ضریب پشتیبانی در صندوق بازنشستگی کشوری چقدر است؟

یکی از معیارهای مهم صندوق‌های بازنشستگی برای ماندگاری و پایداری شاخص ضریب پشتیبانی به عنوان ملاک اصلی برای تعداد ورودی‌ها و خروجی‌ها و میزان توانمندی هر صندوق در راستای عمل به تعهدات مستمر به شمار می‌رود که براساس آخرین داده‌های آماری این نسبت در صندوق بازنشستگی کشوری به حدود ۰.۴۹ رسیده است.

به گزارش آتیه آنلاین، در حال حاضر این شاخص صندوق بازنشستگی کشوری که رقم ۰.۴۹ را نشان می‌دهد در حالی که در پایین‌ترین حد ممکن است، تعداد بازنشستگان با جامعه آماری یک میلیون و ۷۱۸ هزار نفر بسیار بیشتر از کسورپردازان یا همان بیمه‌پردازان به این صندوق است.

آمارهای صندوق بازنشستگی کشوری نشان می‌دهد با وجود اینکه تعداد کل حقوق‌بگیران و بازنشستگان صندوق به حدود ۲ میلیون نفر نزدیک است از طرفی دیگر تعداد کسورپردازان هنوز به یک میلیون نفر هم نرسیده همین موضوع نشان‌دهنده این موضوع است که ضریب پشتبیانی صندوق عدد بسیار پایین‌تری نسبت به دیگر صندوق‌های بازنشستگی دارد.

آمارها حاکی از آن است که به ازای یک میلیون و ۷۱۸ هزار و ۴۴۶ حقوق‌بگیر تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری اما کسورپردازان به ۸۴۷ هزار و ۱۲۷ نفر تا پایان فصل بهار در سال جاری رسیده است همین موضوع باعث شده که ضریب پشتیبانی در این صندوق رقم ۰.۴۹ را نشان می‌دهد.

یکی از چالش‌های اصلی صندوق بازنشستگی کشوری کاهش پوشش حمایتی است این درحالی است که براساس تجربیات بین‌المللی یک صندوق بیمه‌گر پایدار دارای نسبت پشتیبانی حداقل سه و در حد مطلوب باید این ضریب بین ۶ تا ۷ باشد اما صندوق بازنشستگی اکنون کمتر از یک است که نشان‌دهنده ناپایداری این صندوق است.

آمارهایی از حقوق‌بگیران تحت پوشش صندوق بازنشستگی

آخرین داده‌های آماری صندوق بازنشستگی کشوری حاکی از آن است که در حال حاضر از مجموع یک میلیون و ۷۱۸ هزار و ۴۴۶ نفر حقوق‌بگیر و بازنشسته تحت پوشش، یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۴۲۸ نفر بازنشسته، ۱۳ هزار و ۲۶۶ نفر ازکارافتاده، ۶۱ هزار و ۹۴۹ نفر شاغل متوفی و ۲۴۵ هزار و ۸۰۳ نفر بازنشسته متوفی به شمار می‌روند.

طبق این آمارها استان تهران با ۳۳۵ هزار و ۱۴۱ نفر بیشترین و ایلام با ۱۴ هزار و ۹۲۸ نفر کمترین تعداد حقوق‌بگیران صندوق بازنشستگی را به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین ۸۱ درصد جامعه آماری حقوق‌بگیران را بازنشستگان، ۱۸ درصد متوفی یا بازماندگان شامل بازنشستگان و شاغلان متوفی و یک درصد دیگر را ازکارافتادگان تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری تشکیل می‌دهند. البته در این داده‌های آماری از مجموع یک درصد ازکارفتادگان ۲ درصد ازکارافتادگی‌های ناشی از کار و ۹۸ درصد دیگر غیر ناشی از کار بوده است.

۶۶ درصد حقوق‌بگیران صندوق مرد هستند

طبق این داده‌ها و اطلاعات موجود ۵۹۹ هزار و ۷۳۱ نفر از افراد تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری را زنان و یک میلیون و ۱۱۸ هزار و ۷۱۵ نفر دیگر را مردان شامل می‌شوند. در همین راستا آمارهای حقوق‌بگیران صندوق بازنشستگی کشوری به تفکیک جنسیت حاکی از آن است که ۶۶ درصد جامعه حقوق‌بگیران مرد و ۳۴ درصد دیگر را زنان به حساب می‌آیند.

