برنامه‌ها، اولویت‌ها و اقدامات هفته کار و کارگر ۱۴۰۴ وزارت کار

محمد چکشیان، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اعلام اولویت‌ها و اقدامات مرتبط با هفته کار و کارگر، برنامه‌های مناسب با این هفته را در سراسر کشور تشریح کرد و از مشارکت فعالان حوزه کار و تولید در این زمینه خبر داد.

به گزارش آتیه آنلاین، معاون وزیر کار امروز (۲ اردیبهشت) در جریان نشست خبری هفته کار و کارگر گفت: دغدغه در هفته کار و کارگر این است که توجه بیشتری به تکریم کار، فرهنگ کار، جایگاه کارگر و نقش او در جامعه داشته باشیم. طبیعتاً این هفته نمادین است و به‌واقع در طول سال، چرخه تولید مدیون تلاش کارگران است.

وی افزود: گفت‌وگوهای اجتماعی را به‌طور خاص در سال جاری بین ارکان مختلف کنشگران جامعه کار و تولید دنبال می‌کنیم. تاکنون حدود ۱۰۰ مصاحبه در این ارتباط تدوین شده که موضوعاتی مانند ایمنی کار، مسکن کارگری، بهداشت کار و مسائل مرتبط با جامعه کارگری را شامل می‌شود.

چکشیان ادامه داد: هدف دیگر از برنامه‌های هفته کار و کارگر، تکریم و معرفی الگوهایی از نخبگان جامعه کار و تولید است. خلاقیت کارگران در قالب جشنواره امتنان از کارگران نخبه و گروه‌های کار نمونه استانی و کشوری مورد توجه قرار گرفته است. امیدواریم الگوهای عینی خلاقیت جامعه کارگری را معرفی کنیم. در واقع، این الگوها خروجی‌های مثبتی برای جامعه کار و تولید به همراه خواهد داشت.

به گفته او تأکید بر شعار سال با عنوان «سرمایه‌گذاری در تولید» در این هفته مورد توجه است. مهم‌ترین سرمایه تولید، قطعاً سرمایه انسانی است. دغدغه وزارت کار، رویکرد سرمایه‌گذاری بر نیروی انسانی را مورد تأکید دارد.

معاون وزیر کار اضافه کرد: مهارت‌آموزی در هفته کارگر از اولویت‌های وزارت کار است. سهم کارگر از نتایج و درآمد تولید با ارتقای مهارت‌آموزی ممکن می‌شود.

او در ادامه گفت: رویکرد دیگر ما در هفته کار و کارگر، هم‌افزایی و مشارکت حداکثری کنشگران جامعه کار و تولید است. بیش از ۹۰ درصد برنامه‌های استانی و شهرستانی این هفته توسط کنشگران تولید برگزار می‌شود. در برنامه‌های ملی نیز مشارکت حداکثری فعالان تولید وجود دارد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: بهره‌گیری بهینه از ظرفیت رسانه و فضای مجازی در ارتباط با اقدامات هفته کار و کارگر، از دیگر رویکردهای این حوزه است.

او همچنین بیان کرد: «ستاد بزرگداشت هفته کار و کارگر در قالب ۹ کمیته فعالیت دارد. مدیران کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها به عنوان دبیران ستاد بزرگداشت هفته کار و کارگر در سراسر کشور فعالیت می‌کنند.»

به گفته چکشیان، در راستای تکریم و ارج نهادن به جامعه کارگری، ارتباطات و مکاتبات جامعی با استانداران و مسئولان استان‌ها صورت گرفته است. همچنین حضور مدیران کل و روسای ادارات در نماز جمعه و حضور مدیران کشوری در نماز جمعه تهران نیز به مناسبت هفته کار و کارگر برنامه‌ریزی شده است.

وی در ادامه توضیح داد: در چارچوب روزهای هفته کار و کارگر، ده‌ها برنامه در سراسر کشور اجرا می‌شود.

معاون وزیر کار افزود: روز جمعه (۵ اردیبهشت) به عنوان «روز تأمین اجتماعی و تکریم کارگران بازنشسته» نامگذاری شده است. در این روز، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و مدیران ارشد زیرمجموعه‌های وزارت کار در مراسم نماز جمعه حضور خواهند داشت. روز شنبه (۶ اردیبهشت) نیز به عنوان «روز وفاق ملی» نامگذاری شده و در این روز، با حضور جامعه کار و تولید، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مسئولان، تجدید میثاق با امام راحل صورت می‌گیرد.

