رانندگان امسال چقدر حق‌ بیمه پرداخت می‌کنند؟

رانندگان درون و برون شهری که از حمایت دولت بهره‌مند هستند، حق‌بیمه‌هایی برای این گروه‌ها در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۴ تعیین شده است تا به واسطه بیمه‌پردازی آنان خدمات گسترده‌ای در بخش بیمه‌ای، درمانی و بازنشستگی از سازمان تأمین اجتماعی دریافت کنند.

به گزارش آتیه آنلاین، حق بیمه ماهانه رانندگان درون و برون‌شهری براساس اعلام سازمان تأمین اجتماعی ۲۷ درصد است که در همین راستا برای ماه‌های ۳۰ و ۳۱ روزه حق بیمه مشخصی تعیین شده است. به همین واسطه دولت نیمی از این حق بیمه ر ا در قالب ۱۳.۵ درصد و خود افراد راننده نیز نیم دیگر یعنی ۱۳.۵ درصد را به عنوان حق‌بیمه به این نهاد بیمه‌گر پرداخت می‌کنند.

با توجه به ارزیابی‌های انجام شده، بیمه رانندگان درون شهری در مجموع ۱۳.۵ درصد توسط رانندگان و ۱۳.۵ درصد نیز توسط دولت پرداخت می‌شود که در همین زمینه، بیمه‌شدگان در این بخش، باید در ۶ ماهه نخست سال جاری ماهانه مبلغ یک میلیون و ۵۹۴ هزار و ۴۹۴ تومان پرداخت کنند.

همچنین رانندگان بین‌شهری شامل سواری و مینی‌بوس در مجموع ۱۳.۵ درصد از سوی این افراد پرداخت می‌شود که برای این گروه‌ها نیز مبلغ یک میلیون و ۹۵۶ هزار و ۸۷۹ تومان تعیین شده است. در همین راستا رانندگان بین‌شهری شامل اتوبوس و کامیون نیز درصد حق بیمه آنان ۱۳.۵ درصد است که میزان حق بیمه این افراد نیز ۲ میلیون و ۳۹۱ هزار و ۷۴۱ تومان در نظر گرفته شده است.

میزان حق بیمه رانندگان بدون حمایت دولت

طبق اعلام سازمان تأمین اجتماعی حق بیمه رانندگان در ۶ ماهه اول سال جاری که از کمک دولت بهره‌مند نیستند طبق قانون همان ۲۷ درصد بوده و باید همه این بیمه‌پردازی از سوی رانندگان مشمول پرداخت شود.

در همین راستا برای رانندگان درون شهری حق بیمه ۲۷ درصد به صورت ماهانه سه میلیون و ۸۶ هزار و ۱۱۸ تومان، برای رانندگان بین‌شهری شامل سواری و مینی‌بوس سه میلیون و ۷۸۷ هزار و ۵۰۸ تومان و در نهایت رانندگان بین‌شهری شامل اتوبوس و کامیون مبلغ چهار میلیون و ۶۲۹ هزار و ۱۷۶ تومان در نظر گرفته شده است.

آمارهای موجود سازمان تأمین اجتماعی نشان می‌دهد که در حال حاضر ۷۶۰ هزار راننده درون و برون شهری با استفاده از سهم ۵۰ درصدی دولت به عنوان کارفرما تحت پوشش خدمات این سازمان قرار دارند. این رانندگان با پرداخت ۲۷ درصد حق ‌بیمه می‌توانند از خدمات بیمه‌ای، درمانی و بازنشستگی این سازمان استفاده کنند.

براساس قانون بودجه سال ۸۶ و سال‌های بعدی و پیش‌بینی بخشی از اعتبارات مربوط به حق‌بیمه سهم کارفرمایی رانندگان در بودجه سنواتی، رانندگان از ۱۳.۵درصد حق‌بیمه سهم هدفمندسازی یارانه‌ها برخوردارند و همین میزان از حق‌بیمه را رانندگان پرداخت می‌کنند. دولت به استناد ماده (۷) قانون بودجه سال ۸۶ مکلف به اختصاص بخشی از منابع حاصل از هدفمندسازی یارانه‌ها بابت پوشش بیمه افراد خاص جامعه مانند رانندگان است.

بهره‌مندی رانندگان شاغل در ناوگان حمل و نقل عمومی و دسترسی آنها به خدمات متنوع سازمان تأمین اجتماعی از راهبردها و برنامه‌های اصلی این سازمان به شمار می‌رود.