همچنین این آمارها نشان می‌دهد که تعداد کل حقوق‌بگیران این صندوق بازنشستگی تا پایان فصل بهار سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴.۸ درصد افزایش یافته است. در این بازه زمانی نیز چهار هزار و ۶۰۳ نفر از حقوق‌بگیران صندوق فوت شده که همه این افراد تا قبل از فصل بهار بازنشسته شده‌اند.

وزارت آموزش و پرورش با ۶۳.۶۰ درصد و یک میلیون و ۹۲ هزار و ۸۷۰ نفر همچنان بیشترین تعداد حقوق‌بگیران صندوق بازنشستگی کشوری را به خود اختصاص داده است. پس از آن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ۱۲.۹۴ درصد و ۲۲۲ میلیون و ۳۵۶ نفر بیشترین تعداد گروه‌های حقوق‌بگیر در این صندوق را تحت پوشش دارد.

شاغلان کسورپرداز در صندوق بازنشستگی کشوری

اطلاعات موجود صندوق بازنشستگی کشوری نشان می‌دهد که در حال حاضر ۷۴۸ هزار و ۱۲۷ نفر به عنوان کسورپرداز «بیمه‌پرداز» از خدمات این صندوق استفاده کرده و به عنوان بیمه‌پردازان به حساب می‌آیند. تعداد شاغل تحت پوشش نسبت به پایان سال گذشته نیز افزایش یافته به طوری که در این بازه زمانی ۸۴۱ هزار و ۱۲۷ نفر بوده‌اند.

بیشترین شاغلان کسورپرداز صندوق بازنشستگی کشوری مربوط به گروه سنی ۴۵ تا ۴۹ سال با آمار ۲۱.۷۳ درصد و تعداد ۱۸۴ هزار و ۵۶ نفر و کمترین آنها نیز با ۰.۸۶ درصد و تعداد هفت هزار و ۲۴۸ نفر به شمار می‌روند.

همچنین ۴۲۶ هزار و ۲۶۰ نفر از کسورپردازان این صندوق بازنشستگی را مردان و ۴۲۰ هزار و ۸۶۷ نفر دیگر را زنان تحت پوشش تشکیل می‌دهند. میانگین سن شاغلان کسورپرداز صندوق بازنشستگی کشوری نیز در این بازه زمانی ۴۱ سال و میانگین سابقه شاغلان کسورپرداز ۱۶ سال است.

براساس توزیع دستگاهی شاغلان کسورپرداز به تفکیک جنسیتی تا پایان خردادماه سال جاری، وزارت آموزش و پرورش با ۷۵.۳۲ درصد و جامعه آماری ۶۳۸ هزار و ۲۵ نفر بیشترین تعداد کسورپردازان تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری را به خود اختصاص داده است.

وزارت بهداشت نیز با ۹.۴۶ درصد و جامعه آماری ۸۰ هزار و ۱۳۱ هزار نیز در رتبه دوم تعداد کسورپردازان صندوق بازنشستگی کشوری قرار دارد. همچنین کمترین تعداد افراد کسورپرداز با ۰.۰۱ درصد و تعداد یک هزار و ۵۵ نفر به وزارت نیرو اختصاص دارد.

همچنین شاغلان کسورپرداز در صندوق بازنشستگی کشوری با مدرک لیسانس ۴۶.۷۰ درصد و آمار ۳۹۵ هزار و ۶۱۳ نفر را در اختیار دارند و مدرک سیکل با ۰.۵۵ درصد و در مجموع چهار هزار و ۶۵۲ نفر کمترین کسورپرداز این صندوق را به خود اختصاص داده است.

صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان دومین صندوق بیمه‌ای و بازنشستگی در کشور در حال حاضر در ۳۱ استان خدمات خود را به همه بازنشستگان و وظیفه‌بگیران تحت پوشش ارائه می‌دهد. پرداخت حقوق و مستمری، ارائه خدمات رفاهی و تسهیلات در بخش وام ضروری، وام ازدواج فرزندان بازنشستگان و تسهیلات حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی بخشی از اقدامات این صندوق محسوب می‌شود.

این صندوق بازنشستگی به عنوان یکی از ۱۸ صندوق بیمه‌ای در کشور در حال حاضر بخشی از شاغلان در وزارتخانه‌ها را به عنوان کسورپرداز تحت پوشش دارد و از طرفی دیگر بخشی از جامعه بازنشستگان را خدمات‌رسانی می‌کند. طبق آخرین داده‌های آماری ضریب پشتیبانی در این صندوق به ازای تعداد بیمه‌پرداز (کسورپرداز) و حقوق‌بگیر تحت پوشش حدود ۰.۴۹ است.

کد خبر: 77454

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 9 =