شناسایی ۱۸۵ نیاز آموزشی و ۱۰۵ نیاز پژوهشی بازار کار

«شهرام محمدی» رئیس موسسه کار و تأمین اجتماعی گفت: در این سال‌ها نیازهای پژوهشی و آموزشی الزامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه‌های مرتبط با کار احصا شد. به عبارتی تا امروز ۱۸۵ نوع نیاز آموزشی و ۱۰۵ نیاز پژوهشی مطرح و به موسسه کار و تأمین اجتماعی اعلام شد و ما در حال پاسخ به این نیازها هستیم.

به گزارش آتیه آنلاین، محمدی امروز ۱۶ مرداد در جریان نشست خبری با موضوع گزارش عملکرد موسسه کار و تأمین اجتماعی بیان کرد: تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت کار مجموعه‌ای از نیازهای آموزشی و پژوهشی را مطرح و به موسسه کار و تأمین اجتماعی ارجاع دادند.

رئیس موسسه کار و تأمین اجتماعی ادامه داد: این موسسه در واقع یک ‌موسسه دولتی، غیرانتفاعی و هیات امنایی است که فعالیت‌های پژوهشی در راستای امور مربوط به کار و تولید را انجام می‌دهد. یک وزیر در هیات امنای این موسسه حضور دارند و همچنین به واسطه حضور نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان در هیات امنای این موسسه، وجهه سه‌جانبه‌گرایی در آن مشخص است. اکثریت هیات امنای این موسسه را شرکای اجتماعی دولت تشکیل می‌دهند و به همین دلیل تصمیمات با حضور این شرکا اتفاق می‌افتد.

وی افزود: این موسسه در کنار آموزش و پژوهش به عنوان بازوی مشورتی وزارت کار فعالیت دارد؛ همچنین روابط با سازمان بین‌المللی کار نیز بر عهده موسسه کار و تأمین اجتماعی است.

رئیس موسسه کار و تأمین اجتماعی ادامه داد: این موسسه دارای قدرت تصمیم‌سازی، آموزش و پژوهش است؛ به این واسطه موسسه کار و تامین اجتماعی دارای جایگاه بزرگی در وزارت کار است.

محمدی همچنین اضافه کرد: طبق روال گذشته فعالیت‌های مبتنی بر آموزش و پژوهش در موسسه کار و تأمین اجتماعی در دوره فعالیت دولت سیزدهم انجام شده و علاوه بر آن اقدامات تحولی دیگری لحاظ شده است.

او در ادامه گفت: ارتباط منظم و مستمر با ذینفعان اجتماعی در این دوره شکل گرفت. همچنین در دوره اخیر گروه‌های علمی در موسسه با حضور اساتید بنام کشور در بخش‌های مختلف حوزه کار شکل گرفت؛ در این رابطه فراخوان از مجموعه نخبگان و دانشگاهیان و افراد ذیصلاح صورت گرفت که منجر به اعلام آمادگی برای همکاری ۱۳۵ نفر از اساتید بنام کشور شد و از این بین ۳۵ نفر انتخاب شدند. تشکیل گروه‌های علمی پس از مدت‌ها توسط موسسه کار و تأمین اجتماعی انجام شد. در حال حاضر علاوه بر کارشناسان موسسه، بدنه قوی اساتید برجسته کشوری با موسسه کار و تأمین اجتماعی همکاری می‌کنند.

وی بیان کرد: همایش ملی کار به عنوان یک همایش جهانی قبل از کنفرانس بین‌المللی کار در همه کشورها برگزار و تصمیمات این همایش‌ها به سازمان بین‌المللی کار ارسال می‌شود. این همایش در روندی سه‌جانبه در کارگروه‌های متفاوت، موضوعات مربوط به حوزه کار را احصا می‌کند و صدور بیانیه این همایش نیز در جنبه عمومی به عنوان دستورالعمل حوزه کار در کشور محسوب می‌شود.

طراحی ۲۰ نوع فعالیت جدید برای موسسه کار و تأمین اجتماعی

محمدی تاکید کرد: ۲۰‌ نوع فعالیت جدید برای موسسه کار و تأمین اجتماعی در سه سال اخیر تدوین، طراحی و اجرایی شد. در ارتباط با تغییرات اصلاحی قانون کار تاکنون موضوعی به موسسه کار و تأمین اجتماعی ارجاع داده نشده است.

رئیس موسسه کار و تأمین اجتماعی افزود: در همکاری با معاونت اشتغال وزارت کار طرحی را امضا کردیم که منجر به خروجی مناسبی در حوزه اطلاعات بازار کار شده است؛ به این‌ واسطه نیازهای بازار کار به صورت آنی در قالب نظام جامع اطلاعات بازار کار کشور فراهم شده است. نیاز بازار کار به اطلاعات در واقع نیاز مستمر است و این داده‌های اطلاعاتی از این سامانه قابل دریافت است.

وی اضافه کرد: طبق قانون تاسیس موسسه کار و تأمین اجتماعی، ارتباطات علمی و پژوهشی با نهادهای بین‌المللی حوزه کار برعهده این موسسه است.

محمدی ادامه داد: در صورت ارجاع طرح‌های پژوهشی حوزه‌های مختلف به موسسه کار و تأمین اجتماعی، اقدامات مرتبط با آن در دستور کار قرار می‌گیرد.

او در ادامه بیان کرد: در ارتباط با دستمزد نیروی کار مشمول قانون کار موضوعی پژوهشی به موسسه کار و تأمین اجتماعی ارجاع نشده و در واقع تصمیم‌گیری در حوزه دستمزد کارگران با شورای عالی کار است.