البته پس از تعیین تکلیف بند «ز» تبصره (۱۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کشور، منابع مالی مورد نیاز برای اجرای اقدامات و برنامه‌ریزی جدی در راستای پذیرش و پوشش بیمه‌ای رانندگان فعال در زمینه حمل و نقل عمومی کشور تأمین شده است و به واسطه اجرای این ماده قانونی امکان بیمه رانندگان فراهم شده است.

تمهیدات تأمین اجتماعی برای بیمه رانندگان

برمبنای اطلاعات موجود سازمان تأمین اجتماعی، بیمه رانندگان مختص راننده درون شهری و برون شهری می‌شود و هرکدام از این گروه متولی خاص خود را دارند. برای بیمه رانندگان درون شهری باید از طریق سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و بیمه رانندگان برون شهری امکان پیگیری از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای فراهم است.

براساس تفاهم‌نامه با سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در راستای اجرای بیمه رانندگان درون شهری، اطلاعاتی از رانندگان دارای شرایط، پروانه کسب معتبر و گواهینامه رانندگی معتبر دریافت شده که با توجه به اطلاعات از این دستگاه روند جایگزینی رانندگان جدید و رانندگان خروجی از ناوگان حمل و نقل انجام خواهد شد.

البته طبق برنامه‌ریزی‌های سازمان تأمین اجتماعی، شرط اصلی استفاده از بیمه تأمین اجتماعی برای رانندگان درون و برون شهری داشتن فعالیت پروانه فعالیت معتبر در حوزه حمل و نقل است. در همین راستا به ازای هر خروجی و استفاده رانندگان غیرواقعی از بیمه سازمان، پالایش این افراد از سوی دستگاه‌های متولی انجام شده و پس از این اقدامات با پذیرش راننده جدید، امکان برخورداری از معافیت ۵۰ درصدی برای رانندگان دارای شرایط ممکن می‌شود.

استعلام داشتن مجوز رانندگان جدید نیز روش‌های خاصی دارد به این شیوه که سازمان مرجع به تأمین اجتماعی این موضوع را اعلام می‌کند و سازمان‌های متولی همچون سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای باید رانندگان واقعی را شناسایی کنند و به تأمین اجتماعی معرفی و سپس این افراد از سوی سازمان تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

چه بیمه‌ای برای رانندگان پیش‌بینی می‌شود

چنانچه رانندگان درون و برون شهری تمایل داشته باشند که به طور کامل بیمه تأمین اجتماعی را پرداخت کنند، می‌توانند برای بیمه‌پردازی با حق بیمه ۲۷ درصد از نوع بیمه صاحبان حِرف و مشاغل آزاد و بیمه اختیاری استفاده کنند.

قانون بیمه‌های اجتماعی رانندگان حمل‌ونقل بار و مسافر بین‌شهری در سال ۱۳۷۹ توسط مجلس شورای اسلامی ‌تصویب و آیین‌نامه اجرایی آن در نهم خردادماه سال ۱۳۹۰ به تصویب هیأت‌وزیران رسید. در حال حاضر سازمان تأمین اجتماعی نیز محدودیتی برای بیمه رانندگان ندارد در همین راستا رانندگانی که تمایل به بیمه‌پردازی در سازمان تأمین اجتماعی را دارند می‌توانند از این دو نوع بیمه اختیاری و صاحبان حِرف و مشاغل آزاد بهره‌مند شوند.

سازمان تأمین اجتماعی در سال‌های اخیر به دنبال جذب بیمه‌شدگان جدید در راستای افزایش میزان منابع پایدار و ارائه گسترده‌تر خدمات به همه گروه‌های مشمول است که رانندگان درون و برون شهری نیز از زمره این افراد به شمار می‌روند. براساس آمارهای موجود در چند سال گذشته نیز حدود سه میلیون نفر به جمع بیمه‌شدگان این سازمان افزوده شده است.

آخرین داده‌های آماری سازمان تأمین اجتماعی نشان می‌دهد که بزرگترین نهاد بیمه‌گر در حال حاضر حدود ۵۰ میلیون نفر را در قالب ۵۳ درصد از جمعیت کشور را تحت پوشش دارد و همچنان جذب بیمه‌شدگان براساس قوانین اصل ۲۹ قانون اساسی و اصل یکم تأمین اجتماعی در راستای گسترش خدمات بیمه‌ای به عنوان اولویت این سازمان قرار دارد.

کد خبر: 79742

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 10 =