به گزارش آتیه آنلاین، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور امروز ۵ اسفندماه در جریان هشتمین نشست فقرزدایی، تامین مالی خرد، توانمندسازی بیان کرد: در کشور ما به حوزه فقر بسیار پرداخته شده و اما نکته امروز در این راستا این است که شکل فقر به سمت زنانهتر شدن در حرکت است. در واقع به همان نسبتی که مساله معیشت در کشور مطرح میشود، موضوعات مرتبط با زنان به سمت حاد شدن میرود.
وی افزود: زنان سرپرست خانوار ناشی از فوت یا ناشی از طلاق دو رفتار متفاوت را در جامعه نشان میدهند. زنان سرپرست خانوار ناشی از فوت همسر در کوتاهترین زمان ممکن باید به فعال اقتصادی تبدیل شوند؛ این زنان عمدتا به حل مسائل اقتصادی روزمره ناآشنا هستند. مشکلات عاطفی این زنان نیز در جای خود مهم محسوب میشود. همچنین زنان بدسرپرست یا زنانی که مجبور به سرپرستی خانوار شدهاند، به شدت درگیر فقر میشوند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور تاکید کرد: زنان خانهدار با وجود اینکه در حوزه اقتصادی با مشکل مواجه نیستند، در برخی شرایط اختیار اقتصادی لازم را ندارند و این مساله زن را در لایههایی نظیر بهداشت و سلامت جسمی با چالش مواجه میکند. این موضوع را باید جنسی از فقر زنانه به شمار آورد.
به گفته او؛ همینطور زنان روستایی، حاشیهنشین و عشایر هرکدام دارای جنس مشکلات خاصی هستند و حل این موضوعات نیازمند راهکارهای مختلفی است. یکی از روشهای موثر برای حل مسائل فقر زنان به ویژه فقر حاد، رسیدگی آنی به مشکلات مذکور است که پرداخت یارانههای نقدی در این راستا مطرح میشود و شاخصهای بهداشتی، آموزشی و تغذیه در این روش هدفگذاری میشود.
بهروزآذر اضافه کرد: ارائه آموزشهای مهارتی در مناطق محروم نیز از دیگر روشهای مبارزه با فقر مطرح است. همینطور دسترسی به خدمات بهداشتی نیز در این راستا مورد توجه است. حمایت از کارآفرینی در انواع کسب و کارهای کوچک و تسهیلات مالی نیز از دیگر راهکارهای مقابله با فقر زنان محسوب میشود.
وی بیان کرد: یارانههای بدون هدفمندی از راهکارهای کوتاهمدت و البته گاه ناکارآمد در حوزه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به شمار میرود. در دانشگاه تهران در این ارتباط پژوهشی انجام شدکه بخشی از زنان سرپرست خانوار با وجود بسترهای مهیا برای ارائه آموزشهای مهارتی حاضر به شرکت در این دورههای کارآفرینی نیستند و دلیل آن را قطع احتمالی یارانه عنوان میکنند. عمدتا زنان با نگرش حل مساله، حاضر به انجام کارهای مذکور هستند و در واقع کارآفرینی را به جای دریافت یارانه انتخاب میکنند؛ بخشی از این شایستگیهای مهم به دوران کودکی این بخش از جامعه زنان برمیگردد. در مجموع اینکه به طور مطلق نمیتوان آموزشهای کارآفرینی را جایگزین یارانه زنان سرپرست خانوار کرد.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: همینطور برگزاری دورههای آموزشی بدون توجه به نیازهای بازار از دیگر راهکارهای حوزه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار است؛ در این راستا افراد به صورت مقطعی و در طول این زنجیره بلافاصله به حل مساله اقدام میکنند و نتیجه این حرکت افزایش اضطراب این بخش از زنان نیازمند حمایت میشود.
بهروزآذر افزود: شناخت دقیق از این حوزه و استفاده از دادههای میدانی در راستای فقرزدایی بین جامعه زنان سرپرست خانوار از درجه اهمیت بالایی برخوردار است.
به گفته وی، شناسایی ریشههای فقر و اقدام برای تحقق زنجیره کامل در حوزه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار نیز بسیار مهم است.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: در حوزه زنان سرپرست خانوار مساله ما در دولت حتما پیشگیری است. سالانه به طور میانگین ۱۷ هزار نفر در تصادفات جادهای فوت میکنند و این حجم بالای فوتشدگان حوزه تصادفات جادهای، آسیبهای فراوانی به خانوادهها میرساند؛ ۵۰ درصد این مجموعه تصادفات به دلیل آگاهی رانندگان مرتبط میشود و خودروهای ناایمن و دیگر موراد نیز در شکل گیری این مهم تاثیرگذارند.
وی تاکید کرد:بیماریهای مختلف به ویژه برخی سرطانهای زنانه حتی طبقه فقر خانواده را جابجا میکند؛ در این راستا موضوعات مرتبط با پیشگیری و درمان را دنبال میکنیم. ما در حوزه آسیبهای اجتماعی رویکرد کاهش و پیشگیری را دنبال میکنیم.
هشتمین نشست فقرزدایی، تامین مالی خرد، توانمندسازی در راستای سلسله نشستهای گفتمانسازی عدالت اجتماعی فراگیر امروز با حضور جمعی از کارشناسان، اساتید دانشگاه و فعالان حوزه اجتماعی در موسسه کار و تأمین اجتماعی برگزار شد.
نظر شما