به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، علی باقری در یازدهمین جلسه شورای هماهنگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان که در ساری برگزار شد، میزان سهمیه در نظر گرفته شده برای ایجاد اشتغال در سالجاری را ۴۴ هزار و ۴۰۵ شغل اعلام و بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۲۵ هزار شغل در سامانه رصد این استان به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه اشتغال ایجاد شده در سطح استان، نتیجه همراهی و مشارکت واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی است، افزود: بدون شک در سال جهش تولید با مشارکت مردم، از تمام ظرفیتها و امکانات در راستای ایجاد اشتغال پایدار به شکل مطلوب استفاده خواهد شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با عنوان اینکه طبق اعلام دستگاههای اجرایی استان، امسال فراتر از سهمیه ابلاغی، برای ۴۴ هزار و ۹۸۰ نفر از افراد جویای کار استان، شغل ایجاد خواهد شد، گفت: بیشترین تعهد اشتغال امسال مازندران با حدود ۱۸ هزار شغل مربوط به صنعت، معدن و تجارت استان است و پس از آن نیز کمیته امداد با ۶ هزار و ۴۰۰، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با چهار هزار و ۲۵۰، بسیج سازندگی با سه هزار و ۲۰۰ و جهاد کشاورزی با سه هزار در جایگاه بعدی قرار دارند.
وی ادامه داد: کمترین میزان تعهد اشتغال امسال استان نیز با بیش از ۲۰ شغل مربوط به ادره کل نوسازی، توسعه و تجهیز، شرکت توزیع نیروی برق با ۳۰ و شرکت سهامی برق منطقه ای استان با حدود ۴۰ شغل است.
باقری گفت: بیش از ۷۰ درصد مردم از این وزارتخانه خدمات دریافت میکنند و این مهم، مسئولیت تمام مدیران و کارشناسان را دوچندان کرده است و در سفرهای شهرستانی و بازدیدهای میدانی، تلاش میشود تا مشکلات به حداقل کاهش یابد.
وی با بیان اینکه مازندران در جذب منابع اعتباری، رتبه های برتر کشوری را در اختیار دارد، افزود: در این استان ۱۱۰ هزار کارگاه تولیدی و ۶۰۰ هزار بیمه شده تامین اجتماعی مشغول فعالیتهای اقتصادی هستند.
احیا و توسعه تعاونیها رویکرد اصلی دولتمردان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به وجود ۱۵ هزار تعاونی در مازندران، احیا و توسعه تعاونی ها را از رویکردهای مهم و اصلی دولتمردان عنوان و بیان کرد: جلب مشارکت مردم در بخش تعاون از دیگر برنامههای راهبردی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران است چرا که تنها راه نجات و بهبود اقتصاد کشور، مردمی سازی امور و تشکلهای تعاونی ها است.
از مجموع ۱۴ هزار و ۶۳۰ تعاونی تشکیل شده در مازندران، هفت هزار و ۸۰۶ تعاونی در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، صنعتی، خدماتی، تولیدی، توزیعی، مسکن و عمران در مازندران مشغول فعالیت هستند و بقیه غیرفعال و راکد هستند.
تعداد اعضای تعاونیهای فعال استان ۱۲۲ هزار و ۴۰۳ نفر است که در مقایسه با سایر شرکتها، بخش خدمات با ۲ هزار و ۶۹۶، کشاورزی با ۲ هزار و ۱۶۲ و بخش صنعت نیز با یکهزار و ۳۹۷، مسکن با ۳۵۵، تامین نیاز مصرف کنندگان با ۱۹۱ و تامین نیاز تولید کنندگان با ۱۵۲ شرکت، بیشترین تعداد تعاونیهای فعال و ثبت شده را در مازندران تشکیل میدهند.
مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد که حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.
از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشینآلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند.
بیشترین سهم واحدهای صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان آمل با حدود ۴۰۰ واحد صنعتی فعال است در کنار آن ۲۶ درصد صنایع فعال استان نیز در شهرستانهای ساری، بابل و سوادکوه مستقر هستند. مازندران در حوزه اشتغال واحدهای صنعتی با استقرار چهار درصد واحدهای صنعتی کشور در این استان یازدهمین استان کشور است و ۳.۸ درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.
نظر شما