رئیس موسسه کار و تأمین اجتماعی گفت: نظر کارشناسی این است که زیست شرافتمندانه برای کارگران باید وجود داشته باشد و این زیست صرفا موضوعات مالی نیست و کرامت کارگر، ارج‌گذاری به نیروی کار را نیز شامل می‌شود. ‌سال‌های متمادی کار شایسته و عدالت اجتماعی حوزه کار به‌عنوان شعار بین‌المللی حوزه کار محسوب شده و باید زیست شرافتمندانه نیز باید به این شعار اضافه شود. به این واسطه دستمزد کارگران باید بر مبنای عدالت اجتماعی، کار شایسته و زیست شرافتمندانه باشد.

وی‌ همچنین تاکید کرد: ایجاد تمرکز فعالیت‌های پژوهشی مرتبط با حوزه کار زیرمجموعه وزارت کار در موسسه کار و تأمین اجتماعی در حال انجام است.

محمدی افزود: ارائه آموزش‌های مختلف در قالب دوره‌های موسسه کار و تأمین اجتماعی در حال انجام است؛ ما در این‌ موسسه فعالیت‌های مرتبط با آموزش، پژوهش و مشورت را در دستور کار داریم.

او همچنین توضیح داد: ما در فعالیت‌های این موسسه از نظر همه شرکای اجتماعی حوزه کار به‌ویژه نمایندگان تشکل‌های کارگری بهره‌مند هستیم. در همایش ملی کار ما با نمایندگان تشکل‌های کارگری ارتباط بسیار نزدیک برقرار کردیم.

رئیس موسسه کار و تأمین اجتماعی ادامه داد: نیازهای آموزشی و پژوهشی مطرح شده از دستگاه‌ها و مجموعه‌های مرتبط یا وزارت کار توسط موسسه در حال بررسی و انجام اقدامات پژوهشی وآموزشی است.

وی گفت: ما اهتمام به اهمیت کار، نیروی کار و اکرام کارگر را در کتاب‌های درسی بگنجانیم و این اقدامات در همکاری با وزارت آموزش و پرورش در خال انجام است.

محمدی افزود: انتقال فرهنگ کار به متن جامعه و نظام‌ آموزشی، تشریح اهمیت کار از سنین نوجوانی، ترویج فرهنگ کار در این محدوده سنی، تربیت نیروی کار فنی پیش از ورود افراد به دانشگاه و ایجاد آمادگی نوجوانان برای ورود به بازار کار از مزایای فعالیت باشگاه کارآفرینان نوجوان است.

او همچنین ادامه داد: گسترش مدرک‌گرایی تئوریک از جمله مشکلات حوزه کار محسوب می‌شود. آموزش‌های دانشگاهی متناسب با فرهنگ کارآفرینی نیست.

محمدی گفت: ما همچنان همکاری با وزارت آموزش و پرورش را در بخش‌های مختلف دنبال می‌کنیم.

تشکیل باشگاه کارآفرینان نوجوان

«رضاشریعت» معاون آموزشی موسسه کار و تأمین اجتماعی نیز در ادامه این نشست خبری بیان کرد: مشاوره شغلی و آموزشی به اندازه کفایت در آموزش و پرورش دیده نمی‌شود و به این واسطه با امضای تفاهم‌نامه‌ای باشگاه کارآفرینان نوجوان عملیاتی شد. در این رابطه تولید موضوعات آموزشی به‌روز، توسعه نرم‌افزار این باشگاه و اقدامات مرتبط دیگر در این حوزه پیگیری شد.

وی افزود: همچنین فعال کردن باشگاه مدرسین و استانداردسازی فعالیت‌های مرتبط با کار نیز در دستور کار موسسه کار و تأمین اجتماعی قرار گرفت.

شریعت اضافه کرد: سالانه تعداد زیادی از کارگران به دلیل حوادث کار آسیب دیده یا فوت می‌کنند و به این واسطه پیشگیری بهترین ابزار است. در این رابطه آموزش‌های ویژه در قالب قرارگاه ایمنی برای افراد درنظر گرفته شده است.

تصمیم‌سازی حوزه کار با حضور شرکای اجتماعی

«محمدرضا کارگر» معاون پژوهش موسسه کار و تأمین اجتماعی نیز در ادامه این نشست بیان کرد: موسسه کار و تأمین اجتماعی با ساختار چابک و پویا و با همکاری تشکل‌های کارگری ‌و کارفرمایی، تصمیم‌سازی شرکای احتماعی در حوزه کار را نمود داده است.

وی افزود: بخش عمده فعالیت‌های حوزه پژوهش این موسسه بر برنامه راهبردی موسسه کار و تأمین اجتماعی مبتنی است. تقویت و راه‌اندازی مجدد کمیته‌های آموزش و پژوهش در سطح استان‌ها در این دوره انجام شد و این ظرفیت بومی و منطقه‌ای را در کنار ظرفیت‌های ملی به‌کار گرفتیم.

او بیان کرد: در حوزه انتشارات نیز با راه‌اندازی فروشگاه مجازی، دسترسی مخاطبان را به مطالب آموزشی و پژوهشی فراهم کردیم.

معاون پژوهش موسسه کار و تأمین اجتماعی ادامه داد: احیای مجله کار و جامعه نیز در دوره فعالیت دولت سیزدهم صورت گرفت که انتشار آن نیز ادامه پیدا خواهد کرد.

کد خبر: 72929

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 13 =