به گزارش آتیه آنلاین به نقل از شستا رسانه، شرکت صنایع تولید پودر بندر امام وابسته به شستا برای اولین بار اقدام به اجرای طرح اکتشافی در معدن بنتونیت دوست آباد واقع در استان خراسان جنوبی کرده است.
این طرح به منظور ارتقای کیفی مواد استخراجی و افزایش راندمان تولید و حاشیه سود عملیاتی شرکت در این معدن با محدوده ۹ کیلومتر مربع عملیاتی خواهد شد.
گام اول این طرح با اجرای نقشه برداری پهبادی و تهیه نقشه توپوگرافی معدن از ابتدای آذرماه سال ۱۴۰۳ آغاز شده است.
لازم به ذکر است معدن بنتونیت دوست آباد واقع در شهرستان سرایان استان خراسان جنوبی با ذخیره قطعی ۳.۶ میلیون تن و ذخیره براوردی ۱۰ میلیون تن دارای ذخیره بنتونیت سدیک و کلسیت میباشد.
بر اساس این گزارش، بنتونیت کلسیمی به کمک مواد شیمیایی مثل سود سوزآور می تواند به بنتونیت سدیم تبدیل شود. محصول حاصل از این فرآیند، بنتونیت سدیمی سنتزی نامیده می شود. بنتونیت سدیمی و کلسیمی به لحاظ ساختاری و کاربرد تفاوت هایی با هم دارند. مثلا بنتونیت سدیم دار، رسانای الکتریکی قوی تری نسبت به نوع کلسیم دار می باشد.
بنتونیت سدیم از قدرت جذب آب بالا برخوردار بوده و متورم شونده است، در حالی که بنتونیت کلسیمی قادر به جذب یون ها و مواد سمی است.
بنتونیت سدیمدار به عنوان یک ترکیب معدنی ارزان با کاربردهای گسترده، یک ماده ارزشمند محسوب میشود. بنتونیت سدیم قادر به جذب آب تا ۱۵ برابر وزن خود بوده و در صنایعی چون پتروشیمی، ساختمان و ریختهگری فلزات مورد استفاده قرار میگیرد.
نظر شما