ثبت سالانه ۱۴۰۰ حادثه کار در استان تهران

برابر گزارش‌ها سالانه ۱۴۰۰ حادثه ناشی از کار در استان تهران به ثبت می رسد بر همین اساس کارشناسان حضور و مشارکت مردم در عرصه کار و تولید و بهره‌گیری از ظرفیتهای مردم در واگذاری وظایف مربوط به حوزه ایمنی کار را موجب بالا بردن سطح ایمنی و کاهش حوادث ناشی از کار می‌دانند.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایسنا، امروزه همزمان با افزایش وقوع حوادث شغلی، بیماری‌های ناشی از کار نیز افزایش یافته و این موضوع به یک نگرانی بین‌المللی تبدیل شده است. برآورد سازمان بین المللی کار حاکی از آن است که روزانه نزدیک به ۶۰۰۰ نفر در اثر حوادث و بیماری‌های شغلی در جهان فوت می کنند و عده بسیاری دچار آسیبهای جدی می‌شوند.

ایجاد محیطی ایمن در کار از وظایف اصلی کارفرمایان در کارخانه‌ها، سازمان‌ها و واحدهای تولیدی و صنعتی است و عدم رعایت اصول ایمنی توسط نیروهای کار می‌تواند باعث بروز حوادث و آسیب‌های شغلی شود.

در حال حاضر بحث پیشگیری از حوادث کار و پیروی از آیین‌نامه‌های قانونی از جمله اهداف بازرسان کار به شمار می‌رود و نقش بازرسان کار در لزوم توجه به اجرای قوانین کار در محیط‌های کارگری و پیشگیری از وقوع حوادث حیاتی و ضروری است.

در همین راستا بهزاد سام دلیری - سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان تهران با اشاره به اینکه سالانه بیش از ۱۴۰۰ حادثه کار در این استان رخ می‌دهد، اظهار کرد: عمده این حوادث در کارگاه های ساختمانی رخ می‌دهد و ۱۰ درصد این حوادث منجر به فوت می‌شوند.

وی معتقد است لوازم ایمنی نقش مهمی در جلوگیری از آسیب‌های حین کار دارند و بر همین اساس تاکید دارد که همه ظرفیت‌ها باید برای کاهش اینگونه حوادث به کار گرفته شود.

سام دلیری یا بیان اینکه نباید از مقوله آموزش های تخصصی به کارگران در این حوزه غفلت کرد، افزود: هر نیروی کاری که در حوادث مصدوم شود علاوه بر درد رنج ناشی از اتفاق، مجموعه تولیدی و خانواده اش را هم در گیر می کند و از سویی باعث خسارت به صندوق‌ های بیمه اجتماعی می‌شود بنابراین لازم است به صورت جدی تر نسبت به کاهش حوادث حین کار اقدام کنیم.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران درعین حال به ظرفیت های ایجاد شده با همکاری مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت بهداشت و ایمنی کار اشاره کرد و گفت: در راستای ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار کارگران ساختمانی، لازم است انجمن‌های صنفی مرتبط نسبت به معرفی اعضای خود به کانون عالی انجمن های صنفی تا قبل از پایان سالجاری اقدام کنند تا مراحل اجرای آموزش با نظارت این اداره کل صورت گیرد.

گزارش عملکرد ۶ ماهه بازرسان کار و ایمنی استان تهران حاکی از آن است که از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۴ هزار و ۷۰۰ مورد بازرسی از واحدها انجام گرفته که از این تعداد ۹۳۴۵ فقره بازرسی به شکل ادواری، ۴۶۵۹ فقره بازرسی موردی و ۷۴۸ فقره بازرسی مربوط به حوادث و اتفاقات رخ داده در کارگاه‌ها بوده است.همچنین در بازرسی های صورت گرفته تعداد ۱۰ هزار و ۷۸۸ ابلاغیه رفع نقص برای کارفرمایان صادر شده و بیش از ۹۷ درصد از واحدهای بازرسی شده نکات ایمنی را رعایت کرده‌اند.

از نگاه کارشناسان، بازرسی‌های هدفمند به شناسایی نقاط ضعف و قوت سیستم‌های ایمنی و بهبود شرایط ایمنی کارگران و ارتقای بهره‌وری و کاهش هزینه‌های ناشی از حوادث کمک می‌کند.


بر اساس این گزارش،مطابق ماده ۸۵ قانون کار به منظور صیانت از نیروی انسانی و منابع مادی کشور رعایت دستورالعمل‌هایی که از طریق شورای عالی حفاظت فنی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت جلوگیری از بیماری‌های حرفه‌ای و تامین بهداشت کار و کارگر و محیط کار تدوین می‌شود برای کلیه کارگاه‌ها، کارگران، کارفرمایان و کارآموزان الزامی است.

کد خبر: 77019

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 10 =