صف خرید سهام در مقابل زیان ۱۰ درصدی صندوق‌های طلا

روز سه‌شنبه (۱۹ فروردین‌ماه) شاخص کل بورس با رشد ۵۹ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۸۰۶ واحدی قرار گرفت.

به گزارش آتیه آنلاین، در چهارمین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل با رشد ۵۹.۲۴۱ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۸۰۶ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل هموزن نیز با رشد ۱۳.۱۵۱ واحدی در محدوده ۸۱۸ هزار واحدی ایستاد. این درحالی است، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران ۲۱.۲ میلیارد ورقه سهم طی ۳۰۳ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۵.۳ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع ملی خلیج فارس،صنایع ملی مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان،بانک ملت، گسترش نفت و گاز پارسیان، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی و سرمایه‌گذاری غدیر بیشترین مثبت و نماد بیمه ملت بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس گداشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۳۲۸ در محدوده ۲۴ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۷.۹ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۴۰۸ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۴.۳ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر آریا ساسول، پتروشیمی مارون، توسعه نیشکر و صنایع جانبی،گروه سرمایه‌گذاری سپهر صادرات، سنگ‌آهن گهرزمین و صبا فولاد خلیج فارس بیشترین تاثیر مثبت و نماد پویا زرکان آق دره بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالی است که شاخص کل و هم‌وزن مقاومت کوتاه مدت خود را شکسته‌اند و روند کوتاه‌مدت آن‌ها صعودی است. امروز نمادهای شاخص‌ساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشته‌اند.

همچنین ارزش معاملات خرد عدد ۵۹۲۷ میلیارد تومان را به ثبت رسانده که نسبت به میانگین هفتگی، ۵ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۸ درصد کاهش داشته است.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۴۴۸ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. اما امروز بازار شاهد ورود نقدینگی حقیقی به ارزش ۲۵۱۲ میلیارد تومان بوده است. در یک هفته گذشته بر شدت آن هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۱۷۹ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوق‌ها است. خروج نقدینگی از این صندوق‌ می‌تواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. صندوق‌های درآمد ثابت امروز نیز شاهد ۷۳۹ میلیارد تومان خروج نقدینگی بوده‌اند. این چهارمین روز متوالی است که نقدینگی حقیقی از این صندوق‌ها خارج می‌شود.

ارزش صف‌های خرید ۳۴۰۹ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۱۹۸۵ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صف‌های فروش با کاهش ۸۲ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۴۷۸ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم ۸۰۴ میلیارد تومان (۰.۵ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های فلزات اساسی با ارزش معاملات ۳۶۶ میلیارد تومان (۰.۸ برابر میانگین هفتگی) و شیمیایی با ارزش معاملات ۲۸۶ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۴۵ میلیارد تومان (۵ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه بیمه با ارزش معاملات ۱۱۸ میلیارد تومان (۲.۶ برابر میانگین هفتگی) و گروه سایر واسطه‌گری‌ها با ارزش معاملات ۳۶ میلیارد تومان (۲.۳ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

مذاکرات بورس را داغ کرد

امروز بازار سهام با جهش مثبت و سبزپوشی کامل، واکنش مثبتی به اخبار مربوط به ازسرگیری مذاکرات نشان داد. در حالی‌که بازارهای ارز و طلا با کاهش قیمت همراه بودند، شاخص‌های بورسی رشد قابل توجهی را تجربه کردند و ورود پول حقیقی نیز به چشم آمد.

در چنین وضعیتی بیش از ۹۵ درصد نمادهای بورسی و فرابورسی در صف خرید قفل شدند، اما در مقابل صندوق‌های طلای بورسی صف فروش شدند و زیان ده درصدی را برای دارندگان خود رقم زدند.

در همین حال، «عباس عراقچی» وزیرامور خارجه، ضمن تأیید آغاز مذاکرات با آمریکا به‌واسطه عمان، آن را غیرمستقیم توصیف کرده است. طبق اعلام منابع رسمی، قرار است گفت‌وگوها از روز شنبه در عمان آغاز شود. با توجه به این تحولات، پیش‌بینی می‌شود که فضای مثبت ناشی از احتمال توافق، دست‌کم تا هفته آینده بر بورس اثرگذار باشد. البته این روند صعودی در صورتی ادامه‌دار خواهد بود که همچنان اخبار مثبتی از مذاکرات به بازار سهام مخابره شود.

بازار سرمایه ایران همواره آینه‌ای از وضعیت اقتصادی کشور است. عواملی چون نرخ تورم، نوسانات ارزی و سیاست‌های کلان دولت در حوزه‌های مالی و پولی، تأثیر مستقیمی بر عملکرد بورس دارند. هرگونه تغییر در این متغیرها می‌تواند باعث نوسانات قابل‌توجه در بازار سهام شود.

در کنار این عوامل اقتصادی، نباید نقش روانی بازار و احساسات سرمایه‌گذاران را نادیده گرفت. زمانی که نگاه فعالان بازار نسبت به آینده امیدوارانه باشد، تمایل برای ورود سرمایه افزایش می‌یابد و این موضوع می‌تواند محرکی برای رشد شاخص‌ها باشد.

امروز در همین فضا، شاهد خروج بی‌سابقه نقدینگی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر طلا بودیم؛ اتفاقی که همزمان با ورود پول حقیقی به بورس رخ داد و نشان از تغییر نگرش سرمایه‌گذاران به سمت بازار سهام دارد. در چنین شرایطی، ادامه روند صعودی بازار دور از انتظار نیست و می‌تواند فرصت‌های تازه‌ای پیش‌روی سرمایه‌گذاران قرار دهد.

با این حال، رصد مداوم اخبار سیاسی و اقتصادی داخلی و جهانی همچنان ضرورت دارد؛ چرا که بازار به شدت نسبت به تحولات حساس بوده و واکنش سریع به رویدادها، بخشی جدایی‌ناپذیر از فضای سرمایه‌گذاری در ایران است.

کد خبر: 79286

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 15 =