به گزارش «آتیهآنلاین»، در اولین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۱.۸۹۳ واحدی در محدوده دو میلیون و ۹۸ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن با رشد ۲.۱۶۱ واحدی در محدوده ۶۸۹ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۱۰.۹ میلیارد ورقه سهم طی ۲۶۹ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۹.۹ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع ملی مس ایران، گروه مپنا و پتروشیمی پردیس بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، کشتیرانی جمهوری اسلامی، صنعتی و معدنی چادرملو و سرمایهگذاری تامین اجتماعی یبیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۷۸ واحدی در محدوده ۲۱ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۶.۱ میلیون ورقه اوراق بهادار طی ۱۵۵ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۱.۳ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پویا زرکان آق دره، پتروشیمی زاگرس، پالایش نفت لاوان، تولیددات پتروشیمی قائد بصیر، داروسازی دانا و بیمه پاسارگاد بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای ایرانخودرو دیزل، تولید برق عسلویه مپنا و فرابورس ایران بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که شاخص کل در نزدیکی حمایت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این حمایت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن صعودی خواهد بود. همچنین روند کوتاه مدت شاخص هموزن نیز صعودی است. امروز نمادهای کوچک و متوسط تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای شاخصساز داشتهاند.
ارزش معاملات خرد عدد ۳۶۴۱ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، کاهش قابل توجهی نداشته، اما نسبت به میانگین ماهانه، با ۱۴ درصد رشد روبرو بوده است.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۲۶۳ میلیارد تومان را نشان میدهد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی با ثبت رقم ۲۶۸ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته بر شدت خروج هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۵۰ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوقها است. امروز نیز با ورود ۵۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی برای دومین روز متوالی به صندوقهای درآمد ثابت، دریافت سود ثابت همچنان مورد استقبال حقیقیها قرار دارد. این درحالی است که در یک هفته گذشته شیب ورود به این صندوقها، نسبت به میانگین ماهانه در حال کاهش است.
ارزش صفهای خرید ۵۴۴ میلیارد تومان است که کاهش ۱۵۴ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد.همچنین ارزش صفهای فروش هم با کاهش ۳۹ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۱۳۵ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه شیمیایی با ثبت رقم ۳۳۴ میلیارد تومان (۱.۲ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای بانکی با ارزش معاملات ۲۸۰ میلیارد تومان (۱.۳ برابر میانگین هفتگی) و خودرویی با ارزش معاملات ۲۴۳ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه کانههای فلزی با ارزش معاملات ۱۴۹ میلیارد تومان (۲.۷ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه ماشین آلات برقی با ارزش معاملات ۴۰ میلیارد تومان (۱.۹ برابر میانگین هفتگی) و گروه حمل و نقل با ارزش معاملات ۲۱۴ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
تاثیر نرخ سود در روند بورس
عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، نسبت به افزایش نرخ سود انتقاد کرده و هشدار داده که این کار منجر به ناترازی و آسیب به بازار سرمایه میشود. این اظهارات احتمال تغییرات در نرخ سود بانکی را افزایش داده است.
در بازار سهام نیز گفته میشود که اظهارات اخیر وزیر اقتصاد درباره نرخ سود بانکها و برنامه تیم اقتصادی دولت برای کنترل نرخ بهره، این احتمال را تقویت کرده که بهزودی شاهد تغییراتی در نرخ سود بانکی باشیم.
در همین زمینه، کارشناسان بازار سهام معتقدند،افزایش نرخ بهره که بهعنوان نرخ سرمایهگذاری بدون ریسک شناخته میشود، جذابیت بورس را کاهش میدهد و به همین دلیل، دولتها و بانک مرکزی باتوجهبه سیاستهای پولی و مالی خود، نرخ بهره را تنظیم میکنند.
بنابراین و با توجهبه سیاستهای پولی و اصلاحاتی که وزیر اقتصاد وعده داده، انتظار میرود که با کاهشیافتن نرخ سود، ارزش معاملات در بورس بهتدریج افزایش یابد و روزهای صعودی بازار سهام نیز رخ نشان بدهد.
نظر شما