به گزارش «آتیهآنلاین»، در آخرین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۲۴.۳۹۵ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۵۴۳ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با رشد ۵.۹۹۲ واحدی در محدوده ۸۰۵ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۲۳.۵ میلیارد ورقه سهم طی ۵۲۶ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۴.۳ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع ملی مس ایران، صنایعپتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، بانک ملت، سرمایهگذاری تامین اجتماعی، پالایش نفت اصفهان و صنعتی و معدنی چادرملو بیشترین تاثیر مثبت ونمادهای گروه مپنا، پتروشیمی شیراز و فولاد خوزستان بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۲۴۶ در محدوده ۲۴ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۹.۱ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۲۶۲ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۲.۳ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر آریا ساسول، بانک سامان و سپیدار سیستم آسیا بیشترین تاثیر منفی و نمادهای سنگ آهن گهر زمین، بیمه پاسارگاد، سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات، پویا زرکان آق دره، ایرانخودرو دیزل، صبا فولاد خلیج فارس و پالایش نفت لاوان آهن و فولاد ارفع، گروه انتخاب الکترونیک آرمان، بانک سامان و بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای مدیریت انرژی امید تابان هور، مجتمع تولید گوشت مرغ ماهان سرمایه گذاری مس سرچشمه، حمل و نقل گهرترابر سیرجان و نشاسته و گلوکز آردینه را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل صعودی است. همچنین روند کوتاه مدت شاخص هموزن نیز صعودی است. امروز نمادهای شاخصساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشتهاند. ارزش معاملات خرد عدد ۱۲۰۴۱ میلیارد تومان را به ثبت رسانده که نسبت به میانگین هفتگی، افزایش قابل توجهی نداشت، اما نسبت به میانگین ماهانه، ۲۶ درصد با افزایش روبرو بود.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۱۳۸۸ میلیارد تومان را نشان میدهد. امروز نیز روند ورود نقدینگی حقیقی برای سومین روز متوالی با ثبت رقم ۵۹۲ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته بر شدت آن هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۱۴۸۰ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوقها است. خروج نقدینگی از این صندوق میتواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت برای پنجمین روز متوالی با ثبت رقم ۴۲ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوقها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است.
ارزش صفهای خرید ۱۷۴۲ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۸۲ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صفهای فروش با کاهش ۱۱۵ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۱۳۸ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم ۱۲۱۶ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای خودرویی با ارزش معاملات ۸۵۱ میلیارد تومان (۰.۸ برابر میانگین هفتگی) و فلزات اساسی با ارزش معاملات ۸۴۵ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه کانیهای غیرفلزی با ارزش معاملات ۲۱۷ میلیارد تومان (۱.۷ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه سرمایه گذاریها با ارزش معاملات ۵۹۰ میلیارد تومان (۱.۵ برابر میانگین هفتگی) و گروه کاشی و سرامیک با ارزش معاملات ۷۵ میلیارد تومان (۱.۵ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
بورس در سقف تاریخی
درحالیکه بورس در سقف تاریخی خود قرار دارد، وزیر اقتصاد برای بار دوم، به نوعی سیگنال رشد بورس را صادر کرد. در این زمینه عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت:از روز اول در وزارت اقتصاد گفتم که مهمترین دغدغه من در دولت رشد اقتصادی است چراکه رشد اقتصادی پایه پیشرفت کشور است و نمیتوان از رشد اقتصادی غفلت کرد و این ابزارها میتواند در بازار پول و بازار سرمایه توسعه پیدا کند که تکیه ما به بازار سرمایه است.
وی ادامه داد: در این مدت کوتاه بازار سرمایه جان گرفته و اعتماد به بازار برگشته است و امیدوارم شاهد رونق و شادابی بازار سرمایه در روزهای آینده باشیم. از این بابت خوشحالم که شاهد شکلگیری این بازارها و توسعه بازارهای مشتقه در دوره وزارت خودم در وزارت اقتصاد هستم چرا که این ابزارها منجر به کاهش ریسک تولیدکنندگان خواهد شد و کار خوب و مقدسی در کشورمان است.
وزیر اقتصاد با اشاره به توسعه ابزارهای جدید بازار سرمایه گفت: یکی از مهمترین مشکلات ما در بانک مرکزی این بود که مالکان معادن طلا، طلای خود را چگونه بفروشند که امروز با این ابزارها این مشکل حل شد و از این بعد هم می توان برای نقره این کار را انجام دهد و بعد از آن هم برای مس و سایر فلزات این بازار ایجاد میشود.
همتی افزود: در دنیا هم این روش شفافسازی برای معاملات بسیار مهم است و کسی نمیتواند ابهاماتی ایجاد کند و مهمترین بحث در این موضوع امکان تامین مالی بوده که کمک بزرگی در تامین مالی غیرتورمی در کشور خواهد کرد. در کنار این اقدام، ایجاد زنجیره تامین مالی با پشتوانه اسناد اعتباری بسیار اقدام مهمی بوده و این دو مهمترین اقدامات در بازار سرمایه در دو ماه گذشته بوده که هدف آن رشد اقتصادی بودهاست.
به نوعی، بازار سرمایه این روزها روند روبه رشد و پرنوسانی را پشتسر میگذارد. شاخصکل که به نزدیکی سقف تاریخی خود رسیده، امیدها را برای رکوردشکنی مجدد زنده کردهاست. از سوی دیگر، افزایش ارزش معاملات و ورود نقدینگی به صندوقهای طلا و سهامی نشاندهنده اعتماد سرمایهگذاران به آینده بازار است.
همزمان، تغییرات نرخ ارز و تاثیر آن بر شرکتهای کامودیتیمحور، توجه بسیاری از تحلیلگران را جلب کرده است. کارشناسان می گویند یکی از تحولات جدید در بازار سرمایه، آغاز معاملات گواهیسپرده نقره است. این ابزار سرمایهگذاری، بهعنوان گزینهای تازه در کنار طلا، بهتدریج توجه سرمایهگذاران را جلب خواهد کرد.
افزایش نرخ نیما دلیلی برای صعود بورس
روند صعودی نرخ نیما و کاهش فاصله آن با نرخ بازار آزاد، زمینهساز افزایش سودآوری و بهبود نسبتهای مالی شرکتها شدهاست. با اینحال نوسانات کوتاهمدت و ورود و خروج سرمایه در صندوقهای مختلف، پویایی و جذابیت بازار را دودچندان کردهاست.
معافیت مالیاتی گواهیسپرده نقره و امنیت بالاتر آن نسبت به خرید فیزیکی، میتواند این ابزار را به گزینهای جذاب برای علاقهمندان تبدیل کند. در سوی دیگر، صندوقهای طلا در بازار سرمایه نیز فعال هستند و از رشد نرخ دلار در هفتههای اخیر بهرهمند شدهاند. این صندوقها با وجود اینکه توانستهاند تعادل خود را حفظ کنند، اما در دو ماه گذشته بازدهی چشمگیری نداشتهاند.
نظر شما