بورس بالاخره مثبت شد

 روز ‌شنبه (۵ آبان‌ ماه) شاخص کل بورس با رشد ۲۴ هزار واحدی در محدوده یک میلیون و ۹۹۵ هزار واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه‌آنلاین»، در اولین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۲۴.۳۷۲ واحدی در محدوده یک میلیون و ۹۹۵ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با رشد ۵.۴۶۹ واحدی در محدوده ۶۶۱ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۹.۱ میلیارد ورقه سهم طی ۱۷۷ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۷.۹ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای فولاد مبارکه اصفهان، صنایع‌ مس‌ ایران، بانک ملت، پتروشیمی پردیس، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، سرمایه‌گذاری غدیر و پالایش نفت اصفهان، پتروشیمی نوری، پالایش نفت تهران و پتروشیمی بوعلی، صنعتی و معدنی چادر ملو، گسترش نفت و گاز پارسیان و ملی، کشتیرانی جمهوری اسلامی، توسعه معادن و فلزات و سرمایه‌گذاری غدیر بیشترین تاثیر مثیت و نمادهای فولاد آلیاژی ایران، تولیدی فولاد سپید فراب کویر و عمران‌وتوسعه‌فارس‌ سیستم بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۸۲ واحدی در محدوده ۲۱ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۷.۲ میلیون ورقه اوراق بهادار طی ۱۸۰ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۱.۸ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر آریا ساسول، بانک سامان، پویا زرکان آق دره، توسعه خدمات دریایی سینا و سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات بیشترین تاثیر منفی و نمادهای سنگ آهن گهر زمین و ایران‌خودرو دیزل بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل و شاخص هم‌وزن نزولی است. همچنین روند کوتاه مدت نیز نزولی است. ارزش معاملات خرد عدد ۳۲۵۴ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۲۳ درصد و نسبت به میانگین ماهانه نیز ۲۱ درصد با افزایش روبرو بوده است.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۱۵۱۹ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. اما امروز ۴۹۲ میلیارد تومان ورود نقدینگی انجام شده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۱۳۵۷ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوق‌ها است. خروج نقدینگی از این صندوق‌ می‌تواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت با ثبت رقم ۱۲۰۱ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوق‌ها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است.

ارزش صف‌های خرید ۱۷۹۲ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۱۱۲۴ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صف‌های فروش با کاهش ۹۵۹ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۲۴۳ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه خودرویی با ثبت رقم ۳۲۲ میلیارد تومان (۳ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های بانکی با ارزش معاملات ۲۵۵ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) و کانه‌های فلزی با ارزش معاملات ۲۴۷ میلیارد تومان (۲ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه انبوه سازی با ارزش معاملات ۲۲۲ میلیارد تومان (۷.۴ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۴ میلیارد تومان (۶.۷ برابر میانگین هفتگی) و گروه سایر واسطه‌گری‌ها با ارزش معاملات ۴۵ میلیارد تومان (۶.۶ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

این درحالیست که بخش اول بسته بهبود بازار سرمایه در جلسه ناشران بزرگ در سازمان بورس، در چهار بند با جزئیات اعلام شد. در این جلسه که با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، اعضای هیأت مدیره سازمان و مدیران ناشران بزرگ بازار سرمایه برگزار شد، مقرر شد، با توجه به اهمیت عوامل بنیادی اثرگذار بر سهام شرکت‌ها، ناشران برنامه‌های خود برای بهبود سودآوری شرکت‌های زیرمجموعه در باقی‌مانده سال را به سازمان ارائه داده و در سامانه کُدال منتشر کنند.

به نحوی که عملکرد شرکت‌ها در نیمه‌ی دوم سال، بهبود قابل ملاحظه‌ای نسبت به نیمه‌ی اول داشته باشد. از طرفی مقرر شد ناشران بزرگ اقدام‌های عملی و جدی برای حفظ ارزش ذاتی سهام شرکت‌های زیرمجموعه و گروه خود صورت دهند و نهادهای مالی دارای صندوق‌های درآمد ثابت، نسبت به افزایش سهم سهام در پرتفوی خود بر اساس رویه‌های تعریف‌شده اقدام کنند.

در این خصوص، با توجه به لزوم کاهش وزن سپرده‌های بانکی، منابع آزاد شده نیز زمینه‌ی حمایت از سهام ارزنده را فراهم می‌کند. همچنین مقرر شد مسائل و محدودیت‌های اثرگذار بر سودآوری شرکت‌ها مانند قطعی برق و گاز، مسائل مالیاتی، حقوق دولتی، قیمت مواد اولیه و خوراک و نظایر آن، به‌ویژه موارد باقی‌مانده در لایحه بودجه به صورت مشترک توسط ناشران و سازمان پیگیری شود.

کد خبر: 75308

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 1 =