موانع فرهنگی و اجتماعی؛ چالش اصلی زنان کارآفرین 

رئیس هیأت مدیره انجمن ملی زنان کارآفرین نگرش‌های سنتی و محدودیت‌های فرهنگی- اجتماعی را بزرگترین سد راه حضور پررنگ زنان در عرصه کارآفرینی دانست و تأکید کرد این موانع با وجود پیشرفت‌های اخیر، همچنان پابرجاست.

سمیرا کوشکستانی در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین به مناسبت روز کارآفرینی (۳ اردیبهشت) در پاسخ به پرسشی درباره بزرگترین مانع سیستمی پیش‌روی زنان کارآفرین گفت: عمده مشکلات ریشه در موانع فرهنگی و اجتماعی دارد. با وجود پیشرفت‌ها، نگرش‌های سنتی و محدودیت‌های موجود، همچنان مسیر را برای حضور پررنگ زنان در عرصه کارآفرینی دشوار می‌کند.موانع فرهنگی و اجتماعی؛ چالش اصلی زنان کارآفرین 

وی در پاسخ به پرسشی درباره مهم‌ترین تغییر قانونی یا سیاستی مورد نیاز برای حمایت از زنان کارآفرین، تأکید کرد: فرهنگ‌سازی و تعریف الگوی نقش برای دختران در سنین پایین، یکی از اولویت‌های اساسی است. باید از کودکی باور توانمندی و قابلیت رهبری را در دختران نهادینه کنیم تا آینده کارآفرینی متوازن‌تری داشته باشیم.

او درباره آینده حضور زنان در رهبری کسب‌وکارهای بزرگ و استارت‌آپ‌ها گفت: با توانمندسازی روزافزون زنان و افزایش باور به قابلیت‌های آنان، در صورت تحقق عدالت جنسیتی، شاهد حضور پررنگ‌تر زنان در سطوح بالای مدیریتی خواهیم بود. دهه آینده می‌تواند نقطه عطفی برای دستیابی به تعادل در عرصه رهبری اقتصادی باشد.

لزوم بهره‌گیری از ظرفیت جمعیت زنان

رئیس هیأت مدیره انجمن ملی زنان کارآفرین خطاب به سیاستگذاران و فعالان اقتصادی اعلام کرد: برای رشد و توسعه کشور، باید از توانمندی‌های نیمی از جمعیت بالغ جامعه، یعنی زنان استفاده شود. این امر مستلزم فراهم‌کردن بسترهای فرهنگی، اجتماعی و قانونی است تا زنان بتوانند سهم خود را در پیشبرد اقتصاد ایفا کنند.

او در ادامه در تشریح اهداف و راهبردهای انجمن گفت: انجمن ملی زنان کارآفرین با محوریت توانمندسازی زنان و هموارکردن مسیر فعالیت‌های اقتصادی آنان، مجموعه‌ای از اهداف کلیدی را دنبال می‌کند. مأموریت اصلی ما تقویت کارآفرینی زنان و ایجاد بسترهای حمایتی برای نقش‌آفرینی آنان در اقتصاد کشور توسعه و ترویج کارآفرینی زنان از طریق اصلاح سیاست‌های حمایتی، ایجاد شبکه‌های ارتباطی و تقویت تعامل میان نهادهای مرتبط است.

وی افزود: این انجمن با تمرکز بر ایده‌های خلاقانه و فعالیت‌های آموزشی-پژوهشی می‌کوشد تا بستری مناسب برای رشد کسب‌وکارهای زنان فراهم کند. از جمله اولویت‌های دیگر این نهاد، ساماندهی فعالیت‌های مرتبط با کارآفرینی زنان و ارائه مشاوره‌های تخصصی به علاقه‌مندان است.

کوشکستانی به نقش انجمن در ایجاد تعامل سازنده میان کارآفرینان، دولت، بانک‌ها و مراجع ذیربط نیز اشاره کرد و گفت: هدف ما تبدیل شدن به پلی میان زنان کارآفرین و نهادهای تصمیم‌گیر است تا بتوانیم موانع موجود را کاهش دهیم و از ظرفیت‌های مالی و قانونی بهره بگیریم. شبکه‌سازی منطقه‌ای و جهانی از دیگر محورهای فعالیت این انجمن عنوان شد.

رئیس هیأت مدیره انجمن ملی زنان کارآفرین تأکید کرد: با ایجاد شبکه‌های اطلاعاتی و ارتباطی، تلاش می‌کنیم زنان را نه‌تنها در سطح ملی، بلکه در عرصه‌های بین‌المللی به یکدیگر متصل کرده و فرصت‌های همکاری و یادگیری مشترک را فراهم کنیم. نهادینه‌سازی کارآفرینی زنان تنها با همگرایی همه‌جانبه امکان‌پذیر است. انجمن ملی زنان کارآفرین در تلاش است تا با همکاری دولت و بخش خصوصی، گام‌های مؤثری در جهت تحقق این مهم بردارد.

برنامه‌های آموزشی: پاسخگویی به نیازهای روز

کوشکستانی در پاسخ به پرسشی درباره برنامه‌های توانمندسازی زنان کارآفرین گفت: کمیته آموزش انجمن، متناسب با نیازهای اعضا و درخواست‌های آنان، کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی مبتنی بر دانش روز را طراحی و اجرا می‌کند. همچنین اعضایی که نیاز به مشاوره تخصصی داشته باشند، چه در داخل و چه خارج از انجمن، به متخصصان مرتبط در حوزه‌های مورد نظر معرفی می‌شوند.

وی بزرگترین دستاورد این انجمن را «شبکه‌سازی گسترده میان زنان کارآفرین و اتصال نهادهای مختلف به اعضا» مطرح کرد و افزود: توان‌افزایی زنان و دختران از طریق آموزش و حمایت، همراه با توسعه فرهنگ کارآفرینی در جامعه زنان، از جمله موفقیت‌های ما در دو دهه اخیر بوده است.

رئیس هیأت مدیره این انجمن با اشاره به برنامه‌های استراتژیک سال‌های آینده، تأکید کرد: تمرکز ما بر توسعه، ترویج و تثبیت اقداماتی است که دو دهه حول آنها فعالیت کرده‌ایم. گسترش این پروژه‌ها در سطح داخلی و بین‌المللی، مسیر اصلی حرکت انجمن خواهد بود.

گفت‌وگو: مهین داوری

کد خبر: 79702

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =