به گزارش «آتیه آنلاین» در دومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با کاهش ۴۷.۶۷۹ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۶۷۸ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل هموزن نیز با افت ۱۱.۶۴۵ واحدی در محدوده ۸۳۴ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران ۱۴.۹ میلیارد ورقه سهم طی ۸۴۲ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۲.۹ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایعپتروشیمیخلیجفارس، فولاد مبارکه اصفهان، صنایع ملی مس ایران، سرمایهگذاری تامین اجتماعی، پالایش نفت اصفهان، بانک ملت وسرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین بیشترین تاثیر منفی و نمادهای پتروشیمی پردیس و پتروشیمی جم بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افت ۳۰۶ واحدی در محدوده ۲۶ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۶.۸ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۴۸۷ میلیون نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۰.۸ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر آریا ساسول، توسعه نیشکر و صنایع جانبی، بیمه پاسارگاد، سرمایهگذاری پارس آریان و بانک سامان بیشترین تاثیر منفی و نماد مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل و همورن نزولی است. امروز نمادهای شاخصساز عرضه بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشتهاند. ارزش معاملات خرد عدد ۶۴۴۶ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۱۶% و نسبت به میانگین ماهانه ۳۰% کاهش داشته است.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۵۴۲۱ میلیارد تومان را نشان میدهد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی برای پنجمین روز متوالی با ثبت رقم ۱۷۰۲ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته بر شدت خروج هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۳۶۴۴ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوقها است. خروج نقدینگی از این صندوق میتواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. اما امروز برای دومین روز متوالی ۱۱۸ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به صندوقهای درآمد ثابت وارد شده است این درحالی است که در یک هفته گذشته شیب ورود به این صندوقها، نسبت به میانگین ماهانه در حال کاهش است.
ارزش صفهای خرید ۱۵۱ میلیارد تومان است که کاهش ۷۳۹ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد. این در حالی است که ارزش صفهای فروش با افزایش ۳۴۳ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۳۲۶۷ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه شیمیایی با ثبت رقم ۹۳۹ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای بانکی با ارزش معاملات ۶۸۵ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) و فلزات اساسی با ارزش معاملات ۵۲۰ میلیارد تومان (۰.۸ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه منسوجات با ارزش معاملات ۳۱۰ میلیارد تومان (۶.۳ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه زراعت با ارزش معاملات ۱۴۱ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) و گروه نهادهای مالی واسط با ارزش معاملات ۷۸ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
اجرای قانون مالیات بر عایدی، نقدینگی را به سمت بازار سرمایه و تولید سوق میدهد
سید فرید موسوی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، گفت: در چند ماه گذشته، برخی اقدامات اصلاحی در اقتصاد مانند اراده دولت برای کوچک شدن و تاکید مقام معظم رهبری برای میدان دادن به بخش خصوصی و اقدام وزارت اقتصاد در کنترل نرخ بازده اوراق به نفع بازار سرمایه، اعتماد عمومی به بورس را بازگرداند، اما طبیعتا ترمیم کامل اعتماد سرمایهگذاران به زمان بیشتری نیاز دارد.
وی افزود: بورس دماسنج اقتصاد است. ارزش بازار سرمایه ایران امروز حدود ۱۰۰ میلیارد دلار است. حال آنکه کشور ما حدود ۸ درصد منابع جهان را داراست و در صورت کاهش تحریمها، پویایی اقتصاد و استفاده از سرمایهگذاری خارجی، بازار ما بهصورت منطقی بزرگ خواهد شد و عوایدش در وهله اول میتواند به دارندگان سهام عدالت برسد.
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس درباره نرخ دلار در بازار ارز توافقی اظهار داشت: در چند ماه گذشته بر مبنای سیاست وزارت اقتصاد، بانک مرکزی با راهاندازی بازار ارز توافقی، دلار حواله را از حدود ۴۳ هزار تومان به حدود ۶۷ هزار تومان رساندند. این رشد بدون شک روی سودآوری صنایع صادرات محور تاثیر داشته است.
او اضافه کرد: در تیر ماه امسال اختلاف بین دلار آزاد و حواله حدود ۳۰ درصد بود و انتظار سیاستگذاران این بود که این اختلاف را کم کنند. حال آنکه امروز اختلاف بین دلار حواله و آزاد به سوی ۴۰ درصد پیش میرود. طبق آمار آبان ماه بانک مرکزی نقدینگی تجاری و غیرتجاری نسبت به آبان ماه ۱۴۰۲ حدود ۸ درصد بیشتر شده که این به معنای کاهش ارزش پول ملی و کاهش قدرت خرید است.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطر نشان ساخت: در مجلس شورای اسلامی به جد پیگیر قانون مالیات بر عایدی سرمایه خواهم بود، چرا که نهایی شدن این قانون میتواند تقاضای سفته بازارنه از بازارهای طلا و سکه، ارز، مسکن و خودرو را کاهش دهد و پول را به سمت تولید و بازار سرمایه بیاورد.
پیشبینی روند دلار توافقی
فاصله نرخ دلار توافقی با نرخ دلار آزاد به محدوده ۳۰ درصد رسیده است و امروز در حالی که دلار آزاد در بازار آزاد در محدوده ۹۰ هزار تومان قیمت خورده، در بازار توافقی در محدوده ۶۷ هزار تومان قرار گرفته است. در این شرایط، یک کارشناس بازارسرمایه، براین باور است که با اعمال سیاستهای کنترلی، قیمت دلار توافقی تا پایان سال بازهم به نفع صنایع بورسی تعدیل میشود.
علیرضا مستقل با اشاره به افزایش ۵۰۰ تومانی قیمت دلار بازار توافقی، در معاملات امروز، یکشنبه، نسبت به روز شنبه، تاکید کرد: با توجه به این که دلار در بازار آزاد حدود ۹۰ هزار تومان است، قیمت دلار در بازار توافقی هم افزایش یافته، انتظار میرود نرخ ارز توافقی تا پایان سال باز هم افزایش یابد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: متاسفانه با نیت کنترل هیجانات و جو روانی، سیاستهای کنترلی در نرخ ارز اعمال میشود، در حالی که اگر اجازه داده شود قیمت دلار براساس سیستم عرضه و تقاضا تعیین شود، قیمت متعادل و منطقی شده و فضای رانتی هم شکل نمیگیرد.
مستقل در مورد قیمت آتی دلار گفت: اگر در بهار سال آینده، نرخ دلار در بازار آزاد در محدوده فعلی باشد، سیاستگذار بازار ارز اجازه خواهد داد که نرخ دلار توافقی نیز نسبت به این قیمت متعادلتر شود.
نظر شما