او در ادامه گفت: دیگر روزهای هفته کار و کارگر با عناوین «سه‌جانبه‌گرایی برای تولید و بهره‌وری»، «ایمنی و سلامت و بهداشت کار»، «زنان پیشرو، خانواده توانمند»، «فرهنگ کار، مهارت‌آموزی برای اشتغال پایدار» و در نهایت «نیروی مولد در مسیر سرمایه‌گذاری ملی» شناخته می‌شوند.

چکشیان اضافه کرد: امیدواریم پس از هفته کار و کارگر امسال نیز دیدار جامعه کار و تولید با رهبر معظم انقلاب اسلامی محقق شود.

وی ادامه داد: در جشنواره امتنان امسال حدود ۳۹ هزار نفر ثبت‌نام داشته‌اند که برگزیدگان استانی برای انتخاب ۹ کارگر نخبه و ۳ گروه کار نمونه در سطح ملی معرفی می‌شوند.

به گفته معاون وزیر کار، با توجه به بیانات رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب، امید را باید کلید موفقیت جامعه کار و تولید محسوب کرد.

او همچنین گفت: ما در حوزه فرهنگ اجتماعی، دغدغه اصلی را حال خوب جامعه کارگری دنبال می‌کنیم. در حوزه آسیب‌های اجتماعی و موضوع بهداشت جامعه کارگری، سند ملی پیشگیری از اعتیاد در جامعه کار و تولید و سند بهداشت روان جامعه کار را در اولویت داریم. امروز در سراسر کشور بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ خانه بهداشت کارگری فعال وجود دارد.

چکشیان تأکید کرد: جشنواره تجلیل از کارفرمایان سلامت‌محور را در وزارت کار دنبال می‌کنیم. در این جشنواره از خانه‌های بهداشت و کارفرمایان فعال در حوزه سلامت کارگران تقدیر می‌شود.

وی افزود: یکی از دغدغه‌های وزیر کار، مواجهه با آسیب‌های اجتماعی و ارائه خدمات مشاوره و حمایت‌های مختلف از خانواده کارگران است.

معاون وزیر کار ادامه داد: مشارکت فعال تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در برنامه‌های مختلف حوزه فرهنگی و اجتماعی نمود بالایی داشته است. در واقع، تمام تلاش ما این است که در اجرای برنامه‌ها از ظرفیت تشکل‌های حوزه کار، نهایت مشارکت و تعامل را داشته باشیم.

چکشیان افزود: طرح «ایران ماهر» در سال ۱۴۰۴ به عنوان یک جریان آموزشی اجرایی خواهد شد. این طرح شامل مهارت‌آموزی گروه‌های دانش‌آموزی، دانشجویی، مهارت‌آموزی در محیط کار و دیگر موارد است.

او همچنین اضافه کرد: روز جهانی کارگر در کشور ما به هفته کار و کارگر تبدیل شده و در این هفته، کارگران در سراسر کشور با مدیران و مسئولان ارتباط می‌گیرند و مشکلات و مسائل این حوزه را مطرح می‌کنند.

به گفته چکشیان وزارت کار در حوزه ایمنی و معیشت جامعه کارگری، به ویژه در ارتباط با فعالان و شاغلان بخش معدن، دغدغه دارد. دستورالعمل‌های مختلفی در حوزه‌های ورزشی جامعه کارگری، به‌ویژه در بخش معدن، در حال اجراست. موضوع ایمنی کار از اهمیت بالاتری در میان مسائل کارگران برخوردار است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت کار اضافه کرد: کارفرمایان در حوزه مسکن کارگری محوریت دارند. حوزه فرهنگی و اجتماعی وزارت کار، موضوع مسکن کارگری را از منظر مطالبه جامعه کارگری دنبال می‌کند. این موضوع هماکنون با مطالعه و براساس واقعیات در وزارت کار پیگیری می‌شود.

او در ادامه توضیح داد: حل موضوع مسکن کارگری نیازمند همکاری ویژه وزارت راه و شهرسازی، تعاونی‌ها، قوانین و مقررات و عوامل مرتبط با این حوزه است.

چکشیان گفت: موضوعاتی مانند اشتغال‌پذیری، مهارت‌آموزی، اثر تحولات دیجیتال و آینده مشاغل، تعاون و کار گروهی، خلاقیت و نوآوری در کار و تأثیر دستمزد بر فرهنگ کار، بخشی از مسائل مهم حوزه کار محسوب می‌شوند.

کد خبر: 79716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 0 =