به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، مهدی اسلام خواه با بیان اینکه بیشتر کالاهای صادراتی تعاونیهای استان شامل بافتههای داری، گرانول، تولیدات دانش بنیان، مصالح ساختمانی و مواد غذایی است گفت: این محصولات تولیدی بیشتر به کشورهای عراق، تاجیکستان، افغانستان و ترکمنستان صادر شد.
وی با اشاره به مشکلات مربوط به کمبود نقدینگی برای صادرکنندگان افزود: کمبود نقدینگی لازم و فهرست اقلام مجاز صادراتی موضوع مصوبه کارگروه ماده ۱۲ صادرات و واردات از مشکلات صادرکنندگان است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی نبود گذرگاه مرزی را از دیگر مشکلات صادرکنندگان عنوان و بیان کرد: نبود این ظرفیت در استان سبب شده تا صادرکنندگان ترانزیت کالا را از طریق گمرک استان های دیگر انجام می دهند که در این زمینه متحمل هزینه های بسیار می شوند.
سه هزار و ۶۹۳ تعاونی در خراسان شمالی موجود و از این تعداد یک هزار و ۷۳۸ تعاونی فعال است.
خراسان شمالی با داشتن واحدهای بزرگ صنعتی چون پتروشیمی، فولاد و لوله گستر اسفراین و آلومینای جاجرم در رتبه هفدهم استان های برخوردار از واحدهای بزرگ صنعتی قرار دارد و حدود ۴۰۰ واحد صنعتی کوچک نیز در این استان فعال است که حدود چهار هزار نفر در آن اشتغال دارند.
سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با ۳۹.۶ درصد، صنعت با ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است و این استان با ۲۶ کشور دنیا مراوده تجاری دارد.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند.
نظر شما