازمان تامین اجتماعی برای الکترونیک شدن و به عبارتی نهضت الکترونیک شدن سازمان است؛ حذف نسخههای کاغذی و تبدیل آن به نسخ الکترونیک و انشاءالله به زودی الکترونیک شدن پروندههای بستری و تغییر رویه کلی سیستم اسناد پزشکی یک فصل نوین را در سازمان تامین اجتماعی رقم خواهد زد. بیشترین تلاطم این تحولات در سال ۱۴۰۰ خواهد بود و تاثیرات آن در تمام سطوح سازمان نشان داده خواهد شد.
-
حلقههای مفقوده فرهنگ صادرات در تجارت خارجی کشور
همانطور که میدانیم یکی از بخشهای مهم و تاثیر گذار در صادرات و تجارت خارجی، جدا از مسائل قانونی و بانکی و فنی، مساله فرهنگ صادرات و قوانین نانوشته ولی تعیین کننده و بسیلر مهم آن است.