به گزارش آتیهآنلاین به نقل از روابط عمومی مدیریت درمان تامین اجتماعی قم، خدیجه سادات سیدی با بیان اینکه طرح تشکیل پرونده بیماریهای مزمن در مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی از سال ۱۳۹۶ برای ۶ گروه از بیماران دیابتی، فشار خون، بیماریهای قلبی و عروقی، اعصاب و روان، کم کاری تیروئید و بیماریهای مزمن ریوی شروع شده است، گفت: هدف از این طرح بیماریابی، کاهش مراجعه غیرضروری مستقیم بیماربه پزشک متخصص، پایش بیماران مزمن با تشکیل پرونده سلامت الکترونیک، کاهش عوارض بیماریهای مزمن، کنترل بی رویه مصرف دارو و خدمات درمانی و افزایش کیفیت خدمات تخصصی و عمومی است.
وی افزود: در راستای اجرای این طرح، از ابتدا تاکنون بیش از ۷۵ هزار و ۱۸۱ پرونده در چهار مرکز ملکی مدیریت درمان تامین اجتماعی استان قم تشکیل شده است.
رییس اداره بیماری های مزمن و سالمندی مدیریت درمان استان قم در ادامه گفت: بر اساس این طرح، پس از تشکیل پرونده الکترونیکی ، بیماران توسط پزشک عمومی مورد معاینات دوره ای قرار گرفته و در صورت نیاز جهت تکمیل درمان خود به پزشک متخصص ارجاع داده می شوند که در حال حاضر نزدیک به ۱۰ درصد مراجعین از طریق سیستم ارجاع در مراکز درمانی تامین اجتماعی قم به متخصصین ارجاع میشوند .
سیدی با اشاره به اینکه پرونده پزشکی بیماران مزمن بعد از ثبت در سامانه مربوطه، در تمامی مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی در دسترس خواهد بود، گفت: تمامی اطلاعات مربوط به بیمار در پرونده الکترونیکی شخص به صورت یکپارچه درج و قابل دسترسی پزشک معالج است که این امر ضمن اطلاع پزشکان از سوابق درمانی بیماران و اتخاذ تصمیم برای درمان آنها، موجب کاهش هزینههای درمانی شده و از انجام آزمایش و خدمات پاراکلینیک مجدد خودداری میشود.
وی با اشاره به اجرای دو طرح جدید غربالگری کورکتال(سرطان روده بزرگ) و برست(سرطان سینه) در مراکز درمانی تامین اجتماعی قم گفت: در سال گذشته تعداد هزار و ۹۴۴ نفر در طرح غربالگری کورکتال و هزار و ۲۷۰ نفر در طرح غربالگری برست شرکت کردند.
رییس اداره بیماری های مزمن و سالمندی بیان کرد: تعداد ۵ هزار و ۶۲۱ نفر نیز در کلینیک های دیابت و فشارخون در چهار مرکز درمانی تامین اجتماعی قم به طور مستمر تحت مراقبت و پایش درمانی هستند تا از ایجاد بیماریهای مزمن جلوگیری شود.
نظر شما